Foodtips #4

Foodtips 02

Ik ben gek op nieuwtjes en ontvang veel persberichten over van alles dat met food te maken heeft. In deze rubriek komen de leukste en lekkerste foodnieuwtjes voorbij, de Food Tips!

Deze Foodtips staat boordevol lekkere dingen. Nieuwe chocolade, ijs, een culinaire docuserie om je vingers bij af te likken, een gezond foodbox én als kers op de taart nog een tip voor iedereen die bij mij in de regio van West-Friesland woont. Kijk snel mee naar de foodtips:

 Tonys Chocoloney nieuwe smaken

Nieuwe smaken Tony’s Chocolony

We beginnen met heel erg lekker nieuws: er zijn twee nieuwe repen van Tony’s Chocolony verkrijgbaar! Namelijk de varianten ‘Melk rabarber crumble’ en ‘Puur pecan kokos’.

Puur pecan kokos is een nieuwe classic van Tony’s. Deze pure reep met 51% cacao is gevuld met knisperende stukjes kokos en gebroken pecannoten die voor een zachte bite zorgen.
Deze reep wordt verkocht in alle winkels waar Tony’s Chocolonely wordt verkocht.

Melk rabarber crumble is speciaal voor Albert Heijn ontwikkeld, het is een estafettereep. De reep is gemaakt van de welbekende Tony’s melkchocolade met stukjes rabarber en crumble koek. De koek zorgt voor een lichte crunch, de friszure rabarber laat je het water in de mond lopen.
Deze reep is de komende 6 maanden exclusief verkrijgbaar bij Albert Heijn, tot over een half jaar de volgende estafettereep met een winters recept het stokje van deze reep over neemt.

De verkoopprijs van deze Tony’s repen is € 2,95.

Deze twee repen zijn ontzettend verschillend, en ik kan er niet tussen kiezen. De melk rabarber crumble is lekker zoet, en een reep die snel weg eet. De puur pecan kokos is een reep waar ik iets langer mee kan doen. Maar ook deze is inmiddels op.

Chef_s-Table

Culinaire docuserie Chef’s Table

Een tip voor iedereen die dol is op koken en kookprogramma’s. Op Netflix is sinds eind april de culinaire docuserie Chef’s Table beschikbaar.

In deze docuserie gaat filmmaker David Gelb (bekedn van Jiro Dreams of Sushi) op bezoek bij een groot aantal topchefs om letterlijk een kijkje in hun keuken te nemen.

Chef’s Table toont het reilen en zeilen in de keuken van zes gerenommeerde internationale chefs. De chefs die gevolgd worden in de serie zijn Massimo Bottura (Osteria Francescana in Modena, Italië), Dan Barber (Blue Hill Restaurant in Stone Barns en in New York City, USA), Francis Mallmann (El Restaurante Patagonia Sur in Buenos Aires, Argentinië), Niki Nakayama (N/Naka Restaurant in Los Angeles, VS), Ben Shewry (Attica Restaurant in Melbourne,  Australië) en Magnus Nilsson (Fäviken in Järpen, Zweden).

Klik hier voor meer informatie over deze docuserie. 

Healthbox

Healthbox

Tip voor iedereen die gezonder wil leven: de meiden van BeBio gaan een Healthbox lanceren! De crowdfunding voor deze nieuwe box is inmiddels van start gegaan. Via deze link kun je dit mooie initiatief steunen.

De Healthbox is een maandelijkse abonnementbox voor consumenten die op een makkelijke manier gezond willen leven. Veel consumenten geven aan gezonder en bewuster te willen leven en eten, maar weten niet waar ze moeten beginnen. Een tweede drempel lijkt de vaak hoge prijs voor gezonde producten te zijn. De Healthbox wil hiervoor een makkelijke en laagdrempelige oplossing bieden.

Healthbox stuurt geabonneerde consumenten iedere maand een box met 5 of 6 producten die vallen binnen het kader van een gezonde en bewuste lifestyle.  Deze producten vormen een basis voor een gezonde start. Denk hierbij aan maandelijkse multivitaminen, gezonde alternatieven voor ontbijt of tussendoortjes, superfoods, natuurlijke verzorgingsproducten en andere (nieuwe) gezonde lifestyle producten.

Healthbox is voor iedereen die een gezonde start wil maken of gezond leeft maar eigenlijk te weinig tijd heeft. Ook is het een gemakkelijke manier om kennis te maken met nieuwe producten met voordeel.

 Ben en Jerry's Cookie Core
Nieuwe smaken Ben & Jerry’s

Een andere topper heeft afgelopen maand ook nieuwe smaken gelanceerd, namelijk Ben en Jerry’s!

Ben & Jerry’s heeft de opvolgers van de Ben & Jerry’s Core smaken afgelopen maand gelanceerd; de Cookie Cores! De drie nieuwe smaken zijn What-a-lotta Chocolate, Utter Peanut Butter Clutter en Speculoos? Specu-Love.

De nieuwe Cookie Core smaken bevatten een kern van makkelijk schepbare gemalen koekjes in het midden van de pint met daaromheen ijs met verkruimelde koekjes erin.

What-a-lotta Chocolate –  Voor alle chocoholics introduceert Ben & Jerry’s de What-a-lotta Chocolate, met een zachte kern van gemalen chocoladekoekjes. Deze cookie core is omhuld door rijkelijk chocolade-ijs met stukjes chocoladeloekjes.
Utter Peanut Butter Clutter – Het lijkt misschien een beetje gek om pindakaas in ijs te stoppen, maar het blijkt een gouden combinatie. De Utter Peanut Butter Clutter is een knapperige combinatie van romig pindakaas ijs met verkruimelde peanut butter koekjes.
Speculoos? Specu-Love – Ken je het speculoos koekje? Het is een speculaasje met een gember- en kaneelachtige smaak en een vleugje zoete karamel. Van deze koekjes heeft Ben & Jerry’s een verkruimelde ‘spoonable’ kern gemaakt en verwerkt in (h)eerlijk karamelijs.

De nieuwe smaken met Cookies en heel veel Core zijn verkrijgbaar in pints van 500 ml.

Zelf kon ik niet bij de premiere van deze smaken aanwezig zijn, maar gelukkig mocht bezoekster Wendy in mijn plaats. De nieuwe Cookie Cores heb ik inmiddels wel mogen proeven. Die met pindakaas is mijn favoriet, maar de andere twee zijn ook zeker niet verkeerd.

Proevkantoor pakket

ProeVkantoor

Tot slot deel ik een tip voor iedereen die in de regio West-Friesland woont. Een bezoeker tipte me het ProeVkantoor. Een initiatief waarbij je als consument groenten en fruit uit de regio West-Friesland eet. Wat mij betreft een aanrader voor iedereen die graag lokaal wilt eten, en wat het seizoen biedt.

Als abonnee van het ProeVkantoor ontvang je wekelijks een tas of krat vol duurzaam geteelde groenten en fruit, van een teler uit de buurt. Daarbij ontvang je een nieuwsbrief waarin de herkomst van groenten vermeld staat en receptinspiratie.

Er is keuze uit drie verschillende pakketten namelijk: Proeverij Budget, Proeverij en Proeverij Gezin. Zo is er altijd een pakket dat aansluit bij jouw behoeften. En leuk: naast de groenten en fruit zit er ook iedere week een verrassing in het pakket van het ProeVkantoor.

Bezoek voor meer informatie de website van ProeVkantoor.

Zo. Dat was weer genoeg lekkers he? Zijn jullie nieuwsgierig geworden? Ga je een van deze foodtips uitproberen?

Mijn testrepen Tony’s zijn inmiddels op. Dit zijn twee repen die zeker vaker in mijn mandje gaan verschijnen. Al moet ik bekennen dat de reep met karamel en zeezout mijn favoriet van Tony’s blijft. Als ik binnenkort een avondje alleen thuis ben ga ik zeker de culinaire docuserie Chef’s Table kijken, ik heb er al veel goeds over gehoord. Ben en Jerry’s blijft een guilty pleasure, en ijs met cookie er in is altijd goed. Dus deze ook. Alle drie! 

———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

 

 

 


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
3 comments
  1. Wat een overheerlijke tips weer! Dank je wel voor het delen. Ik kan niet wachten om de nieuwe B&J te proberen. Jammer dat je niet naar de première toe bent kunnen gaan.

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk