10 Food Confessions TAG

10 food confessions

Er gaat weer een leuke TAG door (food)blogland, namelijk de 10 Food Confessions TAG. Leonie van gewoonwateenstudentjesavondseet heeft de TAG bedacht. Bij deze tag gaat het om vreemde gewoontes op het gebied van eten en drinken. En die hebben we allemaal wel een beetje toch? Eetgewoontes die andere mensen misschien een beetje gek vinden?

Nadat de TAG van Leonie had gelezen begon ik stiekem mijn Food Confessions op een rijtje te zetten. Ik dacht dat ik er lang geen 10 kon opnoemen, maar voor ik het wist had ik er 10 op papier staan. 11 zelfs ;)

Ook ik ga met de billen bloot. Dit zijn mijn 10 Food Confessions. En ik ben super benieuwd, wat zijn jouw food confessions? Laat nadat je mijn confessions gelezen hebt een reactie achter hieronder bij de comments.

1. Ik lust geen rauwe wortelen.
Ik heb het een aantal keer geprobeerd (bijvoorbeeld als ik even gezond wilde doen en geen koek wilde snaaien), maar rauwe wortelen zijn niet aan mij besteed. Ik vind het niet te eten, al na 1 hap haak ik af.

2. Ik eet gekookte bloemkool altijd met ketchup.
Dat is een famililekwaaltje, iedereen doet het. Mijn zusjes, ooms, nichtjes.. ;)

3. Pindakaas lust ik altijd en met alle combinaties.
Gewoon een lepeltje, maar ook op ontbijtkoek en koekjes, met hagelslag, banaan, jam, appel, in de havermout…

4. Ik houd niet zo van ijsjes.
Behalve Italiaanse ijsjes, daar mag je me wakker voor maken. De smaak Yoghurt, tiramisu of koekjes graag.

5. Op de bank eten vind ik niet lekker, aan tafel smaakt het eten veel beter.
Dit heb ik al van jongs af aan. Als iedereen op de bank eet ga ik aan tafel zitten. Pizza, patat of soep eet ik soms wel op de bank als ik een lazy sunday houd.

6. Ik drink mijn thee heel langzaam, meestal is het al afgekoeld als ik het opdrink. En het laatste laagje (laag) drink ik meestal niet op

7. Stiekem houd ik het meest van ‘gewoon voedsel’.
Zoals aardappelen, ovenschotels, stamppotten, en pastagerechten. Misschien saai, maar ik vind het heerlijk! Daarom komen deze gerechten ook regelmatig langs op mijn blog.

8. Ik ben dol op brownies. Als er een brownie op de dessertkaart staat is mijn keuze eigenlijk al gemaakt.

9. Ik kan ontzettend balen als ik in een lunchroom of restaurant een verkeerde keuze gemaakt blijk te hebben.
Als mijn gerecht er niet uit ziet of niet smaakt (en die van mijn buurman/vrouw wel) dan kan ik echt chagrijnig worden. Ik vind dat een grote teleurstelling. Ik had net zo goed thuis kunnen eten, dan wist ik zeker dat het lekker(der) zou zijn.

10. Ik houd niet van stukjes in mijn drinken.
Nootjes en pitjes door de smoothie zijn niet aan mij besteed. Drinken hoort ‘glad’ te zijn.

Vooruit, ik geef je een bonus nummer 11:

11. Ik kook regelmatig voor 3 of 4 personen, het komt dan ook best wel regelmatig voor dat we dat met zijn tweeën allemaal opeten. Ovenschotel, toetjes.. maakt eigenlijk niet uit wat het is. Het komt wel op.

 

Oké, nu jij! Wat is jouw Food Confession?

 

———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
17 comments
 1. Haha leuke tag!
  Ik lust thee alleen maar een heeeeeeeeleboel suiker erin :)
  En dat drinken herken ik, zo vies die nootjes en pitjes!

 2. Wat grappig! Op 1 en 6 na heb ik alles precies hetzelfde. Eet graag rauwe wortels en drink mijn thee loeiheet. Bloemkool zonder ketchup kan echt niet!!! En dan moet het ook Heinz zijn! Die combinatie is de bom. :)

 3. Wat grappig om te lezen! :) Ik herken een aantal punten wel. Vooral die over geen stukjes in m’n drinken. Ik zeefde de jus d’orange zelfs vroeger. Mijn 10 Food Confessions staan sinds eergisteren op mijn blog!

 4. ik laat bijna altijd een laagje drinken achter in mijn glas, vooral bij koffie, thee en sap. Rare gewoonte, tot ergenis van mijn vriend :)
  En op een boterham met pindakaas moet een plakje komkommer of tomaat. zonder vind ik het te klef.

  1. Mijn vriend ergert zich ook ontzettend aan de laag thee die ik niet opdrink, vooral als hij hem in de afwasmachine wil zetten ;)
   Ik heb al heel veel geprobeerd met pindakaas, maar nog geen komkommer en tomaat. Ga ik snel doen!

 5. bloemkool met ketchup…dat is vast iets West-Fries :) daar lusten wij hier ook pap van.

  Geef mij hier maar zo nu en dan een broodje (liefst geroosterd) met pindakaas met een laagje suiker.

 6. Beste Brenda,
  Mijn food confessions:
  Eet geen asperges in november en geen aardbeien in februari
  Gebruik ook nooit een pakje of zakje, alleen in de winter tomaten uit blik
  Geen toetje na het diner, alleen verschillende kazen
  Geen rode voor witte wijn
  Geen wijnfles met een schroefdop, alleen afgesloten met een (FSC) kurk
  Kook alleen gerechten uit noord en zuid Europa, bij voorkeur van vergeten Nederlandse groente
  Handen wassen voor je gaat koken
  Altijd aan tafel eten
  Handen wassen voor het aan tafel gaan
  Geniet van de maaltijd met je lief, maak er geen haastklus van.

 7. Ja 8, 9, 10 en 11 zijn herkenbaar. En het liefst een boterham met pindakaas en komkommer. Of een sneetje witbrood met speculaas. Erg slecht maar wel lekker.

 8. hahaaaa moest erg lachen om je tag, vooral bloemkool met ketchup!! Merk wel dat ik door jouw blog meer de Hollandse groenten ben gaan waarderen, zoals bloemkool en witlof. Nog nog ooit schorseneren proberen (yikesss)!! Xx tewa

 9. Haha wat een leuke tag!

  Nr. 10 herken ik zeker; sinaasappelsap met vliesjes erin?? brrrr. Havermout door mijn smoothie? ik moet er niet aan denken.

  Ik lust helaas een hele hoop dingen niet; de meeste vissoorten, olijven, oude kaas, tomatensoep,groentes,aardappelen, yoghurt ga zo maar door. En ik eet het wel maar het liefst eet ik drie x per dag boterhammen met hagelslag en runderrookvlees….oeps….

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk