Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

10 Food Confessions TAG

10 food confessions

Er gaat weer een leuke TAG door (food)blogland, namelijk de 10 Food Confessions TAG. Leonie van gewoonwateenstudentjesavondseet heeft de TAG bedacht. Bij deze tag gaat het om vreemde gewoontes op het gebied van eten en drinken. En die hebben we allemaal wel een beetje toch? Eetgewoontes die andere mensen misschien een beetje gek vinden?

Nadat de TAG van Leonie had gelezen begon ik stiekem mijn Food Confessions op een rijtje te zetten. Ik dacht dat ik er lang geen 10 kon opnoemen, maar voor ik het wist had ik er 10 op papier staan. 11 zelfs ;)

Ook ik ga met de billen bloot. Dit zijn mijn 10 Food Confessions. En ik ben super benieuwd, wat zijn jouw food confessions? Laat nadat je mijn confessions gelezen hebt een reactie achter hieronder bij de comments.

1. Ik lust geen rauwe wortelen.
Ik heb het een aantal keer geprobeerd (bijvoorbeeld als ik even gezond wilde doen en geen koek wilde snaaien), maar rauwe wortelen zijn niet aan mij besteed. Ik vind het niet te eten, al na 1 hap haak ik af.

2. Ik eet gekookte bloemkool altijd met ketchup.
Dat is een famililekwaaltje, iedereen doet het. Mijn zusjes, ooms, nichtjes.. ;)

3. Pindakaas lust ik altijd en met alle combinaties.
Gewoon een lepeltje, maar ook op ontbijtkoek en koekjes, met hagelslag, banaan, jam, appel, in de havermout…

4. Ik houd niet zo van ijsjes.
Behalve Italiaanse ijsjes, daar mag je me wakker voor maken. De smaak Yoghurt, tiramisu of koekjes graag.

5. Op de bank eten vind ik niet lekker, aan tafel smaakt het eten veel beter.
Dit heb ik al van jongs af aan. Als iedereen op de bank eet ga ik aan tafel zitten. Pizza, patat of soep eet ik soms wel op de bank als ik een lazy sunday houd.

6. Ik drink mijn thee heel langzaam, meestal is het al afgekoeld als ik het opdrink. En het laatste laagje (laag) drink ik meestal niet op

7. Stiekem houd ik het meest van ‘gewoon voedsel’.
Zoals aardappelen, ovenschotels, stamppotten, en pastagerechten. Misschien saai, maar ik vind het heerlijk! Daarom komen deze gerechten ook regelmatig langs op mijn blog.

8. Ik ben dol op brownies. Als er een brownie op de dessertkaart staat is mijn keuze eigenlijk al gemaakt.

9. Ik kan ontzettend balen als ik in een lunchroom of restaurant een verkeerde keuze gemaakt blijk te hebben.
Als mijn gerecht er niet uit ziet of niet smaakt (en die van mijn buurman/vrouw wel) dan kan ik echt chagrijnig worden. Ik vind dat een grote teleurstelling. Ik had net zo goed thuis kunnen eten, dan wist ik zeker dat het lekker(der) zou zijn.

10. Ik houd niet van stukjes in mijn drinken.
Nootjes en pitjes door de smoothie zijn niet aan mij besteed. Drinken hoort ‘glad’ te zijn.

Vooruit, ik geef je een bonus nummer 11:

11. Ik kook regelmatig voor 3 of 4 personen, het komt dan ook best wel regelmatig voor dat we dat met zijn tweeën allemaal opeten. Ovenschotel, toetjes.. maakt eigenlijk niet uit wat het is. Het komt wel op.

 

Oké, nu jij! Wat is jouw Food Confession?

 

———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

17 Reacties

 1. Tewa 13 mei 2015 om 19:05

  hahaaaa moest erg lachen om je tag, vooral bloemkool met ketchup!! Merk wel dat ik door jouw blog meer de Hollandse groenten ben gaan waarderen, zoals bloemkool en witlof. Nog nog ooit schorseneren proberen (yikesss)!! Xx tewa

 2. Rianne 13 mei 2015 om 19:46

  Haha wat een leuke tag!

  Nr. 10 herken ik zeker; sinaasappelsap met vliesjes erin?? brrrr. Havermout door mijn smoothie? ik moet er niet aan denken.

  Ik lust helaas een hele hoop dingen niet; de meeste vissoorten, olijven, oude kaas, tomatensoep,groentes,aardappelen, yoghurt ga zo maar door. En ik eet het wel maar het liefst eet ik drie x per dag boterhammen met hagelslag en runderrookvlees….oeps….

 3. Ilse 14 mei 2015 om 11:54

  Ik herken de pitjesgruwel wel, maar ik heb dat met eten: pinda’s of pitten door mijn salade of rijstgerecht vind ik vreeeselijk!

 4. Beauty& gezondheid 21 mei 2015 om 13:43

  Ahhh vind deze tag echt geweldig, zie hem steeds vaker voorbij komen, ook jij hebt een leuke versie geschreven!

 5. Sofie 25 mei 2015 om 15:53

  Dag Brenda, wat een leuke tag! Ik ben ook verslaafd aan pindakaas. Nog maar pas ontdekt dat een pindakaas-banaancombo overheerlijk is! Ik vond de tag zo leuk dat ik mijn 10 food confessions ook gedeeld heb op mijn blog.
  Liefs,
  Sofie
  Natuurlijk blond en gezond

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *