Newsflash: er zit een broodje in mijn oven!

Broodje in de oven

Vandaag een korte persoonlijk update, want ik heb een klein nieuwtje!

Er zit een broodje in mijn oven! Het duurt nog even voor het rijzen klaar is. Medio november verwachten we het in onze armen te mogen sluiten.

Heel spannend om te vertellen én op het blog te zetten, maar het hoge woord is er uit. Ik ben zwanger! We zijn super blij en gelukkig dat alles goed gaat en dat we het nu eindelijk ‘mogen’ vertellen. Vanaf nu houd ik mijn buik niet meer in ;)

Ik voel me goed. Ben niet heel erg misselijk, wel vermoeid. Ik merk nu hoe productief ik hiervoor altijd was (o.a. met met mijn blog). Het gaat allemaal iets minder vanzelf.

Ik was mega benieuwd hoe het qua eten zou zijn om zwanger te zijn. Je hoort soms de gekste dingen. Tot nu toe is er weinig veranderd. Zolang ik regelmatig en iets meer eet gaat het goed en word ik niet dizzy. Ik lust alles nog en eet hetzelfde als hiervoor.

Je hoeft niet bang te zijn dat Brenda Kookt een ‘mommyblog’ of ‘ kinderblog’ wordt. Het blijft gewoon zoals het is. Al komen er binnenkort wel een paar leuke kraamhapjes voorbij en zal ik af en toe zwangerproof recepten plaatsen. Ook verwacht ik dat de kids categorie  (klik hier om deze te bekijken) de komende jaren iets wordt uitgebreid ;)

Na dit leuke nieuws geef ik voor de vorm ook nog even een recept voor een ander broodje, een haverbroodje. Deze is iets eerder klaar ;)

Haverbroodje

Het haverbrood is compacter en minder luchtig dan een ‘gewoon’  brood. Desalniettemin (een woord dat ik nog niet eerder gebruikt heb) is het lekker om eens af te wisselen, en zelf brood te bakken.

Haverbroodje

Bereidingstijd 45 minuten en 75 minuten om te rijzen

Ingrediënten

 • 100 gram havermeel (fijngemalen havermout)
 • 150 gram tarwebloem (tarwebloem geschikt voor het bakken van brood is verkrijgbaar bij veel molens of in een biowinkel)
 • 25 gram amandelmeel
 • 10 gram gist
 • snufje zout
 • 150 tot 200 ml lauwwarm water

Bereiding

Los het gist op in 50 ml water. Voeg de havermeel, tarwebloem en amandelmeel toe, plus het zout. Meng dit door elkaar en voeg vervolgens beetje bij beetje het water toe en meng tussendoor goed door (bijvoorbeeld met een keukenmachine met deeghaken of met de hand). Het maakt niet uit als je wat water overhoudt. Kneed het deeg tot een goede bal die niet pakt. Het deeg moet niet te droog zijn, maar ook niet te nat.

Zet het deeg hierna in een ingevette kom afgedekt met plasticfolie weg. Laat het een half uurtje rijzen. Kneed het hierna nog een keer kort door en laat het nog 45 minuten rijzen.

Verwarm de oven voor op 200 ºC zodat de oven goed warm is. Leg het deeg op een bakplaat bekleed met bakpapier en. Bak het haverbroodje 30 minuten op 175 ºC.

———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
105 comments
 1. Wauw, van harte! Wat een prachtig berichtje en dit wordt natuurlijk het mooiste broodje dat je ooit hebt gebakken :) Een kleine foodie in de dop! Heel veel geluk! xx

 2. ahhh wat spannend en leuk dat je dit met ons wilt delen! Van hare gefeliciteerd! Ik wens je al het goeds en hoop regelmatig een leuke update te lezen!

 3. Aaahhh gefeliciteerd met jullie ‘broodje’!! Mommy Brenda kookt vind ik ook superleuk hoor. Kijk uit naar je verhalen en nieuwe recepten, veel succes de komende maanden! Xx tewa

 4. Wat leuk gefeliciteerd Brenda met jullie zwangerschap en geniet van de komende maanden zoals wij zo heerlijk van Jou re cepten genieten …leuke manier om te vertellen…groetjes ha dus pap Hans en mama Verantwoordelijk worden opa en oma.

 5. Wat heerlijk voor jullie Brenda&partner!!! Van harte gefeliciteerd :-)))
  Ik hoop dat je een fijne zwangerschap zult hebben.

  Petra

 6. Leuk nieuws!!! Gefeliciteerd! Ik begon met lezen en dacht eerst iets anders, iets wat met de blog te maken had hahaha.

 7. Wat een ontzettend leuk nieuws! Hier is het broodje net uit de oven en het is weer zoo leuk! Even omschakelen, dat wel. Gek om na zo’n lange tijd niet meer zwanger te zijn. Hopelijk blijf je je tot het eind zo goed voelen! liefs, Hazel

 8. Gefeliciteerd. Ik ben nu zwanger van onze 3e spruit en ik haal altijd veel recepten van je site.
  Die de kids ook lusten! Geniet ervan!

 9. Oh wat leuk! Van harte gefeliciteerd met je broodje . Geniet van je zwangerschap, hele mooie bijzondere periode. Ik at ook nog alles tijdens mijn zwangerschap, behalve augurk . Dat kreeg ik echt niet meer weg.

 10. gefeliciteed Brenda, wat een heerlijk nieuws! Als kraamverzorgende vind ik dat altijd mooi en bijzonder nieuws!
  Blijf lekker gevarieerd eten zoals je al doet, je bent een heel gezonde mama in spe!
  ga lekker genieten van dit mooie wonder in je buik, dan geniet ik een klein beetje mee ;-)
  Ik zou het leuk vinden als je wat tips hebt om fruit mooi te presenteren, dan gebruik ik dat weer in mijn werk, snap je?

 11. Hartelijk gefeliciteerd; wat ontzettend leuk!
  Geniet van de zwangerschap en straks van de kleine!
  Hopelijk lukt het nog om veel lekkere recepten op je blog te blijven plaatsen ;)

 12. Ha Brenda! Gefeliciteerd met jullie zwangerschap, geniet van het kleine broodje en een leuke manier van onthullen :-)

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk