Snap Shots mei #1

Snap Shots mei 0110

Goedemorgen! Ik type dit vanmorgen op de laptop in bed. Normaal gesproken zet ik het artikel ‘s avonds altijd klaar. Maar door de (leuke) hectiek van gister ben ik er even niet aan toe gekomen. Ik wil jullie allemaal bedanken voor jullie lieve reacties op de site en social media, ik wist niet wat me overkwam ;)

Was de vorige editie van de Snap Shots misschien een beetje saai. Afgelopen weken was ik weer lekker bezig en zijn er meer dan voldoende foodfoto’s gemaakt. Aan de foto’s is goed te zien dat het lente is, heerlijk! Kijk mee naar mijn selectie van de afgelopen weken:

Snap Shots mei 0102

Sinds ik (bijna drie jaar geleden alweer) de ham/kip loempia’s maakte willen we niets anders meer. Dit blijven onze favorietjes. Ik besloot een zondagmiddag loempia’s te rollen en ging uiteraard weer voor deze lekkertjes. Ik eet ze het liefst met satésaus.

Snap Shots mei 0101

Ik kreeg twee keer bezoek! Cocio kwam het nieuwe natuurlijk chocolade drankje brengen. Chocomel, maar dan zonder toevoegingen. Deze eerste pure chocolademelk is nu verkrijgbaar in de Nederlandse supermarkt.
Zelf ben ik niet zo’n fan van chocomel, mijn vriend vond het echter geen probleem om de flesjes chocolademelk te testen. Door hem zijn ze meer dan goedgekeurd!

SIS PR kwam samen met Mora langs om me de nieuwe Happas hapjes te laten proeven. Dat sla ik niet af! Happas zijn ovenhapjes met een basis van groenten. Je moet het zien als een soort tapas. Ze zijn verkrijgbaar in vier varianten. De variant met champignon, broccoli en tuinkruiden is mijn favoriet. Dit is ‘toevallig’ het hapje dat het meest op een bitterbal lijkt ;) Maar ook de andere drie varianten zijn niet mis.

Snap Shots mei 0107

Er is een paar keer heerlijk ontbeten met banaanpannenkoekjes. Extra lekker met een beetje vers fruit er bij. Een heerlijke start van de (werk)dag.

Snap Shots mei 0103

We hadden iets te vieren, dus dan mogen we bij de bakker een tompouce halen.

Het beste patatje ever: aan het einde van een prachtige bruiloft van vrienden. Het was één groot feest!

Snap Shots mei 0104

Mijn schoonzusje opende haar nieuwe beauty salon (beauty salon Maaike) uiteraard verzorgde ik de hapjes tijdens de open dag. O.a. de bruschetta en het komkommerhapje met zalm stonden op het menu.

Ik vond het tijd om de grote gele M weer eens te bezoeken. Zo nu en dan is dat gewoon even (snel ;)) genieten.

Snap Shots mei 0106

Er is lekker geluncht. Tijdens de lunchpauze zijn we vaak naar buiten gegaan, heerlijk met het mooie lenteweer. Er is veel brood gegeten, dit komt doordat ik de laatste weken wat meer trek had dan normaal. Brood vult dan altijd prima.

Ook besloot ik (eindelijk) een keer havermout door de smoothie te mengen. Ik was bang voor stukjes in de smoothie (daar houd ik niet van) maar het viel me mee, het was goed fijngemalen. Handige tip om een smoothie vullender te maken.

Snap Shots mei 0105

Deze is voor iedereen die denkt dat ik iedere morgen met pannenkoekjes ontbijt. Meestal ga ik voor yoghurt met muesli en een handje fruit. De linkerfoto maakte ik thuis, net voor ik een hap wilde nemen. Maar ineens zag ik op de klok dat ik moest haasten om de trein te halen. Het complete schaaltje belandde dus in een bakje en at ik in de trein op… #thereallife

Snap Shots mei 0108

Eerste keer buiten eten :)

En dit soort hapjes heb ik de laatste weken ook nogal regelmatig gegeten. Familie, (een aantal) vrienden en collega’s heb ik het grote nieuws verteld door iets lekkers mee te nemen. Handig, doordat je iets met muisjes onder hun neus duwt hoef je het nieuws eigenlijk zelf niet te brengen ;)  (hier lees je meer over het nieuwtje)

Snap Shots mei 0109

Thuiskomen na een dag werken en niet weten wat er op tafel staat. Blijkt de lieve schat op Brenda Kookt even een lekker receptje gezocht te hebben. De courgetteschotel stond op tafel, en oh my wat was het weer lekker zeg! Een aanradertje hoor! Met mijn instructies kan zelfs je vriend of man hem maken ;)

We sloten al het goede nieuws gister af met een heerlijke etentje voor 2 bij TOV in Schagen. Binnenkort vertel ik jullie meer over deze heerlijke avond.

Hebben jullie ook heerlijke weken gehad? De komende weken komen er ook leuke dingen aan. Er staan een aantal leuke foodevents op de planning (voor een van de events mag ik een aantal van jullie ook uitnodigen, ik vertel je hier binnenkort meer over!). In de volgende Snap Shots, einde van deze maand, laat ik jullie dit allemaal zien. Voor nu wens ik jullie een heel fijn weekend!

———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

 


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
1 comment

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk