Wat eten we vanavond?

Uitdaging! Hoe beleg jij je rijstwafel?

Variatie wafel beleggen Zonnatura

Ik heb een hele leuke uitdaging voor jullie! Zonnatura daagt ons namelijk uit om eens iets anders met rijstwafels te doen. Lekker bij de lunch, als tussendoortje of bij de borrel. En extra lekker als je het belegd met een lekkere topping!

Voor ik hiermee aan de slag ga moet ik eerst iets bekennen. Eerlijk gezegd vond ik rijstwafels vroeger niet lekker. Klasgenootjes aten droge rijstwafels in de pauze, bij mij gingen ze er niet in. Maar sinds ik heb ontdekt dat je rijstwafels ook kunt beleggen eet ik ze wel. Met de lekkerste combinaties.

Zonnatura heeft niet alleen rijstwafels in het assortiment maar nu ook Speltwafels en Boekweitwafels. Deze wafels hebben net even meer smaak dan de gewone rijstwafel. En je kunt er veel kanten op. Je kunt er als het ware (gezonde) gebakjes van maken.

Door naar de uitdaging! Zonnatura vraagt ons een foto van onze (rijst)wafel creatie op Instagram te delen onder de hashtag: #Zonnaturawafel en vergeet er niet #BrendaKookt bij te vermelden. Uit de inzendingen kies ik drie winnaars  die een Zonnatura rijstwafelpakket winnen met daarbij een leuk receptenboekje met de favoriete rijstwafelrecepten van Zonnatura.

Variaties beleggen wafel Zonnatura

Ik ga de uitdaging met Zonnatura aan en heb meteen de kans gegrepen om de nieuwe groentespreads van Zonnatura te testen. Dit is een nieuwe ontdekking, ik ben dol op de groentespread met spinazie en pijnboompitjes. De Zonnatura groentespreads zijn een aanvulling op het reguliere (brood)beleg. Ze zijn biologisch, bevatten meer dan 60% groenten en bestaan uit pure onbewerkte ingrediënten. De spreads zijn niet alleen lekker op een rijstwafel, maar ook in een pastasalade of op een toastje.

Dit zijn mijn twee favoriete wafels van dit moment, wat gaat er op die van jou?

Speltwafel met spinazie, avocado en kipfilet

  • Zonnatura Speltwafel
  • Zonnatura groentespread Spinazie & Pijnboompitjes
  • 1,5 plakje kipfilet
  • 1/4 avocado
  • peper en zout
  • theelepel geroosterde pijnbompitjes
  • plukje tuinkers

Bereiding: Prak de avocado in een bakje tot een glad mengsel en breng op smaak met peper en zout. Besmeer de speltwafel met een goede laag van de groentespread. Beleg de dit met de plakjes kipfilet en smeer hier de avocado op. Bestrooi met peper en zout, geroosterde pijnboompitjes en garneer met een plukje tuinkers.

Boekweitwafel met tomaat en geitenkaas

  • Zonnatura Boekweitwafel
  • Zonnatura groentespread Tomaat
  • 2 theelepels geroosterde pijnboompitjes
  • 1 eetlepel verse geitenkaas
  • plukje tuinkers

Bereiding: Besmeer de Boekweitwafel met een laagje van de groentespread. Verkruimel hierover de geitenkaas en bestrooi met pijnboompitjes. Garneer met een plukje tuinkers.

Ga jij de uitdaging met mij en Zonnatura aan? Met welke topping ga jij aan de slag om je rijstwafel te beleggen? Vergeet niet een foto van je creatie op Instagram te plaatsen zodat ik ze kan zien, én de winnaars kan trekken! (#Zonnaturawafel #BrendaKookt)

Dit is een gesponsord artikel, lees mijn disclaimer

———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

12 Comments

  1. A.J. 23 mei 2015 at 09:20

    Ik hou wel van een knapperige kale wafel.
    Wordt hij niet slap van een pesto of spread?
    AJ

    Reply
    1. Brenda Kookt 23 mei 2015 at 09:38

      Als ik de wafel heb besmeerd eet ik hem bijna meteen op. Dan wordt hij niet slap maar als je een uurtje wacht dan kan het wel snel slap worden

      Reply
  2. Charlotte 23 mei 2015 at 10:22

    Mijn rijstwafels beleg ik altijd met een simpel laagje smeerkaas of appelstroop… Dit ziet er een stuk aantrekkelijker uit :)

    Reply
  3. Eva 24 mei 2015 at 15:58

    Ik maak er vaak een ‘gebakje’ van als ontbijt! Speltwafel met laagje amandelpasta, plakjes banaan, pecan of walnoten, kaneel eroverheen: party on a plate! :))

    Reply
  4. Miriam 28 mei 2015 at 16:01

    niet zo gezond als deze, wel erg lekker :). Beetje chocopasta, banaantje erop, wat cashewnootjes en een heel klein beetje ahorn siroop.

    Reply
    1. Brenda Kookt 28 mei 2015 at 16:05

      Niet zo gezond, maar wel mega lekker denk ik :)

      Reply
  5. W.J 28 mei 2015 at 16:04

    Met echte pindakaas ( van de notenboer ) met plakjes banaan blijft favoriet! :-D

    Reply
  6. vicky 28 mei 2015 at 21:04

    meergranen rijstwafel met rucola, huttenkase, avocado, kerstomaatjes, zacht gekookt ei , tuinkers en op smaak gebracht met zwarte peper, zeezout en sweet paprika poeder van special spices van johnny boer. dit is mijn ultieme ultieme favorite voor elk moment van de dag!!!
    ( heb helaas geen foto, was al op voordat ik er een foto van kon maken ;) )

    Reply
    1. Brenda Kookt 30 mei 2015 at 22:42

      Dat klinkt goed zeg! En het is een goed teken dat er geen tijd meer was om een foto te maken ;)

      Reply
  7. miranda 29 mei 2015 at 14:47

    Plakje kipfilet, paar plakjes avocado en beetje peper en zout! Heerlijk!!!

    Reply
  8. Nettie 10 december 2015 at 13:10

    zalm met een gekookt eitje en een beetje zout en peper vind ik erg lekker

    Reply
  9. Danielle 29 februari 2016 at 09:00

    Rijstwafel met een laagje naturel roomkaas plakjes appel en honing.. Heerlijk!

    Reply

Geef een reactie

Misschien vindt je dit ook leuk: