Uitdaging! Hoe beleg jij je rijstwafel?

Variatie wafel beleggen Zonnatura

Ik heb een hele leuke uitdaging voor jullie! Zonnatura daagt ons namelijk uit om eens iets anders met rijstwafels te doen. Lekker bij de lunch, als tussendoortje of bij de borrel. En extra lekker als je het belegd met een lekkere topping!

Voor ik hiermee aan de slag ga moet ik eerst iets bekennen. Eerlijk gezegd vond ik rijstwafels vroeger niet lekker. Klasgenootjes aten droge rijstwafels in de pauze, bij mij gingen ze er niet in. Maar sinds ik heb ontdekt dat je rijstwafels ook kunt beleggen eet ik ze wel. Met de lekkerste combinaties.

Zonnatura heeft niet alleen rijstwafels in het assortiment maar nu ook Speltwafels en Boekweitwafels. Deze wafels hebben net even meer smaak dan de gewone rijstwafel. En je kunt er veel kanten op. Je kunt er als het ware (gezonde) gebakjes van maken.

Door naar de uitdaging! Zonnatura vraagt ons een foto van onze (rijst)wafel creatie op Instagram te delen onder de hashtag: #Zonnaturawafel en vergeet er niet #BrendaKookt bij te vermelden. Uit de inzendingen kies ik drie winnaars  die een Zonnatura rijstwafelpakket winnen met daarbij een leuk receptenboekje met de favoriete rijstwafelrecepten van Zonnatura.

Variaties beleggen wafel Zonnatura

Ik ga de uitdaging met Zonnatura aan en heb meteen de kans gegrepen om de nieuwe groentespreads van Zonnatura te testen. Dit is een nieuwe ontdekking, ik ben dol op de groentespread met spinazie en pijnboompitjes. De Zonnatura groentespreads zijn een aanvulling op het reguliere (brood)beleg. Ze zijn biologisch, bevatten meer dan 60% groenten en bestaan uit pure onbewerkte ingrediënten. De spreads zijn niet alleen lekker op een rijstwafel, maar ook in een pastasalade of op een toastje.

Dit zijn mijn twee favoriete wafels van dit moment, wat gaat er op die van jou?

Speltwafel met spinazie, avocado en kipfilet

 • Zonnatura Speltwafel
 • Zonnatura groentespread Spinazie & Pijnboompitjes
 • 1,5 plakje kipfilet
 • 1/4 avocado
 • peper en zout
 • theelepel geroosterde pijnbompitjes
 • plukje tuinkers

Bereiding: Prak de avocado in een bakje tot een glad mengsel en breng op smaak met peper en zout. Besmeer de speltwafel met een goede laag van de groentespread. Beleg de dit met de plakjes kipfilet en smeer hier de avocado op. Bestrooi met peper en zout, geroosterde pijnboompitjes en garneer met een plukje tuinkers.

Boekweitwafel met tomaat en geitenkaas

 • Zonnatura Boekweitwafel
 • Zonnatura groentespread Tomaat
 • 2 theelepels geroosterde pijnboompitjes
 • 1 eetlepel verse geitenkaas
 • plukje tuinkers

Bereiding: Besmeer de Boekweitwafel met een laagje van de groentespread. Verkruimel hierover de geitenkaas en bestrooi met pijnboompitjes. Garneer met een plukje tuinkers.

Ga jij de uitdaging met mij en Zonnatura aan? Met welke topping ga jij aan de slag om je rijstwafel te beleggen? Vergeet niet een foto van je creatie op Instagram te plaatsen zodat ik ze kan zien, én de winnaars kan trekken! (#Zonnaturawafel #BrendaKookt)

Dit is een gesponsord artikel, lees mijn disclaimer

———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

 


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
12 comments
 1. Mijn rijstwafels beleg ik altijd met een simpel laagje smeerkaas of appelstroop… Dit ziet er een stuk aantrekkelijker uit :)

 2. Ik maak er vaak een ‘gebakje’ van als ontbijt! Speltwafel met laagje amandelpasta, plakjes banaan, pecan of walnoten, kaneel eroverheen: party on a plate! :))

 3. niet zo gezond als deze, wel erg lekker :). Beetje chocopasta, banaantje erop, wat cashewnootjes en een heel klein beetje ahorn siroop.

 4. meergranen rijstwafel met rucola, huttenkase, avocado, kerstomaatjes, zacht gekookt ei , tuinkers en op smaak gebracht met zwarte peper, zeezout en sweet paprika poeder van special spices van johnny boer. dit is mijn ultieme ultieme favorite voor elk moment van de dag!!!
  ( heb helaas geen foto, was al op voordat ik er een foto van kon maken ;) )

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk