Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Review: Wat eten we vandaag

Smulpaapje - wat eten we vandaag

Vandaag wil ik jullie een kookboek tippen, eentje die geschikt is voor het hele gezin. Namelijk: Wat eten we vandaag? Geschreven door Susan Aretz, oprichter van Smulpaapje.

Smulpaapje is het platform voor kinderen en (uit) eten. Smulpaapje wil ouders inspireren, maar ook stimuleren van de gebaande paden af te wijken. Koken (en eten) met en voor kinderen staat centraal. Smaakontwikkeling van de kids begint tenslotte in je eigen keuken. ‘Wat eten we vandaag’ is voor het hele gezin, een kookboek gericht op kinderen. Met gerechten die de papa’s en mama’s, en de kids lekker vinden.

Zelf heb ik (nog :)) geen ervaring met koken voor een gezin. Ik ben heel erg benieuwd hoe dat straks bij ons thuis gaat. Het lijkt me heel fijn als kinderen gewoon mee eten met wat er op tafel staat, en ook als ze meerdere dingen proeven en genieten van eten. Net zoals mama dat doet. Al lijkt me dat soms een uitdaging met kinderen die een eigen willetje hebben. Kookboeken als deze komen daarbij van pas. Susan laat je zien hoe je gerechten kookt die voor de kids én volwassenen lekker zijn.

Smulpaapje - wat eten we vandaag 01

Wat eten we vandaag bevat meer dan 100 familierecepten. De recepten zijn onderverdeeld in weekmenu’s, per week vind je 5 gerechten voor de doordeweekse dagen, mét boodschappenlijstje er bij. De weekmenu’s zijn onderverdeeld in menu’s voor de lente, zomer, herfst en winter. Zo bereid je het hele jaar rond afwisselende gerechten. Een greep uit de menu’s: Nasi Goreng, gehaktschotel uit de oven, zoete aardappel lasagne, gevulde paprika en Oosterse drumsticks met noodles en gewokte groenten.

Zoals je ziet zijn het afwisselende gerechten, gerechten die we allemaal graag op tafel zetten. Omdat we na een dag werken met jengelende kinderen om je heen snel aan tafel wilt zijn de gerechten gemakkelijk en snel te bereiden.

Na de hoofdstukken met weekmenu’s zijn als extraatje de hoofdstukken Ontbijtjes, Toetje, Samen bakken en Feestmenu’s toegevoegd. Dit zijn gerechten die  je samen met je kinderen kunt maken. Want natuurlijk is niets zo leuk om op je gemak samen met de kinderen in de keuken te staan.

Smulpaapje - wat eten we vandaag 02

De vormgeving van Wat eten we vandaag is speels en gezellig. Het is een heerlijk boek om doorheen te bladeren. Ik houd van de speelse letters en extraatjes zoals getekend tape. Bij de menu’s wordt door middel van leuke icoontjes aangegeven welke gerechten je een dag van te voren kunt klaarmaken en welke recepten Meikes favoriet zijn (dit is de dochten van Susan). Ook worden de budgetrecepten en snel-klaar-recepten aangegeven. Zo kun je bijvoorbeeld schuiven met de recepten als je weinig tijd hebt of een gerecht van te voren wilt klaarmaken.

Het boek heeft een persoonlijke noot, het bevat veel foto’s van Susan, alleen en met haar prachtige dochter Meike. De plezier in het samen koken spat er van af.

Smulpaapje - wat eten we vandaag 03

Wat eten we vandaag is een heerlijk kookboek voor het complete gezin. Ideaal voor iedereen die na een drukke dag werken geen tijd heeft om lang in de keuken te staan, maar niet altijd het standaard repertoire wil serveren.

Nadeel van het boek vind ik dat de bereidingstijd niet bij de recepten staat vermeld, dit zou wat mij betreft een goede toevoeging zijn. Afgezien van dat is het een mooi overzichtelijk en afwisselend kookboek met toegankelijke recepten voor het hele gezin. Later deze wek deel ik een heerlijk recept dat ik uit dit boek heb gemaakt.

 

Wat eten we vandaag | Susan Aretz | Spectrum | verkrijgbaar voor € 25,00
Ben je enthousiast en wil je het boek bestellen? Klik hier om het boek te bestellenvia bol

———————————————

Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin.
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *