Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Review: Powerfood van Friesland naar New York – Rens Kroes

Powerfood 2 Rens Kroes 01

De komende maanden is het ‘kookboekentijd’. Er komen dit najaar heel veel mooie kookboeken uit, en de leukste laat ik voorbij komen op Brenda Kookt. De kookboek-reeks trap ik af met Powerfood van Friesland naar New York, het tweede kookboek van Rens Kroes.

Rens kennen we natuurlijk als het zusje van, maar na haar eerste zeer succesvolle kookboek Powerfood die vorig jaar verscheen kunnen we haar ook serieus een kookboekauteur noemen.

Powerfood staat voor Rens voor voedsel dat een positief effect heeft op je lichaam en gezondheid. In Powerfood deel 2 staan pure recepten voor een Happy & Healthy lifestyle centraal.

Powerfood 2 Rens Kroes 02

De inhoudsopgave van Powerfood 2 is helder en zonder poespas. Naast het voorwoord, register en nawoord is het boek onderverdeeld in recepten voor het ontbijt, lunch en diner maar ook vind je hoofdstukken met gezonde snacks, sweets, toppings en drinks.

Powerfood 2 Rens Kroes 06

De variatie in gezonde recepten is groot. Dit komt misschien ook wel doordat Rens inspiratie uit Friesland combineert met wat ze in New York ervaart. Het is opvallend dat het ene gerecht een echt Hollandse benaming heeft, en een ander een Engels/Amerikaanse titel. Zo vind je recepten voor Hollandse groentensoep en poffertjes, maar ook voor wafels, champuru, chillbread en komkommersoep.

Rens kookt veel met groenten en dat zie je in ieder hoofdstuk terug: Wortelontbijt, Vietnamese summer rolls bij de lunch, pompoen-quinoacurry als diner, als snack tussendoor geroosterde zoete spruitjes, zoete aardappel en wortel in muffins, brownies en taarten, bietenhummus als topping en groente gaat natuurlijk ook in de groene smoothie en andere drankjes zoals de heartbeat (een smoothie van rode biet).

Vooral bij de snacks en sweets vind je recepten die normaal gesproken niet zo gezond zijn, maar waar Rens een gezonde versie van geeft. Bijvoorbeeld pepernoten en zoete-aardappelbrownies. De brownies heb ik afgelopen voorjaar alvast tijdens een preview mogen proeven, en deze waren echt lekker. Niet zo droog en smaakloos als de meeste gezonde brownies en andere baksels.

Bij de ontbijtjes springt het recept voor de autumn smoothie met pompoen eruit. Deze ga ik deze herfst zeker klaarmaken. En voor iedereen die voor slagroom houdt: maak de kokosroom!

Powerfood 2 Rens Kroes 05

Bij ieder recept staat de bereidingstijd vermeld, ook wordt beschreven welke benodigdheden je nodig hebt en voor hoeveel personen het recept bedoeld is.

De vormgeving en fotografie in het boek is prachtig. Van ieder gerecht is een foto afgebeeld, niet altijd op dezelfde pagina helaas. Als het gerecht op een andere foto is weergegeven staat het pagina nummer er bij vermeld.

Ik vind het ook erg mooi dat het boek speels is door het gebruik van verschillende lettertypen en het toevoegen van extra tips aan de recepten. Hierdoor leest het boek fijn weg en blader je er lekker doorheen.

Powerfood 2 Rens Kroes 07

Powerfood van Friesland naar New York is een aanrader als je opzoek bent naar gezonde recept-inspiratie. Als je graag gezond kookt en eens iets anders wilt maken dan vind je in dit boek zeker wat je zoekt.

Een nadeel is dat niet alle ingrediënten die gebruikt worden overal verkrijgbaar zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kokosbloesemsuiker, wijnsteenbakpoeder en rijstemelk.

Hebben jullie ervaringen met de boeken van Rens? Laat het me weten in de comments.

Powerfood  van Friesland naar New York | Rens Kroes | Uitgeverij Unieboek – Het Spectrum| verkrijgbaar voor € 19,95
Klik hier om het boek te bestellen via bol

———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.