Donna Hay – Seizoenskookboek (+ Win)

Donna Hay seizoenskookboek 01
Vandaag stel ik een topper van een kookboek aan jullie voor, namelijk Het Seizoenskookboek van Donna Hay.

Donna kennen we als de Australische (tv)kok die bekend staat om haar toegankelijke recepten en herkenbare foodstyling en fotografie. Er is nog geen kookboek van haar dat me is afgevallen. En ook dit boek is prachtig, boordevol heerlijke gerechten. En ik geef jullie door middel van dit artikel niet alleen een review, ik mag ook een exemplaar van dit boek aan een van jullie weggeven. Dus lees snel verder!
Donna Hay seizoenskookboek 02
Dit kookboek bevat de beste recepten uit Donna Hay Magazine. Het maandelijkse magazine van Donna en haar team. Het is extra leuk dat de beste recepten uit het magazine nu ook in het Nederlands via dit kookboek zijn verschenen. Wat mij betreft een pluspunt omdat je de recepten nu niet hoeft te vertalen en om te rekenen voor je de keuken in duikt. Je kunt meteen aan de slag!

De eerste (Australische) uitgave van het seizoensboek boek (oorspronkelijke titel Seasons) dateert uit 2009, maar dat mag de pret niet drukken. Ook 6 jaar later zijn deze gerechten nog toppers, het boek is dit jaar niet voor niets opnieuw uitgegeven, er zijn door mij (te) veel post-its geplakt bij recepten die me aanspraken.

Het is een mooi groot kookboek. De cover spreekt me persoonlijk niet zo aan, ik vind hem niet aansluiten bij de binnenkant. Want die binnenkant is prachtig.
Donna Hay seizoenskookboek 03
Het boek is ingedeeld naar seizoenen (zoals de titel doet vermoeden). In het boek vind je recepten voor de lente, zomer, herfst en winter. Deze hoofdstukken zijn vervolgens onderverdeeld in hartige en zoete gerechten. Aan het begin van ieder (deel)hoofdstuk wordt een overzicht gegeven van de gerechten die aan bod komen. Handig, zo kun je het hoofdstuk alvast ‘scannen’ en bepalen naar welke bladzijdes je wilt doorbladeren.

Het is ontzettend lastig om een greep uit de recepten te noemen, het zijn er zoveel!! Een kleine greep, om de diversiteit van het boek weer te geven:

Het boek begint bij de lente, denk aan recepten voor een picknick en verse salades zoals een waldorfsalade, plaatbrood met lente-uitjes en courgettebloemen gevuld met couscous.

In de zomer is het tijd voor frisse lichte gerechten, zomerfruit en de barbecue. Denk aan tomaat en roerei van de barbecue, gebakken Sint Jakobsmosselen met boter en tijm, en yoghurtcake met passiefruitsiroop.

Als de herfst is aangebroken willen we warme gerechten waaronder verschillende soepen, bijvoorbeeld een aardappel-doperwtensoep met bacon, verschillende pizza’s, pasta en pastei met pompoen, spinazie en geitenkaas. Maar ook geroosterd varkensvlees en krokante eens met pittige bietjes. Ook in de herfst worden zoete gerechten niet vergeten, wat dacht je van appelpasteitjes met butterscotch-saus en pompoentaarten?

Het laatste hoofdstuk is natuurlijk de winter, tijd voor stoofgerechten zoals langzaam gegaard kalfsvlees in donker bier, bloemkoolgratin en zoete gerechten als crème karamel, amandel-perentaart en apfelstrudel met dadels.

 

Donna Hay seizoenskookboek 07

De sfeer van het boek is geweldig, het is zo’n boek waarin ik maar blijf bladeren. De foto’s in de lente en zomer zijn fris, licht en helder, in de winter zijn ze warm en donkerder. Dat is heel erg mooi gedaan. De prachtige foodfoto’s worden aangevuld met fotografie van de natuur in de verschillende seizoenen.

Zoals in de meeste boeken van Donna vind je niet naast ieder recept direct de foto van het gerecht. Soms moet je even doorbladeren, maar voordeel hiervan is dat bijna iedere foto een hele pagina van het boek beslaat.

Achterin het boek vind je niet alleen een woordenlijst en compleet register ook een overzicht met maten en omrekentabellen. Al hoewel de hoeveelheden bij de recepten al in grammen staan (en dus niet in cups) is dit altijd handig om bij de hand te hebben.

Een nadeel is dat het boek in Australië ontwikkeld is en dus ook is gericht op de seizoenen daar. Sommige ingrediënten zijn in Nederland in een ander seizoen verkrijgbaar, zo vind je in het boek bij de winter meerdere recepten met rabarber. In Nederland moeten we daarvoor wachten tot de lente.

Donna Hay seizoenskookboek 08
Het Seizoenskookboek is een aanrader als je gek bent op mooie kookboeken met prachtige fotografie en heerlijke gerechten. Ik weet zeker dat dit boek lekkere gerechten voor iedereen bevat, het is ontzettend divers.

Als je houdt van handzame kookboeken die niet te groot (en te zwaar) zijn en je er zo kunt bij pakken dan is dit misschien niets helemaal jouw ding. Het is een mooi groot boek, maar in de keuken is dat niet altijd handig.

Het Seizoenskookboek | Donna Hay | Spectrum Uitgevers | verkrijgbaar voor € 35,00
Klik hier om het boek te bestellen via bol.com

Win!

Wil jij ook aan de slag met dit prachtige kookboek van Donna Hay? Dat kan! Ik mag een exemplaar van het Seizoenskookboek weggeven!

Deze win-actie is inmiddels gesloten, de winnaar heeft persoonlijk bericht ontvangen en het boek inmiddels in bezit. 

———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

 


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
230 comments
 1. Ik vind de boeken van Donna Hay ook echt geweldig! Ze zijn duidelijk beschreven en mooie foto’s! Wat zou ik graag dit exemplaar in bezit willen krijgen!!

  Een hartelijke groet!
  Andrea Vijfhuizen

 2. Hoi hoi,

  Wat een leuke review! maar dat kan natuurlijk ook niet anders met zo een topboek! Ik hoor en lees altijd veel goeds over Donna Hay. Zou het daarom ook super leuk vinden als ik het boek zou winnen. groetjes.

 3. Oh ja graag! Ik heb haar eigenlijk pas net ontdekt o.a. door een aantal reviews op haar boeken op jouw blog en op de blog van anderen. Ben net begonnen mijn kookboekverslaving uit te breiden met haar boeken maar deze heb ik nog niet en staat nog wel op lijstje.

  Ik zou deze dus heel graag winnen.

 4. Superleuk, Donna Hay is ook erg leuk om naar te kijken op tv! Mooie en rustige uitleg, dus het kookboek wil ik wel winnen! Leuk dat er op “Brenda Kookt” aandacht aan wordt besteed.

 5. Fantastisch..een Donna Hay kookboek !
  Ben groot fan van haar.
  Dit boek zou zeker niet mistaan op mijn kookboeken-plank.
  Ik hou mij daarom ook aanbevolen dit boek te mogen winnen.
  Helaas heb ik geen Facebook , dus liken gaat helaas niet..maar ik ; vindt het leuk :)

  Groetjes van Jolleke

 6. Wauw leuke winactie Brenda. Ik ben zeker fan van de kookboeken van Donna Hay en dit kookboek zou zeker goed van pas komen. Koken met seizoensgroente is natuurlijk veel beter (en goedkoper:)).

 7. Graag zou ik dit boek winnen.
  Ik ben nog niet bekend met haar kookboeken, maar ik hoor veel goede verhalen. Ik zou graag winnen en in de keuken aan de slag gaan met haar kookboek!

 8. Leuke actie, Brenda! Jammer dat ik niet mee kan doen ivm het niet gebruiken van Facebook.

  Ga ik gewoon naar de winkel om het boek te scoren.. ?

 9. Graag doe ik mee aan deze verloting, kookboeken heb je namelijk nooit te veel!

  Hartelijke groeten,

  Wilma hartog

 10. Dit is nou zo’n boek waar je altijd blij van wordt of je nu kookfanaat bent of niet. Van de foto’s alleen word je al zo enthousiast dat je de recepten wel uit wil proberen. Zo hoort een kookboek er uit te zien. Geweldig weer! Deze zou ik graag aan mijn collectie toevoegen.

 11. Haar boeken zijn inderdaad altijd zo mooi! En veel recepten die lekker toegankelijk zijn om te maken. Ik doe graag mee om te winnen! :)

 12. Ziet er fantastisch mooi uit, lijkt me heerlijk om deze gerechten uit te kunnen proberen.

  Groet,

  Arnoud

 13. Ik heb al eerder van haar boeken gehoord, maar vond ze altijd erg prijzig. Een leuke winactie om een gokje te wagen om een van haar boeken te kunnen bemachtigen!

  1. Wat een prachtig boek! Ik heb het fresh & light boek en ben heel erg benieuwd naar haar andere boeken. Lijkt me super om hieruit te koken. Fingers crossed.

 14. Hoi brenda,

  Wat een mooi boek! En een toffe actie! Ik zou heel graag lekker terugdenken aan mijn tijd in Australië met haar lekkere recepten. Vanaf zaterdag heb ik voor het eerst een eigen keuken in mijn nieuwe appartementje. Ik kijk al tijden uit naar dat moment. En daar zou dit kookboek natuurlijk heel mooi passen op de kookboeken plank!

  Groetjes
  Renske

 15. Ik ben ook echt dol op de fotografie van Donna Hay en volgens mij is dat in dit boek niet anders. Wel vind ik, net zoals jij, de voorkant ook een beetje tegenvallen. Zeker als ik dit vergelijk met de foto’s van de binnenkant. Ik doe graag mee met de winactie! Liefs.

 16. Het lijkt me geweldig om dit boek te winnen! Ik heb nog geen enkel boek van haar, maar het staat al een tijdje op mijn wensenlijstje.

 17. Wat leuk! Ik zou hem graag willen winnen, ik ken haar alleen bij naam en heb daardoor nog niet eerder recepten van haar gekookt ? leuke uitdaging!

  1. OOohhh wat leuk! :-)

   Ken Donna van TV en wat ze daar maakt spreekt me vaak erg aan. Het lijkt me dus heel erg leuk (en lekker) als ik daar een boek vol inspiratie van mag ontvangen.

   Groet, Onno.

 18. Jaaaaaaaaaaaaaaa… Deze zou ik graag willen toevoegen naast de andere boeken van Donna Hay! Donderdag 17 september ben ik jarig, dus dat zou dan ook gelijk een mooi verjaardagscadeautje zijn :)

 19. OOohhh wat leuk! :-)

  Ken Donna van TV en wat ze daar maakt spreekt me vaak erg aan. Het lijkt me dus heel erg leuk (en lekker) als ik daar een boek vol inspiratie van mag ontvangen.

  Groet, Onno

 20. Wat een leuke winactie! Ik ga vanavond haar mousaka recept maken uit Fresh & Light, het kookboek dat ik van haar heb. Haar recepten zijn zo bijzonder, simpel maar niet saai. Daarom wil ik heel graag dit boek winnen! Kijk al uit naar het maken van weekplanningen vol met lekkere gerechten.

 21. Oh wauw, die zou ik heel graag winnen! Je facebookpagina staat al een tijdje tussen mijn likes :)

 22. Dit boek zou zo van pas komen…
  Ben net begonnen met een eigen blog over koken (zonder pakjes en zakjes)
  En krijg binnenkort een nieuwe keuken!
  Kan ik dus volop aan de slag!!

 23. Bedankt voor je duidelijke review, ik vind een aansprekend en mooi kookboek. Sowieso ben ik een grote fan van Donna Hay. Ook de indeling met recepten per seizoen spreekt mij aan en natuurlijk de prachtige foto’s. Heel graag doe ik dan ook mee aan de winactie voor dit kookboek.

 24. Ik heb een zwak voor mooi vormgegeven kookboeken en deze ziet er prachtig uit.
  Super gaaf om hier een keer met mijn vriendinnen uit te koken als we weer samenkomen met de kookclub. Zo heb ik ieder seizoen voldoende inspiratie om met een bijzonder recept op de proppen te komen!

 25. Donna Hay heeft ook echt alleen maar prachtige boeken, dit is ook weer een prachtig exemplaar. Ik zou deze graag op mijn boekenplankje hebben!

 26. Ben gek op de recepten van Donna Hay! Niet al te ingewikkeld en toch iets spectaculairs op tafel! Zou haar nieuwe kookboek dus graag willen winnen voor de inspiratie en om aan m’n collectie toe te voegen :-)!

 27. Nog geen enkel boek staat er in de kast van Donna Hay *schaam* *schaam* Ik vind het soms lastig om met seizoensgroente te koken, vandaar dat graag meedoe met je winactie!

 28. Super leuke en interessante review.

  Het lijkt mij heel erg leuk om het boek te winnen omdat ik sinds een half jaar echt probeer te koken met producten die in het seizoen zijn maar ik dat soms nog best moeilijk vind. Het lijkt mij dus super om het boek te winnen en zo meer inspiratie te krijgen voor tijdens het koken!

 29. Ja! Zeker weten dat ik deze wil winnen! :-)
  Ontzettend mooi boek, heb hem al bij m’n moeder in de kast zien staan en onwijs jaloers!

 30. Waarom ik dit boek zou willen winnen?? Ik krijg de 17de de sleutel van ons huisje! Ik kijk vaak Donna op 24kitchen en ben eigenlijk altijd weg van haar recepten! Ik ben sinds anderhalf jaar bezig met een gezonde lifestyle te ontdekken! Dit gaat de ene X goed andere X niet. Dit ook omdat ik thuis woon en mijn moeder alles in huis haalt en kookt. Straks moet ik dat zelf natuurlijk doen wat ik heerlijk vind! Want bakken is mijn hobby ! Het lijkt me fijn om uit haar boek informatie en inspiratie te halen!

 31. gave actie, ik doe graag mee
  En dat de seizoenen met Nederland en Australië niet overeen komen :)
  Is ook wel overheen te komen lol hahahaha En een potlood is snel te vinden, om de Nederlandse jaargetijden erbij te zetten :)
  Owww het lijkt me zo heerlijk om dit boek te winnen. Heerlijk door bladeren, ideeën op doen, aantekeningen maken, hoe noem je die stickertjes die je er weer van af kan halen? Geen idee, maar die dingen in ieder geval gebruiken om interesante bladzijden te makeren <3
  Ok ik droom nu al helemaal weg. Ik zou er zo blij mee zijn.

 32. Wat leuk! Ik hoor altijd veel goede dingen over Donna Hay, maar heb zelf nog niet veel recepten van haar gezien en/of uitgeprobeerd. Ik heb mezelf ook voorgenomen meer uit mijn kookboeken te gaan koken en bakken en dit exemplaar zou een hele leuke aanwinst zijn in mijn collectie! :D

 33. Kijk vaak naar haar programma…zo duidelijk uitglegt en ziet er zo superlekker uit….zou heel graag het boek willen winnen…..

  Ps jou recepten gebuik ik ook ook heel veel hoor?

  Groetjes Connie

 34. wat een mooi boek! klinkt goed.

  ik zou het graag willen winnen ik ben dol op koken, probeer graag alles uit.

  het boek van Donna Hay zou echt een cadeau zijn!

 35. Doordat ik de ziekte van Crohn heb, is eten heel belangrijk voor mij Daarom ben ik altijd op zoek naar lekkere gerechten en dit kookboek zal ik zeker met plezier bekijken, lezen en gebruiken
  Ik hoop zo dat ik de gelukkige winnares mag worden…
  Fijne dag!

 36. Donna is leuk!! Dit lijkt mij een fantastisch kookboek. Ik laat mij voor het koken vaak inspireren door anderen. Dat doe ik via social media, kookprogramma’s.. en natuurlijk old skool met kookboeken. Dit lijkt mij een mooie aanvulling op mijn boekenkast :)

 37. Wow, dit lijkt me een super mooi kookboek. Ik heb onlangs haar kookboek de basics gekregen en ik ben helemaal fan!

 38. Hi Brenda,

  Wat een super leuke win actie!
  Een kookboek van Donna Hay staat al een tijd op mijn wish list, haar gerechten spreken me erg aan.
  Ik spendeer erg veel tijd in de keuken, want ik kook en bak ontzettend graag. Zou echt goed van pas komen dit boek.

  groetjes Chantal

 39. Leuke review, ik ben ook dol op haar kookboeken! Heb er jammer genoeg maar eentje van haar, maar die wordt hier vaak gebruikt. Mijn fast, fresh & simple exemplaar is inmiddels smoezelig van het koken ;-).

 40. Altijd leuk om een kookboek te winnen aangezien mijn grootste hobby koken is… En helaas heb ik nog geen kookboek van Donna hay maar hopelijk komt daar nu verandering in ☺️

 41. Elke morgen is er een verrassing van jou in mijn mailbox, die van vandaag is wel heel bijzonder. Ik maak heel graag kans op deze brok inspiratie.

  Het “rabarberprobleem” los ik op door ‘t hele boek lekker door te lezen, zodat ik weet wat ik allemaal kan maken. Ik heb er zin in!

 42. Wauw, ziet er weer uit als een prachtig boek van Donna Hay.
  Als student zijnde doe je niets liever dan met seizoensproducten te koken, zodat wat centjes bespaard worden en met dit boek moet dat helemaal goedkomen ;)

 43. Jaaaa, het Donna Hay seizoenskookboek zou een aanwinst voor mijn collectie kookboeken zijn ! Ik doe graag mee!

 44. Wouw, wat een mooi kookboek! Donna Hay is geweldig, dit boek zou een mooie toevoeging zijn aan m’n collectie waarvan ik veel gebruik zal maken! :)

 45. Ik zou deel dolgraag winnen voor mijn nieuwe keukentje! Ik woon momenteel op kamers en ga binnenkort samenwonen met mijn vriend. Beide zijn we gek op koken en ik ben nu alle apparatuur, het servies, bestek en wat er allemaal bij komt kijken aan het verzamelen! Om deze spulletjes te gebruiken heb ik nieuwe kook-inspiratie nodig en Donna Hay is naast toegankelijk (ik ben nog geef prof-kok) ook heel verfrissend en nieuw en elke keer krijg ik weer tonnen aan inspiratie door haar gerechten en stijl! Het liefst zou ik binnenkort vanuit m’n nieuwe keukentje uit het nieuwe kookboek heerlijke gerechten maken voor mij en mijn vriend na een lange school- en werkdag. Want in de keuken staan in de beste ontspanning die er is❤️

 46. I like! net zoals ik je leuke reviews/recepten/inspiratie erg ‘like’.
  keep up the good work!
  ennuh.. dit kookboek ontbreekt nog in mijn Donna Hay collectie dus zou ik erg graag winnen!
  groetjes Nicolien

 47. Dit zou ik echt graag winnen :) ik hou van koken en die foto’s zien er echt geweldig uit! Als ik dat nou toch zou kunnen maken :)

 48. Donna hay, love her. Ik heb haar voorlaatste boek ook, “de nieuwe klassiekers”. Als deze net zo mooi is als z’n voorganger, dan is het wederom een pareltje. Pas nog haar chocolate caramel tart gemaakt, ook zoo lekker

 49. Wat grappig, ik had precies hetzelfde. Voorkant is heel basic, maar de binnenkant wauw! Wat een mooie vormgeving en fotografie. Ik houd ervan als een kookboek is ingedeeld naar seizoenen. En dat je iets met producten moet schuiven omdat ‘t uit Australië komt, lijkt mij niet zo’n probleem. Ik ben namelijk zo iemand die rustig op een avond een kookboek pakt en ‘m lekker gaat lezen…dus dan heb ik dat vast al gezien. ;-)

 50. Waauw Donna Hay, dat is toch wel een echte kookboek goeroe hoor! Dit kookboek ziet er weer fantastisch uit, ik maak dan ook graag kans!

 51. Wat een prachtig boek, helemaal af zoals we van Donna Hay gewend zijn, heerlijk om uit te koken en heerlijk om met een kop thee lekker lang en vaak doorheen te bladeren. Een lust voor het oog!! Ik doe dan ook héél graag mee, ik volg je al lang op Facebook vanwege de lekkere recepten, leuke stukjes en goede reviews, dus dat is makkelijk en al klaar! Dus duimen maar!

 52. Hoi Brenda,

  Wat gaaf dat je een boek van Donna weg mag geven!
  Ik ben gek op haar recepten, er liggen hier al 2 boeken in de kast.
  Aangezien ik dol ben op de verschillende seizoenen (wat fijn dat wij in NL wonen!), ben ik wel heel benieuwd naar haar seizoenenkookboek!
  En wat een mooie foto’s weer! Pure passie en eenvoud sieren haar.
  Ik ga duimen!

  Groetjes Lisette

 53. Wat een mooi kookboek ! Graag ding ik mee om er één te ontvangen !
  Kan ik mijn dierbaren een mooi gerecht voorschotelen !
  Gr. van , Minke

 54. Jaa! Omdat ik haar dus helemaal nog niet ken :) en kookboeken aan het verzamelen ben voor in m’n nieuwe huisje.

 55. ben gek op kookboeken, mijn eerste was van Margriet kocht ik toen ik trouwde, verder heb ik krijgertjes>ik heb gemerkt dat alles dan veel lekkerder is. En als Brenda dit aanraadt, móet het goed zijn!

 56. Wat een prachtig boek!!
  Ik ben dol op koken, lekker eten en mooie kookboeken. Dit kookboek zou fantastisch staan in mijn keukenkast :)
  Ik zou hem erg graag winnen, zodat ik mijn eters weer verrassende, nieuwe gerechten kan voorschotelen!

  Hartelijke groet, Josine

 57. Wat een geweldig inspirerend boek !
  En wat een mooie plaatjes….
  Wat wil ik graag de recepten uitproberen…
  Ik zou mezelf dan ook heel gelukkig prijzen als ik dit boek zou winnen!!

 58. Super mooi boek! Ik heb (helaas) pas 1 kookboek van Donna Hay en die is ook fantastisch qua recepten en fotografie. Ik lees kookboeken altijd als gewone boeken helemaal door en ik ben toe aan een nieuw boek :-)

 59. Jaah! Ik doe heel graag mee. Ik ben 22 september jarig, dus het zou geweldig zijn als ik dan ook nog zo’n prachtig kookboek zou winnen!! Spannend!

 60. In Australie voor het eerste kennis gemaakt met de recepten van Donna en sindsdien groot fan, dit kookboek is dus zeer welkom!

 61. In Australie voor het eerste kennis gemaakt met de recepten van Donna en sindsdien groot fan, dit kookboek is dus zeer welkom!

 62. Wat een prachtig kookboek weer. Ik ben al in het bezit van een mooi Donna Hay kookboek, maar ik zou deze ook zeker willen winnen. Ik zie het dan ook als een super leuk verjaardagscadeau, 11 september is die heugelijke dag!,,

 63. Ik wil graag kans maken op het kookboek. Niet alleen om uit te koken, maar ook om vaak door te lezen en te kijken is een kookboek een geweldig boek om te hebben.

 64. Wauw wat een geweldig kookboek lijkt het mij!

  Ik ben gek op koken voor familie en vrienden maar ook voor mijzelf en ik kan altijd wel inspiratie gebruiken!

 65. Wat een mooi boek! Na het lezen van je review ben ik erg benieuwd naar de recepten. Zou leuk zijn om deze recepten zelf te kunnen maken. De foto’s verklappen al genoeg.

 66. Gisteren heb ik dit boek bij de kookboek winkel nog in mijn handen gehad maar heb uiteindelijk Matt Preston’s Kookboek gekocht. Ik zou dit boek graag willen hebben, er is niets mis mee op nog een Australisch kookboek in de kast te hebben staan en uiteraard ook uit te koken.

  Met hartelijke groet,
  Kitty Hovestadt

 67. Op 24 kitchen heb ik haar pas voor het eerst gezien en ben echt een fan van haar, zou ook dolgraag in het bezit zijn van dit prachtige boek.

 68. Wat een mooie recensie heb je geschreven. I love Donna Hay dus maak graag kans op haar kookboek.

 69. Wauw wat heb je dat mooi verwoord, ik wordt er helemaal hebberig van, en ik
  wil er meteen mee aan de slag. Zou het super vinden om dat boek te winnen, wat een super actie!

 70. Ik ben een grote fan van Donna Hay en zou dolblij zijn met dit boek. Heb me al eens op elle eten geabonneerd om een kookboek van haar te krijgen en dat hadden ze toen niet meer. Ik hoop dat ik nu meer geluk heb. Heb al een paar van haar eerste boeken en die zijn ook zo geweldig.

 71. Snel, vers en simpel. Zo kookt Donna Hay en ik vind het geweldig. Met simpele ingrediënten maximaal resultaat.

  Het lijkt me een geweldig boek!

 72. Oh wat zou ik dit kookboek graag willen winnen! Ik heb al andere kookboeken van Donna Hay en die zijn ook zo prachtig en de recepten zijn top! Dus ik zou deze graag willen toevoegen aan mijn collectie!

 73. Soms ik Donna Hay bij Masterchef Australia zag… ben ik fan.
  Wat een sympathieke vrouw! En wat een heerlijke gerechten maakt ze.
  Ik zou het geweldig vinden om haar recepten eens rustig uit te kunnen proberen.
  Dus doe ik heel héél graag mee… met deze geweldige actie!
  ?

 74. I love Donna Hay…heb haar boek Fast Fresh and simple ❤ Ken haar idd van de Australische MCHEF mijn favoriete programma en nu weer de nieuwe 2015 op tv !! zou echt haar seizoenskookboek willen hebben omdat ik ook het ook echt heel erg leuk vind om met seizoens groenten en fruit gerechten te maken….Dus mij maak je er heel erg blij mee en voor de lekkere recepten en omdat ik groot fan ben van haar ?
  Super leuke aktie
  Groetjes Hélène van Uden

 75. Hi!

  Mijn vriendin is binnenkort jarig en ze houdt maar niet op over de boeken van Donna Hay… :-)

  We gaan binnenkort ook samenwonen dus het zou leuk zijn voor d’r om iets uit dit boek te kunnen koken!

  Groet

 76. Ik ben vooral erg fan van jouw recepten, dus als je dit kookboek aanraadt kan het niet anders dan goed zijn. Ik zou het heel tof vinden om te winnen!

 77. Wauw, dit lijkt me een fantastisch boek! Ik doe graag mee, want ik ben erg benieuwd naar de recepten van al die heerlijkheden die ik hierboven op de foto’s zie staan.

 78. Oh wat geweldig. Ik ben een groeit fan van Donna Hay dus zou het geweldig vinden om met haar kookboek mijn keuken in te duiken? we wachten in spanning af. Bedankt voor deze mooie actie.

  Groetjes Corina

 79. Dit kookboek lijkt me echt geweldig! Zou nog graag een boekenplankje vol met kookboeken willen vullen in mijn nieuwe huisje….!

 80. Dit is wel weer een uitdaging om weer eens nieuwe recepten uit te proberen. Ziet er heel mooi uit.
  Ik zou hem heel graag willen winnen.

 81. Ik zou deze heel graag winnen, ik ben een echte Donna Hay fan en dit boek heb ik nog niet. Ik vind het prachtige boeken met erg lekkere recepten en die goed maakbaar zijn.
  dus dit exemplaar is meer dan welkom.

 82. Super leuk! Ik heb zelf nog geen ervaring met de kookboeken van Donna Hay, maar ik heb ze wel al voorbij zien komen in de winkel.
  Het lijkt me wel wat om mijn kookboekencollectie uit te breiden met dit boek. :)

 83. Oeh…die zou ik wel heel graag willen winnen. Al is het alleen al voor het kijken (maar uiteraard ook om uit te koken/bakken).

 84. Heerlijk op de bank dit boek door kijken en de mooie foto’s opnemen en een mooi recept uitzoeken om mee los te gaan in de keuken, genieten!

 85. kookboeken zijn mijn hobby en passie graag zou ik deze winnen dank u ziet er prachtig uit

 86. Ik word super nieuwsgierig na het lezen van je enthousiaste review, dus ja ik wil het kookboek van Donna Hay graag winnen! Ik heb best wat kookboeken maar geen eentje Donna Hay.

 87. Ik ben al een tijdje benieuwd naar de kookboeken van Donna Hay, heb er nog geen dus ik doe graag mee met de actie!

 88. Whaaa ik vind de kookboeken van Donna Hay zooo vet!! Kook er dan ook heel graag uit. Deze heb ik nog niet maar zou niet misstaan in mijn kookboeken collectie. En het zou een heeel leuk (early) verjaardagscadeautje voor me zijn op 21 september :D

 89. Het water loopt mij al in de mond… Ik heb nog nooit ‘Donna Hay gekookt’ – dit lijkt mij een uitgelezen kans om met haar recepten kennis te maken!

 90. Ha Brenda,

  Wat een leuke review over het boek. Ik ken Donnay Hay niet, en ook haar kookboeken niet. Maar jou review, de foto’s die je laat zien en de reacties hieronder maken me erg nieuwsgierig!
  Groetjes……

 91. Oooh wat een prachtig boek. Inderdaad als je de foto’s ziet, wil je de gerechten alleen nog maar maken….

 92. Jaaaaa die wil ik heuuuul graag winnen!!! :-)
  Donna Hay laat haar recepten er zo lekker uitzien dat je er gelijk mee aan de slag wilt en het zelf wil gaan uitproberen! (En ik ben geen keukenprinses ;-) )

  Als ik dit boek win kan ik nog meer van haar lekkere recepten leren maken en serveren aan mijn vrienden!

 93. Ik zou heel graag een boek van Donna Hay willen winnen wat een heerlijk toegankelijke recepten maakt deze vrouw! Ik denk dat ik mijn kinderen hier heel blij mee zal maken.

  Groetjes,
  Maartje

 94. Graag doe ik mee met deze leuke winactie. Dit geweldige kookboek mag eigenlijk niet ontbreken op mijn boekenplank. Ik ga alvast duimen…

 95. Blij verrast door dit kookboek. Super handig dat het omrekenwerk nu niet meer gedaan hoeft te worden. Want dat ging nog al eens mis. Nu direct aan de slag en snel genieten!!

 96. Ben al een tijdje fan van haar maar heb nog geen kookboek, dus dit zou wel héél welkom zijn.
  Mooie revieuw, Brenda

 97. Dat lijkt mij een mooi boek om te winnen en weer heerlijke nieuwe recepten uit te proberen

 98. Ik zie haar regelmatig voorbij komen in kookprogramma’s en haar recepten lijken me superlekker! Ik doe graag mee met de winactie :)

 99. Wat een gaaf boek! Lijkt me super om hier doorheen te bladeren en dan een mooie recept (lees foto ;) ) uit te zoeken en klaar te maken, nu al zin in!

 100. Wat leuk, ben supergroot fan van Masterchef Australie, daar komt Donna Hay regelmatig voorbij, ben zeer geinteresseerd in haar gerechten, dus zou er heel erg blij mee zijn.

 101. Ik ben nog niet zo bekend met de boeken van Donna Hay. Maar naar jouw verhaal wordt ik wel nieuwsgierig. Dus ik doe graag mee met de wedstrijd.

 102. Ik ga t/m de 16e heel hard duimen dat ik dit kookboek win! Goede verhalen over gehoord!

 103. Wauw.. wat een mooi boek; die foto’s!
  Niet alleen Donna Hay’s boeken zijn geweldig en een inspiratie, zij zelf is ook een leuke persoonlijkheid :)

  Leuk dat je zo’n uitgebreide review geeft! Nu wil ik het boek nog liever hebben dan ik al wilde (haha.. hint hint)

 104. Ik zou heel graag nog eens iets winnen, en een kookboek van haar is dus ideaal! Ik heb trouwens nog geen enkele kookboek van haar en wil graag haar kookwereld leren kennen. Het kookboek zou trouwens mooi staan in mijn nieuw appartementje ;)

 105. Ziet er heel mooi uit! Leuk om te lezen dat je ook post-it gebruikt, ik gebruik die namelijk ook mijn kookboeken zitten er vol mee en ook met aantekeningen van recepten die ik al heb uitgeprobeerd, met wat ik anders kan doen of wat lekker erbij is ect. Mijn handen jeuken daarom om te gaan koken uit dit mooie boek. Duimen dus!

 106. Hey!

  Ik ben een grote fan van Donna Hay. Onze tv staat vol met uitzendingen van haar op njam tv. Zalige vrouw!

  Groetjes,
  Kim

 107. Ik wil dit prachtige kookboek heel graag cadeau doen aan mijn dochter. Misschien haalt ze er nog inspiratie uit voor de lunchroom die ze samen met het andere sushimeisje wil gaan beginnen!

 108. Wat een ‘plaatje’ van een boek!
  Bovendien met heerlijke recepten.
  Er is een mooi , prominent plaatsje vrij tussen mijn kookboeken wasr dit boek precies past. ?

 109. O deze wil ik zoooo graag winnen! Ik heb jou sleets gevraagd naar een recept van haar! Ik ben zon fan! I hope!

 110. Donna Hay maakt heerlijke gerechten en gelukkig kunnen we haar volgen via 24 kitchen, wat zou het geweldig zijn als haar kookboek binnenkort in de keuken onze gids wordt. dat zal smullen worden.

 111. Ik zat al te twijfelen om dit boek te kopen, fijn zo’n uitgebreide review. Vooral de foto’s vind ik fijn te zien want bij de boekhandel is het boek gesealed. Jammer dat er in Donna Hay kookboeken nooit voedingswaarden vermeld staan… Ik zou het boek zeker graag winnen! Duimen!

 112. Hoi Brenda,

  Vanaf mijn vakantie adres (rondreis Baltische Staten) lees ik met plezier je blog en ding ik graag mee naar het kookboek van Donna Hay.

  Groetjes, Elisa

 113. En of die al is geliked!!
  Wat lijkt me dit een heerlijk kookboek! Super om met de seizoenen mee te koken :)

 114. Afgelopen kerst het boek nieuwe klassiekers van Donna Hay gekregen… En dat was de start van een nieuwe verzameling… Wat een prachtige boeken.. Die fotografie.. WAUW! Zo lekker om uit te koken, maar ook zo lekker om gewoon in te bladeren, keer op keer…
  Goed.. Dit geeft denk ik wel aan dat dit boek een mooie 2e in mijn groeiende verzameling zou zijn;)

 115. Ik zou graag dit heerlijke kookboek willen winnen, zodat ik met mijn zoontje Boaz en zijn vriendjes samen kan koken in de keuken. Het is gezellig, leerzaam en gezond om deze jonge kinderen de pure smaken van de verschillende seizoensgroenten te leren herkennen, te bereiden en op te eten. Keer op keer genieten Boaz, Sonja en andere vriendjes van het samen kokkerelen. Voor hen en voor mij een bijzonder moment om te ervaren en te genieten.

 116. Wauw dit boek zou ik graag willen hebben. Vandaag mama geworden van ons tweede wondertje en weinig kunnen eten 9 maanden lang dus kan niet wachten om weer heerlijk de keuken in te gaan!

  Groetjes, Tamara

 117. Dol op haar prachtige maar ook simpele manier van koken. Boek zou zeker welkom zijn! Een goede aanvulling in mijn collectie!

 118. zij maakt koken voor iedereen toegankelijk. haar veelzijdigheid aan recepten zorgt ervoor dat er voor iedere smaak, lifestyle of tijd van de dag iets lekkers op tafel ( of lunchtrommel) gezet kan worden.

  ik hoop een aantal van haar recepten hier tegen te komen ;)

 119. Ik heb het boek: fast, fresh and simple. Dit boek zal veel uitgebreider zijn. Maak graag een plekje vrij in mijn boekenkast!

 120. Het water loopt me al in de mond als ik die mooie plaatjes zie.
  Ik doe graag mee voor dit geweldige boek!

 121. Hallo Brenda,

  Ik heb 2 kookboeken van Donna Hay maar deze nog niet, dus ga ik een kansje wagen
  om dit prachtige kookboek te winnen……

  Groetjes,
  Annet

 122. Wat ziet dit kookboek er super mooi uit!
  Dit pareltje zou ik graag willen laten shinen in mijn keuken!

 123. Oooooh dit boek wil ik zoo graag hebben! De andere boeken die ik van haar heb zijn geweldig! Ik heb alleen een kookboekenkopen-stop opgedragen gekregen :(

 124. Wij zijn hier met zijn allen GEK op koken en daarna ervan genieten. Dit boek past prachtig tussen de rest van onze kookboeken van Jamie Oliver, Annabel Langbein en Yotam Ottolenghi

 125. Dat klinkt als een super kookboek :) Die zou ik graag aan mijn collectie willen toevoegen :)

 126. Wowww wat gaaf! Maandag krijgen wij de sleutel van ons huis, met een superrrrr grote keuken en oven! Gaaf om dan zulke mooie gerechtjes dan te maken!!

 127. Volg en Like al een tijdje op facebook, en ben dol op kookboeken dus doe graag mee… heb nog niets van haar, ben heel benieuwd naar deze!

 128. de boeken van Donna Hay vind ik prachtig, en ik zou het dan ook geweldig vinden als ik het Geluk zou hebben om dit boek te winnen!
  Groetjes en fijn weekend!

 129. Dit boek al regelmatig in mijn handen gehad in de boekenwinkel, maar nog niet aangeschaft. Wat een toeval dat nu net deze winactie online komt! Donna Hay heeft prachtige boeken met recepten die makkelijk zijn uit te voeren. Het wordt tijd voor een Donna Hay boek in mijn keuken om zo na een drukke werkdag alsnog een gezonde (en lekkere) maaltijd op de tafel (aka de bank) te zetten!

 130. Oooh geweldig! Donna Hay is echt mijn altime favourite (tv)kok! Zo’n leuk nuchter mens. En die boeken zijn ook echt top, supermooie foto’s en altijd van topkwaliteit. Helaas hierdoor ook wat prijzig, dus winnen zou fantastisch zijn! :)

 131. Dit lijkt me echt super gaaf, dit seizoenskookboek. Ik hoor steeds vaker over Donna Hay en ben erg benieuwd naar haar recepten. Ik heb het bericht gedeeld op facebook(marion.thomas.33) en volg je hier ook. Groetjes Marion Poeste Thomas

 132. Tja, wat zal ik zeggen…. Het is natuurlijk super om zo’n boek van Donna Hay te mogen winnen! Dus maak ik heel graag kans! Rest mij alleen nog maar om heel hard te duimen!
  Groetjes!

 133. Ik (Brenda) kook ook graag. De recepten van Donna Hay zijn heerlijk en makkelijk zelf te maken. Dus ik zou dit boek ook heel graag ontvangen

 134. heb de afleveringen van Donna Hay bij 24kitchen op de voet (food;-) gevolgd. Geweldige vrouw, heel inspirerend en haar boek zou ik heel graag willen gebruiken voor nog meer inspiratie in de keuken, en zoals je zegt, zonder eerst alles te moeten omrekenen!
  Dus zou graag meedingen. Je pagina Liken doe ik allang, net zoals je volgen op je blog, insta. Bijna stalken kan je het noemen. Maar steeds weer iets verrassends en gewoon fijn om te lezen.

 135. Ik heb Fresh & Light van Donna Hay maar hier heb ik helaas gelijk olie overheen gegooid waardoor hij er nu niet uitziet! Een nieuw exemplaar is daarom van harte welkom;)

 136. Gaaf! Als fan van jouw blog en van Australië is dit natuurlijk een super boek om te winnen. Als ik naar het druilerige weer buiten kijk, is het echt tijd om lekker te gaan kokkerellen.

 137. Hai! Fan van Donna op tv! Ik ben benieuwd of we ook echt van de recepten zullen smullen (vast!), maar daarvoor win ik dan graag het kookboek want dat heb ik nog niet. Groetjes!

 138. Graag doe ik mee aan deze win actie!
  De review heeft me erg nieuwsgierig gemaakt.
  Foto’s zijn prachtig, ik ga graag aan de slag met dit nieuwe boek van Donna Hay.

 139. Ben nog totaal onbekend met Donna’s recepten, maar haar boek ziet er werkelijk schitterend uit. En ik kook juist zo ontzettend graag met seizoensprodukten! Wat is er nou leuker dan bv pompoen klaar te maken in de herfst & asperges in de lente… Zou dolgraag met dit mooie boek aan de slag gaan, kan wel wat nieuwe inspiratie gebruiken. Fingers crossed!!!

 140. Je hebt me erg nieuwsgierig gemaakt naar het kookboek van Donna Hay, en zou het daarom heel erg leuk vinden om haar kookboek te mogen winnen! Groetjes, Elisabeth

 141. Ik ben nog niet bekend met de kookboeken van Donna Hay, maar na het lezen van je stukje ben ik er wel erg benieuwd naar geworden!

 142. Oeehh ik ben zo’n fan van donna hay! Kijk altijd graag naar haar op 24kitchen, en heb 2 boeken van haar in de kast staan. Zou deze er graag aan toevoegen! Liken op FB doe ik je natuurlijk al :)

 143. Heerlijk.. Lekker koken met groenten uit je eigen moestuin. Zo’n prachtig boek wat gebaseerd is op de seizoenen komt hier dan ook zeker van pas! Ik zeg… Aan tafel!!!!

 144. Donna Hay is een geweldige kok, ik kijk altijd graag naar haar afleveringen bij TLC. Haar boeken staan op m’n verlanglijstje, zou dit prachtige exemplaar het topstuk van m’n keuken worden?

 145. Als ik dit boek win, dan kom ik een keertje voor Brenda koken!! En volgens mij is Brenda een Westfriese, dus versturen hoeft niet ;-)

 146. Leuke winactie! Leuk dat de recepten uit de magazines zijn gebundeld in een boek. Ik vind een kookboek ingedeeld in seizoenen erg ideaal. Zo kun je lekker koken en met de groenten etc uit het seizoen. Gezond en goedkoper! Ik zeg top! Je zou me hier blij mee maken :)

 147. Net je blog ontdekt, wat een geweldige recepten en artikelen :-). Ik ben fan en ook meteen geliked op fb en insta gevolgd. Ik heb al het eerdere boek van Donna Hay fresh & light en daar zitten al de nodige kook vingerafdrukken in haha. Deze zou daar goed naast staan in mijn kast ☺️

 148. Dit boek zou ik erg graag willen winnen. Dan ga ik recepten met mijn vriendinnen maken op 1 van onze gezamenlijke kookavonden.

 149. Wauw, wat een mooi boek! Die zou ik heel graag willen winnen. Ik heb laatst een boek gekocht van Donna Hay (de last minute keuken) en ben sindsdien helemaal fan! De foto’s maken het boek nog mooier.

 150. Oh een Donna Hay kookboek staat hoog op mijn verlanglijstje voor mijn 40ste verjaardag volgende maand! Dit boek zou bovendien welkom zijn als in oktober mijn tweede kindje er is en ik weer meer energie heb om lekker in de keuken te staan en lekkere gerechten te proberen.

 151. Wat even superleuke actie! Wat je zegt, geen enkel boek van haar valt tegen. Super recepten, foto’s en stijl. Ik zou deze ook graag toevoegen aan mijn collectie! :-)

  Groet, Wendy

 152. hoi Brenda,

  Ben groot fan van je recepten! Vindt het een prachtig boek en is meer dan welkom in onze kookfamilie!

  Groetjes Monique

  1. Wat leuk om te horen Monique. Wie weet is dit boek voor jou, kun je het uitlenen aan de meiden ;) Nog even geduld, de winnaar wordt later op de ochtend getrokken.

 153. De Australische kookkunsten zijn geweldig en dan die prachtige foto’s!
  Kom maar door met die inspiratie!

 154. Een kookboek van Donna Hay heb ik niet, als ik zie hoe relaxt zij staat te koken, dat wil ik ook wel!

 155. Gelukkig kan ik nog op de valreep meedoen! Ik zou dit kookboek dolgraag winnen voor mijn moeder. Ze heeft fibromyalgie en heeft hiermee moeite om de dag door te komen. Slechte en goede dagen wisselen elkaar af. Op goede dagen staat ze graag in de keuken, op slechte dagen is ze helemaal op om 4 uur en gaat koken haar moeilijk af. Toch probeert ze het zo veel mogelijk en is ze er veel mee bezig. Dagelijks scrolt ze (als ontspanning) door foodblogs waaronder deze, Francesca Kookt en Uit Paulines Keuken en krijg ik lekkere recepten opgestuurd. Ook is ze he-le-maal gek van Donna Hay en kijkt ze haar kookprogramma’s. Nou heeft ze door lekkage heel wat kookboeken weg moeten doen, alleen één van de eerste van Donna Hay is gespaard gebleven en daar is ze maar wat blij mee. Ik zou het super tof vinden om haar deze te kunnen geven, zodat ze weer nieuwe inspiratie heeft en wanneer het lukt weer de keuken in kan om zichzelf en de rest van het gezin te verwennen!

  1. Ik zie net dat ik Facebook nodig heb, dit heb ik helaas niet.. wel volg ik je trouw op instagram :)

 156. Klinkt fantastisch! Heb al een boek van haar en dat smaakt naar meer;-), heb jouw site pas sinds kort ontdekt en nu al helemaal fan, evenals de rest van het gezin, vooral na de kinder bueno mousse. Gr. Jaco

 157. Ik heb op de site gekeken v Brenda en heb het recept voor peren taart opgeslagen want dit wil ik het komende weekend gaan maken. Het lijkt me een heerlijke taart en heb er zin in.
  Alles ziet er mooi en verzorgd uit op de site en dat zal met het boek van Donna Hay vast ook wel zo zijn. Succes verder met nog meer heerlijke recepten

  Met vriendelijke groet,
  Miep Ravestein.

 158. Oooh ik zou dit kookboek zo graag willen winnen zodat ik ook eens lekker kan koken voor mijn vriend ipv hij voor mij!

Reacties uitgeschakeld.

Misschien vind je dit ook leuk