Food Tips #7

Foodtips 02

Er staat weer een heerlijke editie van de Food Tips voor jullie klaar, alweer de 7e editie van dit jaar!

In deze aflevering tip ik jullie een website waarbij je zelf de ultieme MuesliMix kunt samenstellen en komen de nieuwe Limited repen van Tony’s voorbij. Ook geef ik een tip waarbij je sauzen, soepen en meer deze herfst nog meer smaak geeft.

En tot slot nodig ik je uit om te komen genieten van Brenda’s High Tea. Recepten van mijn blog worden zaterdag 26 september namelijk geserveerd in een echt restaurant! Lees dus snel verder!

MyMuesli BrendaKookt Mix 01

My Muesli

We beginnen met een tip voor iedereen die de dag (net zoals ik) het liefst start met een kommetje muesli. Via My Muesli kun je nu namelijk zelf je mueslimix samenstellen.

Je kunt maar liefst kiezen uit 80 ingrediënten, om het makkelijk te maken start je met een basismix waar je extra toppings aan toevoegt. Het kiezen vond ik lastig, maar uiteindelijk heb ik een ultieme ‘Brenda Kookt Mix’ samengesteld met super lekkere ingrediënten.

Mijn mix bestaat uit: Crunchy en Oat flakes, een beetje Chocoholic Crunchy, Choco-Snippers, Cashewnoten, Pistachenootjes, fijne havervlokken (er zit toch nog iets gezonds in ;)), Kokos Flakes, Lijnzaad en Banaan.

Als je niet kunt kiezen is er ook een mogelijkheid om een van de bestaande mueslimixen te kiezen. En ik kan je zeggen dat is ook niet mis hoor, ook daar is genoeg keuze uit heerlijke combinaties

Als extraatje heb ik nog iets leuks: als je via deze link voor 21 september een bestelling bij My Muesli plaatst ontvang je een gratis probeerpakket. (minimale bestelwaarde bedraagt €10,-)

LACROIX-TOT

Touch of Taste van Lacroix

Nu de dagen kouder (en nog regenachtiger) worden is het weer tijd voor warme sauzen, soepen, stoofpotjes en jus. De fonds van Touch of Taste van Lactoix zijn in dit geval een ideaal ingrediënt, het geeft je gerechten nog meer smaak.

Touch of Taste is een lijn met vier vloeibare geconcentreerd fonds, namelijk gevogelte, kalf, vis en groente. Een fond is een sterk ingekookte bouillon waarvan je vaak maar een kleine hoeveelheid nodig hebt. Daarom is het ideaal om deze flesjes te gebruiken. De flesjes zijn hersluitbaar en gemakkelijk te doseren. De fond lost snel op en is in gebruik gemakkelijker dan bijvoorbeeld een bouillonblokje.

De fonds van Toch of Taste zijn o.a. verkrijgbaar bij Albert Heijn, adviesprijs is €3,89.

Tony's Chocolonely Limited Editions bk

Nieuwe Tony’s Chocolonely Limited Editions!

Zoals ieder najaar lanceert Tony Chocolonely ook dit jaar de Limited Edition repen. Deze keer zijn de Limited Editions extra feestelijk, 19 november is het namelijk 10 jaar geleden dat de eerste Tony’s Chocolonely-reep op de markt is gebracht!

De twee limited edition repen van dit najaar zijn: Melk Popcorn Discodip en Puur Amandel Zeezout. Het zijn twee repen die je geproefd moet hebben! De Melk Popcorn met Discodip is super feestelijk en zeker een aanrader voor iedereen die van melkchocolade houdt. Persoonlijk ben ik meer van de pure chocolade, en daarom is de Puur Amandel Zeezout mijn favoriet als ik zou moeten kiezen. Vooral de zeezout in de 51% pure reep maakt hem wat mij betreft extra lekker.

De Tony’s Limited Editions zijn te bestellen via de website, en verkrijgbaar bij o.a. Marqt, Bijenkorf, Waar! en Wereldwinkels.

Hopper bier

Hopper – dé nieuwe bierbox

Goed nieuws voor alle bierliefhebbers: vanaf nu is er Hopper!

Via Hopperbier bestel je het beste Nederlandse craftbier van kleine Hollandse brouwers. Je kunt een enkele box bestellen, maar je ook abonneren waardoor je je maandelijks door Hopper laat verrassen met een selectie van de lekkerste bieren.

Ambachtelijk bier brouwen en drinken is populair! Nederland telt zeker 300 serieuze microbrouwerijen en we zijn inmiddels bekend om goede kwaliteit craftbier. Echter is het aanbod volkomen onoverzichtelijk. Hopper scheidt het kaf van het koren en selecteert iedere maand 5 toppers van bieren voor je. Zo kun je je iedere maand laten verrassen door de mooiste bieren van Hollandse bodem die je zelf niet zo snel had kunnen vinden.

Bezoek voor meer informatie, of het bestellen van een box de website van Hopper.

Brenda's High Tea bij Van Dis Hoogkarspel

Brenda’s High Tea – Van Dis in Hoogkarspel

Ik ga iets super leuks doen! Zaterdag 26 september ben ik in charge bij Restaurant Van Dis Hoogkarspel! Van Dis serveert alleen deze middag “Brenda’s High Tea”, met recepten van mijn blog.

Samen met Van Dis heb ik een mooi High Tea menu samengesteld met recepten van mijn blog. We beginnen om 14.00 uur, kosten zijn € 19,50 p.p. en reserveren kan direct de website http://bit.ly/1izDZ8O of door te bellen naar 0228-745200.

Pssst! Als extraatje trek ik die middag een paar gelukkigen die de high tea niet hoeven af te rekenen..!

P.s. van een aantal bezoekers heb ik vernomen dat de High Tea al uitverkocht was, dit klopt niet. Inmiddels is het weer mogelijk om een reservering aan te maken. 

Wat een heerlijke tips weer zo op een rijtje hé? Lucky me heeft alles voor jullie natuurlijk al mogen voorproeven. Behalve het bier, dat heb ik aan Mr. Brenda Kookt overgelaten ;) Mijn Brenda Kookt Mix Muesli is op dit moment favoriet hier in huis, de koker met daarin de muesli-mix gaat eerlijk gezegd iets te snel leeg. Tony’s is natuurlijk altijd goed, die limited editions MOET je proeven! De fonds van Touch of Taste heb ik de afgelopen weken al een paar keer toegevoegd aan (herfst)gerechten. 

En ik heb natuurlijk super veel zin om jullie zaterdag 26 september tijdens mijn High Tea te ontmoeten, het wordt een heerlijke middag! 

———————————————

Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

 

 


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
2 comments

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk