Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Pre-order actie: ontvang nu een gratis bewaarmapje bij de scheurkalender!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 Makkelijk & Snel agenda 2022!


Pre-order actie:
ontvang nu een gratis bewaarmapje bij de scheurkalender!

Zwangerschapscravings

Zwangerschapscravings 01

Voordat ik zwanger was, was ik ontzettend benieuwd hoe dat samen zou gaan. Zwanger zijn en eten. Van vrienden, familie en bekenden had ik verschillende dingen gehoord. De een lustte ineens geen thee meer, een ander hield niet meer van zoetigheid en weer een ander kan de geuren die uit de keuken komen tijdens het eten niet verdragen.

Zou mijn eetpatroon erg veranderen? Of zou ik veel misselijk zijn en nauwelijks kunnen eten en koken? (hier was ik stiekem erg bang voor) Welke dingen zou ik niet meer lekker vinden, en welke juist wel? In dit artikel vertel ik jullie alles over mijn zwangerschapscravings.

Ik heb het geluk dat ik niet ontzettend misselijk ben geweest, tot nu toe heb ik tijdens de complete zwangerschap ‘gewoon’ kunnen eten. Zolang ik goed eet voel ik me goed. Een stevig ontbijt, meerdere tussendoortjes, goede lunch en avondmaaltijd heb ik echt nodig. Anders word ik slap en duizelig.

Zwangerschapscravings 02

Zwangerschap-afkeer

Laten we beginnen met de dingen die ik nu juist niet meer eet, producten of gerechten die me sinds de zwangerschap niet meer smaken. Daarna gaan we door naar de lekkere dingen die ik nu juist wel graag eet, de echte cravings. 

Zoetigheid

Ik was altijd een echt koekiemonster, in koekjes had ik altijd trek. Sinds het begin van de zwangerschap laat ik de koekjes ongemerkt links liggen. Ik heb geen trek in zoetigheid, al bleef de chocolade al die tijd wel lonken. En ik moet wel zeggen dat de trek naar zoetigheid de laatste maand weer toeneemt. (handig met de feestdagen in het vooruitzicht ;)) Zo heb ik mezelf er al weer op betrapt uit de Nutella pot te snoepen en weet mijn hand de pot met pepernoten inmiddels ook feilloos te vinden…

Eieren

Sinds ik op de wintersport in maart wist dat ik zwanger was heb ik een afkeer van eieren. Een eitje in de morgen vond ik altijd heerlijk, maar nu neem ik liever iets anders. Ik lust het nog wel, maar minimaal.

Wel heb ik ontzettende trek in een gebakken ei met zachte dooier, dat is een van de dingen die ik na de bevalling het eerst ga eten ;)

Frisdrank

Ik dronk altijd al weinig frisdrank, ik vind het namelijk niet echt lekker. Vaak krijg ik er ook een vol gevoel van. De afgelopen maanden staat frisdrank me erg tegen omdat ik het gevoel heb dat het weer omhoog komt. En ik ga er (veel) van boeren. Dat is niet echt charmant..

Chips

Ik kon in het weekend altijd ontzettend genieten van een schaaltje chips. Niets zo lekker als een bakje naturel chips tijdens het kijken van een filmpje. Tijdens mijn zwangerschap doet dit me helemaal niets. Als Joost een chippie op tafel zet dan pak ik wel, maar beduidend minder dan voor de zwangerschap. Ik heb er gewoon geen trek in.

Vis

Tijdens de zwangerschap is het goed om vis te eten, maar ook dit eet ik minimaal. Vooral in witvis heb ik absoluut geen trek. Op Sicilië heb ik toevallig veel vis gegeten, en ook gaat er regelmatig een blikje tonijn open en eet ik vissticks (zie hieronder de zwangerschapscravings) maar witvis eet ik minimaal.

Zwangerschapscravings 03

Zwangerschapcravings

Tot zover de dingen die ik niet meer eet, door naar de lekkere dingen waar ik geen genoeg van kan krijgen. Ik dacht namelijk dat het wel mee viel, dat ik nu hetzelfde eet als ik voor de zwangerschap deed. Maar toch zijn er een aantal dingen die ik de laatste maanden opvallend vaak heb gegeten. Lees maar mee:

Tosti

Met stip op nummer 1. De tosti. Met ham, kaas en ketchup om precies te zijn. Precies de tosti zoals mijn moeder die vroeger voor ons maakte. Thuis at ik eigenlijk nooit tosti’s, maar de afgelopen tijd beland er opvallend vaak een casino wit in mijn boodschappenkar. Regelmatig eet ik dit in het weekend als lunch.

Vissticks

Zoals je net kon lezen heb ik niet zo vaak trek in vis, maar waar ik wel vaak trek in heb zijn vissticks. In alle soorten en maten, maar hoe goedkoper het pak hoe beter ;) Al moet ik zeggen dat mijn zelfgemaakte vissticks van panga ook goed in de smaak vielen laatst.

Yoghurt (met fruit)

Iets wat ik deze zomer super veel gegeten heb is yoghurt. Zeker met warm weer vond ik het heerlijk om een schaaltje yoghurt te eten. Liefst met vers fruit. En ook op dit moment ontbijt ik het liefst iedere dag met yoghurt en muesli. Dit is geen verkeerde craving toch?

Kaas

Kaas heb ik altijd lekker gevonden. Maar omdat Joost bijna geen kaas eet (alleen gesmolten kaas) kocht ik nooit een blok kaas, maar ging ik voor de voorverpakte plakjes kaas. Niet lekkerder, wel makkelijk. Maar sinds ik zwanger ben vind ik het ineens wel de moeite om voor mezelf een stuk kaas te kopen. En daar geniet ik ontzettend van. Opzich hoeft dit niet heel erg slecht te zijn, ik heb gister namelijk in een tijdschrift gelezen dat het goed is om tijdens de zwangerschap dagelijks 1 a 2 plakjes kaas te eten. Al geloof ik dat ik daar dus wel overheen ga..

Spek

Ik ben dol op hartig. Altijd al. Maar de laatste maanden krijg ik er geen genoeg van. Is het jullie opgevallen dat er vooral tijdens de zomermaanden veel recepten met spek en bacon op mijn blog zijn verschenen? I looove it!

Zo, dit was het volgens mij wel zo’n beetje, mijn zwangerschapscravings. Het valt wel mee toch?

En nu ben ik natuurlijk benieuwd hoe andere vrouwen het eten tijdens de zwangerschap ervaren hebben. Waren (of zijn) er dingen die je niet meer eet, of juist heel veel?

———————————————

Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

13 Reacties

 1. Tamara 24 september 2015 om 07:59

  Van oude kaas moest ik echt niks weten bij mijn zwangerschap terwijl ik er normaal dol op ben. Daarin tegen at ik mij gek aan fruit. Heerlijk en gezond!

  1. Brenda Kookt 24 september 2015 om 17:39

   Dat is een van de ‘gezondste’ cravings die je kunt hebben ;) Wel vreemd dat je dan ineens geen trek meer hebt in iets dat je normaal gesproken heel graag at hé?

 2. nina 24 september 2015 om 08:13

  Ik at bij mijn eerste zwangerschap ineens Geen tomaten meer..mn zoontje is anderhalf en het is nog steeds zo..Ben nu weer zwanger 7maand en kan het nog niet eten.
  Woon in duitsland en speculaas en pepernoten is iets waar ik enorm dol op Ben.
  En Elke dag minstends 1liter melk!

 3. Lonneke 24 september 2015 om 13:33

  Ik ontbijt normaal altijd met gewone yoghurt en muesli en fruit… Alleen die yoghurt zit er niet in wordt ik misselijk van! Terwijl vanille yoghurt wel gaat echt gek! Ooh en ik sta zo ongeveer bij elke taart te watertanden en het liefst bak ik elke week een cake.. Niet perse om alleen op te eten hoor. En stroopwafels haal ik maar gewoon niet in huis! Haha geniet nog lekker van je zwangerschap

  1. Brenda Kookt 24 september 2015 om 17:39

   Lijkt me echt vervelend, als je echt misselijk wordt van iets wat je normaal gesproken vaak at. Zoals yoghurt..

 4. Annelies 24 september 2015 om 13:57

  Hahah leuk om te lezen!

  Tijdens mijn eerste zwangerschap kreeg ik een afkeer van kip en dat heeft echt een hele tijd geduurd voordat ik me daar overheen kon zetten. Pas na 3 jaar (en een tweede zwangerschap) begon ik met gegrilde kip en daarna voorzichtig met kipfilet. Bij m’n tweede zwangerschap me trouwens wel gek gegeten van appels. En t liefst groene, heerlijk! En bij allebei de keren opeens melk.. Normaal hou ik daar niet van en drink ik optimel o.i.d. Maar echt bekers melk achter elkaar naar binnen gegoten ;-)

  1. Brenda Kookt 24 september 2015 om 17:41

   En leuk om jullie reacties te lezen! Ik heb ook een klein tijdje gevonden dat rauwe kip stonk. Heel vreemd is dat, nu gaat het weer goed.

   Melk en appels… mooie combi :)

 5. Charlotte 24 september 2015 om 16:07

  Cola en frikadellen… een hemelse combinatie tijdens mijn zwangerschap terwijl ik het beide normaal niet eens lust! Zoonlief is nu 8 weken oud en heb geen cola of frikadel meer aangeraakt!! Mandarijnen hoef ik ook echt niet meer…

  1. Brenda Kookt 24 september 2015 om 17:47

   Haha serieus? Dan heb je vast meer dan genoeg cola en frikadellen gegeten..!

 6. Jorien 24 september 2015 om 21:15

  Ik was tijdens me zwangerschap gek op appelsap en grapefruit! Heerlijk en nog steeds kan je me wakker maken voor een grapefruit! Binnenkort tosti eten? Jens is er namelijk gek op ?

 7. Maaike 25 september 2015 om 09:38

  Wat leuk om te lezen!
  Ik heb sinds ik zwanger ben ineens veel meer trek in zoet, terwijl ik daarvoor echt geen zoetekauw was. Hoewel ik altijd gek was op chips of nootjes eet ik dat nu ook veel minder.. Gewoon geen trek in (wat wel vreemd is voor mij). Gek toch eigenlijk wat een zwangerschap met je doet.

 8. Els 27 september 2015 om 16:37

  Erg leuk om te lezen. Bij mijn eerste zwangerschap at ik bergen pindakaas, zo kwam ik er ook achter dat ik zwanger was. Bij mijn tweede zwangerschap at ik juist heel weinig, had gewoon geen trek.

  1. Brenda Kookt 28 september 2015 om 06:43

   Echt? Wat een leuke manier om er achter te komen dat je zwanger bent ;)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *