Loempiataart van Chickslovefood

Loempiataart Chickslovefood

Vandaag gaan we voor een heerlijke maaltijd, eentje die lekker makkelijk en ook nog eens skinny is! Redelijk gezond dus, deze loempiataart!

Dit recept komt uit het nieuwe Skinny-six kookboek van de dames van Chickslovefood. In dit boek staan lekkere skinny gerechten. Gezonde maaltijden zonder ellenlange ingrediëntlijsten. De recepten bevatten namelijk maximaal 6 ingrediënten. Handig! En daarbij zijn het ook nog eens ingrediënten die allemaal ‘gewoon’ in de supermarkt verkrijgbaar zijn.

In het boek vind je zowel recepten voor het ontbijt, lunch, tussendoortjes als diner en de borrel. Denk aan gerechten zoals zoete aardappelmuffins, spelt-bananenscones, quinoasalade met rosbief, doperwtjessoep met garnalen, ontbijtkoek, fruitige snoeprepen, sperziebonenfriet, rijst met tempeh en macadamia’s en een haverpizza. Maar ook aan vega bitterballen en kokos kipnuggets.

Mijn oog viel op de loempiataart, deze heb ik direct gemaakt toen ik het boek in huis had. Het is gemakkelijk om te maken en erg lekker. Ik ben gek op de knapperige buitenkant. Persoonlijk vind ik het nog lekkerder om de loempiataart te eten met sweet chili sauce of satésaus er bij. Al maakt dat het geheel wel minder skinny natuurlijk..

Het leek me leuk het recept van de lekkere loempiataart met jullie te delen zodat jullie er ook mee aan de slag kunnen. Ben je nieuwsgierig naar meer skinny gerechten zoals deze loempiataart? Dan raad ik je het Skinny-six kookboek zeker aan. Klik hier om het boek te bestellen via bol.com.

Taart van filodeeg

Loempiataart

Bereidingstijd 15 minuten en 45 minuten baktijd 

Ingrediënten:

 • 300 gram kipfilet
 • 3 eetlepels sojasaus (plus extra om te serveren)
 • 400 gram Oosterse wokgroenten (met veel taugé)
 •  8 vellen filodeeg (ontdooid)
 • 1 hand cashewnoten
 • 3 eieren

Extra benodigd: springvorm met een diameter van 24 cm

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175 ºC. Vet de springvorm in.

Snijd de kipfilet in kleine blokjes. Verwarm een eetlepel olie in een wok en voeg de kip toe, breng op smaak met een beetje peper, zout en een eetlepel sojasaus. Bak de kip even kort om en om aan voor je de groenten toevoegt. Voeg nog een eetlepel sojasaus toe en bak dit alles zo’n 4 minuten aan.

Leg een vel filodeeg op de bodem van de ingevette springvorm. Leg er vervolgens 6 vellen omheen zodat de helft van de vellen uit de springvorm hangt. Schep het kip-groentemengsel in de vorm.

Hak de cashewnoten in grote stukken en verdeel deze over de vulling. Klop de eieren met 1 eetlepel sojasaus en peper los en giet dit over de vulling. Verdeel het ei met een lepel door de vulling. Leg het overgebleven vel filodeeg op de vulling en vouw de overhangende vellen naar binnen zodat de taart helemaal bedekt is met filodeeg.

Zet de taart laag in de oven en bak hem in 45 minuten goudbruin. Als de taart te bruin kleurt kun je hem afdekken met aluminiumfolie. Serveer de taart met een klein beetje sojasaus.

Brenda’s tip: ook lekker met satésaus of sweet chili sauce 

———————————————

Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
11 comments
 1. Kun je de loempiataart ook een dag vantevoren maken
  En hem dan de volgende dag opwarmen in de oven?
  Hij lijkt me vooral lekker door de krokante korst vandaar.

  1. Filodeeg wordt wel minder krokant als je het bewaard. In dat geval zou ik de taart de dag van te voren wel voorbakken, en daarna afkoelen en in de koelkast bewaren. De tweede dag ook weer bakken/opwarmen in de oven.

 2. Ha Brenda, je weet me elke keer te verrassen met dit soort lekkere -maar vooral eenvoudige- recepten. Weer eentje voor op me lijstje!!

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk