Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Tip: Hét Guilty Pleasures Kookboek

Guilty Pleasures Kookboek Sabine Koning

Vandaag stel ik een té lekker kookboek aan jullie voor: hét Guilty Pleasures kookboek van Sabine van Ohmyfoodness. Dit is een boek voor lekkerbekken.

Ik heb al eerder gezegd dat Sabine de Queens of Quilty Pleasures is. Op haar blog Ohmyfoodness kwam eerder iedere vrijdag een Fast Food Friday voorbij. Ook is Sabine gek op bakken van lekkere foute baksels. Een heerlijk vervolg hierop is het Guilty Pleasures boek. Een boek met alleen maar lekkere dingen.

Guilty Pleasures Kookboek inhoud

In dit boek is geen ruimte voor salades, suikervrije recepten en superfoods. Maar 92 overheerlijke caloriebommen die zo schandalig lekker zijn dat je je er eigenlijk voor zou moeten schamen. Maar dat doen we natuurlijk niet!

Zoals je waarschijnlijk wel verwacht is dit boek niet ingedeeld naar het type gerecht (voor-, hoofd- en nagerecht). De Guilty Pleasures zijn onderverdeeld in de hoofdstukken Fastfood Friday, Dudefood, Perfect Pie’s, Fingerlicking Five, Sexy Sweets, 180 degrees to heaven, Happy homemade en Delish Desserts.

Als je deze hoofdstuktitels alleen al ziet dan wil je toch direct te keuken in duiken om een schandalig lekker recept te maken?

Guilty Pleasures Kookboek pulled pork

Guilty Pleasures Kookboek Churros

Na het lezen van de hoofdstukindeling kun je misschien al een beetje inschatten wat voor recepten je kunt verwachten?

Denk aan Fastfood toppers zoals de Big Mac van McDonald’s, de Whopper van de Burger King en KFC’s Hot Wings. Maar ook toprecepten voor krokant buikspek, de allerlekkerste gehaktballen, Citroen Meringuetaart, tosti’s, Roze koeken, Mac & Cheese, Frieten, Moorkoppen, Oreo-Nutella-ijs… en nog veel meer lekkers.

Loopt het water je al in de mond?

Guilty Pleasures Kookboek tekeningen

De vormgeving van het boek is prachtig en past echt bij Sabine. Het is stoer, maar ook lief. En door de illustraties is het heel persoonlijk en sfeervol geworden. Ook wordt ieder recept ingeleid met een persoonlijke noot van Sabine. Het is heel erg leuk om te lezen wat Sabine haar ervaringen met het gerecht zijn, wanneer ze er voor het eerst van hoorde en hoe vaak ze het recept opnieuw heeft gemaakt tot het perfect was.

De fotografie in het boek is om van te watertanden. Persoonlijk vind ik het super fijn dat van alle recepten een foto wordt weergegeven. En leuk detail: Sabine heeft alle foto’s zelf gemaakt.

Guilty Pleasures Kookboek chocolade fudge taart

Het Guilty Pleaseures kookboek is wat mij betreft hét kookboek voor lekkerbekken. Het is geen kookboek waar je dagelijks uit kookt. Wél is het een kookboek die je er bij pakt als je trek hebt in iets lekker fouts, vrienden komen eten of als je gaat trakteren.

Ik heb nog niet de kans gehad om uit dit boek te koken. Wel kan ik jullie de chocolade fudgetaart van pagina 51 van harte aanbevelen. Deze heb ik moge proeven op de boekpresentatie vorige week. Het is een machtige taart, die super super lekker is.

Guilty Pleasures | Sabine Koning | Nieuw Amsterdam | verkrijgbaar voor €21,99
Klik hier om het boek te bestellen via bol

———————————————

Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

5 Reacties

 1. Marlotte 11 november 2015 om 07:17

  Vind het zo leuk dat ze de foto’s helemaal zelf heeft gemaakt. Maakt het toch net wat meer persoonlijk. Het boek ziet er echt fantastisch uit. Hij komt binnen nu en een maand absoluut in mijn boekenkast te staan.

  1. Brenda Kookt 11 november 2015 om 07:47

   Wat leuk dat je ook zo enthousiast bent Marlotte, ik weet zeker dat het boek bij je in de smaak gaat vallen!

 2. Renske 11 november 2015 om 09:15

  Haha, ik krijg gelijk trek in deze lekkere gerechten! Dit boek gaat op mijn kookboekenverlanglijstje! Die chocolade fudgetaart, yummy!

 3. Lieke 12 november 2015 om 17:24

  Jaaaa dit boek wil ik zo graag!!!! :) Echt wat anders dan al die superfoods, superleuk!

 4. Denise 12 november 2015 om 22:06

  Dit boek ziet er echt fantastisch uit. Die gaat op mijn verlanglijstje voor kerst!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *