Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Tip: de lekkerste kookboeken van dit moment

Kookboekentips 2015 sinterklaas, Kookboeken tipsDe afgelopen maanden zijn er veel kookboeken uitgekomen. De leukste en lekkerste kookboeken tips heb ik mogen reviewen voor Brenda Kookt en zijn hier op het blog inmiddels voorbij gekomen.

Omdat het heerlijk avondje voor de deur staat, en je verlanglijstje misschien nog niet compleet is laat ik de beste kookboeken van dit moment in dit artikel nog een keer voorbij komen. Kort en bondig.

Om het overzichtelijk te maken heb ik de kookboeken ingedeeld in verschillende categorieën. Hét kookboek voor de ontbijtlover, gezondheidsfanaat, lekkerbek, allrounder en voor het hele gezin.

Welk kookboek gaat er op jouw lijstje dit jaar voor Sinterklaas? Of staat een van deze titels misschien al bij jou in de kast? 

Kookboeken tips

Kookboekentip ontbijt, Kookboeken tips

Kookboek voor de ontbijtlover

Deze categorie is kat in het bakkie. Als je van ontbijten houdt en thuis graag ook een feestje van het ontbijt maakt dan is All-day Breakfast van Denise Kortlever hét kookboek voor jou. Dit boek is niet alleen voor het uitgebreide ontbijt op zondagochtend, maar ook voor een gezond-, snel- of katerontbijt. En geloof me, deze ontbijtjes wil je niet alleen ‘s ochtends eten, maar de hele dag door.

All-day Breakfast | Denise Kortlever | Spectrum Uitgevers | verkrijgbaar voor € 20,00
Lees hier de complete review die ik over dit kookboek schreef en klik hier om het boek te bestellen via bol

Kookboekentip gezond, Kookboeken tips

Kookboek voor de gezondheidsfanaat

Gezonde (of eigenlijk moet ik ze ‘healthy’ noemen) kookboeken zijn hot! Blijkbaar willen we allemaal erg gezond koken. Als je opzoek bent naar een gezond kookboek heb je daarom een grote keuze. Deze drie zijn wat mij betreft favoriet:

Powerfood 2: Van Friesland naar New York

Van Rens Kroes staat voor voedsel dat een positief effect heeft op je lichaam en gezondheid. In dit boek staan pure recepten voor een Happy & Healthy lifestyle centraal. In dit boek wordt veel met groenten gekookt, dit zie je in ieder hoofdstuk terug. Bijv. wortelontbijt, Vietnamese summer rolls bij de lunch, pompoen-quinoacurry als diner, als snack tussendoor geroosterde zoete spruitjes en zoete aardappel in muffins.

Als je graag gezond kookt en eens iets anders wilt maken dan vind je in dit boek zeker wat je zoekt. Nadeel is dat niet alle ingrediënten die gebruikt worden overal verkrijgbaar zijn. Denk bijvoorbeeld aan kokosbloesemsuiker, wijnsteenbakpoeder en rijstemelk.

Powerfood  van Friesland naar New York | Rens Kroes | Uitgeverij Unieboek – Het Spectrum| verkrijgbaar voor € 19,95
Lees hier de complete review die ik over dit kookboek schreef en klik hier om het boek te bestellen via bol

Skinny Six

Is het nieuwste kookboek van Nina en Elise van Chickslovefood. In dit boek staan lekkere skinny gerechten. Gezonde maaltijden zonder ellenlange ingrediëntlijsten. De recepten bevatten namelijk maximaal 6 ingrediënten. Handig! En daarbij zijn het ook nog eens ingrediënten die allemaal ‘gewoon’  in de supermarkt verkrijgbaar zijn.

Skinny Six | Nina de Bruijn & Elise Gruppen | Nieuw Amsterdam Uitgevers | verkrijgbaar voor €19,99
Lees hier het artikel dat ik over dit boek schreef, plus het recept voor de skinny loempiataart. En klik hier om het boek te bestellen via bol.com.

Ben je gek op noten? Dan is Nootje van Pascalle Bonnier en Mathijs Kok hét gezonde kookboek voor jou! Dit kookboek staat bommetje vol recepten over noten. Met noten kun je namelijk veel meer kanten op dan je denkt.

Het principe dat bij Havermoutje is toegepast is nu voor noten gebruikt. Nootje bevat maar liefst zeventig reepten met noten als basisingrediënt.

Nootje | Pascalle Bonnier & Mathijs Kok | Carrera Uitgevers | verkrijgbaar voor €19,99
Lees hier het artikel dat ik over dit boek schreef, en klik hier om het boek te bestellen via bol

Kookboekentip lekkerbek 02, Kookboeken tips

Kookboek voor de lekkerbek

Gelukkig zijn er ook hele goede tegenhangers voor de ‘healthy’ kookboeken. Namelijk dé kookboeken voor de echte lekkerbek. Deze twee springen er tussenuit:

In Guilty Pleasures kookboek van Sabine Koning van Ohmyfoodness is geen ruimte voor salades, suikervrije recepten en superfoods. Maar 92 overheerlijke caloriebommen die zo schandalig lekker zijn dat je je er eigenlijk voor zou moeten schamen.

Het Guilty Pleaseures kookboek is wat mij betreft hét kookboek voor lekkerbekken. Het is geen kookboek waar je dagelijks uit kookt. Wél is het een kookboek die je er bij pakt als je trek hebt in iets lekker fouts, vrienden komen eten of als je gaat trakteren.

Guilty Pleasures | Sabine Koning | Nieuw Amsterdam | verkrijgbaar voor €21,99
Lees hier mijn complete review en klik hier om het boek te bestellen via bol

 

Miljuschka’s Food Trucks

In het boek Miljuschka’s Food Trucks zijn de lekkerste gerechten uit Food Trucks verzameld.  Voor het 24Kitchen-programma Miljuschka’s Food Trucks maakte Miljuschka Witzenhousen een culinaire reis door Amerika om de foodtruck-cultuur te ontdekken. Hier proefde zij de lekkerste gerechten van kleurrijke ondernemers.

De vijftig meest bijzondere geruchten die ze tegenkwam op haar reis zijn vertaald naar recepten die we ook thuis kunnen nakoken. We kunnen nu thuis aan de slag om de lekkerste food truck recepten te maken. In dit boek vind je gevarieerde recepten voor als je niet bang bent voor lekkers met bacon en suiker.

Miljuschka’s Food Trucks | Miljuschka Witzenhausen | Bruna Uitgevers | verkrijgbaar voor  € 19,95
 Hier lees je het artikel dat ik er over schreef (plus een recept), klik hier om het boek te bestellen via bol.

Kookboekentip allround, Kookboeken tips

Kookboek voor de allrounder

Ben je niet opzoek naar een specifiek thema en zoek je een allround kookboek? Dan kan ik je de boeken van Donna Hay aanraden.

Het Seizoenskookboek is een nieuwe Nederlandse uitgave, dit kookboek bevat de beste recepten uit Donna Hay Magazine. Een aanrader als je gek bent op mooie kookboeken met prachtige fotografie en heerlijke gerechten.

Ik weet zeker dat dit boek lekkere gerechten voor iedereen bevat, het is ontzettend divers. Het boek is ingedeeld naar seizoenen en kun je dus het hele jaar koken. De seizoenen zijn onderverdeeld in hartige en zoete gerechten.

Het Seizoenskookboek | Donna Hay | Spectrum Uitgevers | verkrijgbaar voor € 35,00
Lees hier de (enthousiaste) uitgebreide review dat ik over dit boek schreef en klik hier om het boek te bestellen via bol.com

Extra tip voor de echte Donna Hay fans: onlangs is een nieuw Nederlands kookboek van haar uitgekomen. In The New Easy vind je 135 snelle gerechten voor drukke doordeweekse avonden en uitgebreidere maaltijden voor de momenten waarop je meer tijd hebt. De gerechten zijn, zoals we van Donna gewend zijn fast, fresh & simple. Donna laat je zien hoe je je favoriete gerechten snel op tafel zet en hoe je, als je dat eenmaal onder de knie hebt, een recept kunt restylen. Met een kleine aanpassing maak je er iets compleet anders van: een hoofdgerecht wordt in een handomdraai een gezonde lunch of een chique partyhapje, een cake verandert in een feestelijke taart. Easy does it!

Klik hier voor meer informatie over dit nieuwe kookboek van Donna Hay via bol.com.

Kookboekentip gezin, Kookboeken tips

Kookboek voor het hele gezin

Koken voor een gezin kan soms lastig zijn als je graag gezond en gevarieerd kookt. In dat geval is het boek Wat eten we vandaag van Susan Aretz een hele goede tip. Dit is een heerlijk kookboek voor het complete gezin. Ideaal voor iedereen die na een drukke dag werken geen tijd heeft om lang in de keuken te staan, maar niet altijd het standaard repertoire wil serveren.

Wat eten we vandaag bevat meer dan 100 familierecepten. De recepten zijn gemakkelijk en snel te bereiden en onderverdeeld in weekmenu’s. Per week vind je 5 gerechten voor de doordeweekse dagen, mét boodschappenlijstje er bij. De weekmenu’s zijn onderverdeeld in menu’s voor de lente, zomer, herfst en winter. Zo bereid je het hele jaar rond afwisselende gerechten voor het hele gezin.

Wat eten we vandaag | Susan Aretz | Spectrum | verkrijgbaar voor € 25,00
Klik hier voor de complete review die ik over dit artikel schreef en klik hier om het boek te bestellen via bol

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

8 Reacties

 1. Marlotte 23 november 2015 om 07:18

  Haha, oeps. Ik moet alleen de laatste nog lezen! Lijkt me echt een heel fijn boek, wie weet heb ik binnenkort de gelegenheid om ‘m uit te proberen!

 2. Kirsten 23 november 2015 om 08:26

  All Day Breakfast lijkt me een heerlijk boek! Dus die heb ik op mijn lijstje gezet :)

 3. Fran 23 november 2015 om 09:27

  All Day Breakfast, Skinny Six en Guilty Pleasures heb ik al. Allemaal super leuk waarbij Pleasures boven aan staat.

  Ik ben pas net begonnen met het verzamelen van de Donna Hay kookboeken dus die komt op het lijstje erbij.

 4. Renske 23 november 2015 om 10:33

  Wat een lekkere kookboeken! Een aantal kookboeken kende ik nog niet, maar er kunnen weer een aantal kookboeken aan mijn lijstje worden toegevoegd. Bedankt voor het delen van deze tips!

 5. rachel 23 november 2015 om 12:53

  Ik ga voor de lekkerbek haha ziet er leuk uit!

 6. Angelina 23 november 2015 om 17:00

  Een aantal ervan staan zeker op mijn lijstje.. Te leuk allemaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *