Ga naar de inhoud

Snap Shots December #2 – feestdagen special

Snap Shots december 0201

Hi, daar ben ik weer! Deze maand is het even rustig(er) op Brenda Kookt omdat ik nog met zwangerschapsverlof ben. Ik doe het lekker rustig aan en hoef niets van mezelf. Alleen genieten van ons kleine meisje. Toch merk ik dat het alweer een beetje begint te kriebelen. Zo nu en dan pak ik de laptop er weer bij en de afgelopen week kon ik het niet laten een recept voor het blog te koken. Het recept houden jullie nog te goed, ik wil namelijk eerst de snap shots van het tweede deel van december aan jullie laten zien.

Het tweede deel van december stond voor ons voornamelijk in het teken van kraamvisite. Maar natuurlijk hebben we ook Kerst en Oud en Nieuw gevierd. Voor het eerst met ons eigen gezinnetje. Kijk mee naar de foodfoto’s die ik maakte.

Snap Shots december 0204

De snap shots beginnen goed, met sushi! Ik was voor het eerst een avondje alleen thuis met Fem. En omdat ik al heel lang geen sushi had gegeten, en niet voor alleen mezelf wilde koken trakteerde ik mezelf en bestelde ik sushi. Lekker! (en ja ik at het hele bord leeg)

Snap Shots december 0206

Als toetje maakte ik zelf warme choco. Met slagroom, extra chocolade en marshmallows als topping.

Snap Shots december 0217

De teleurstelling van de kerstdagen is deze ‘kerstboomworst’. Ik kon me herinneren dat ik dit vroeger als kind heel erg lekker vond. Maar nu vond ik het maar weinig smaak hebben, het smaakt een beetje ‘zurig’. Ik hoop dat ik hier volgend jaar niet meer in trap.

Snap Shots december 0212

Kerstavond vierden we lekker relaxed thuis. Op de bank met een film en lekker makkelijk eten. Soep, stokbrood, carpaccio (eindelijk kon ik dit weer eens keer eten :)) en een paar stukjes vlees. Een beter begin van de kerstdagen had ik me niet kunnen wensen.

Snap Shots december 0216

Eerst kerstdag ontbeten we volgens traditie uitgebreid met rollade, kerstbrood, meer lekkers en kaarsjes. Alleen met de kerstdagen ontbijten we bij kaarslicht 😉

Snap Shots december 0207

Verder vierden we deze dag bij mijn familie. Normaal gesproken gourmet ik liever niet met kerst omdat ik graag uitgebreid kook, maar dit jaar is alles anders. En daarom vond ik het juist heerlijk dat we gingen gourmetten.

Snap Shots december 0214

De mannen aan de Amstel, ik aan de Jillz 0%. Mijn favo drankje deze dagen.

Snap Shots december 0213

Tweede kerstdag was het ontbijt iets minder uitgebreid. Na een gebroken nacht sliepen we uit, daarna ontbeet ik op de bank terwijl ik Fem aan het voeden was en All You Need is Love terugkeek.

Snap Shots december 0219

En 2e kerstdag moesten we ook alvast wat dingen voorbereiden voor het diner van 3e kerstdag. Joost hielp mee en mocht de aardappelen schillen.

Snap Shots december 0215

En daar maakte ik de lekkere en leuke aardappelsterren van.

Snap Shots december 0202

Daarna gingen we door naar de schoonfamilie. Hier werd lekker uitgebreid gekookt door de andere dames. Maar liefst 10 gangen. Tussendoor kleurden we kleurplaten in en speelden spelletjes met de kleine nichtjes.

Snap Shots december 0203

Na 2 kerstdagen was het (vr)eetfestijn nog niet klaar. We deden ook nog aan 3e kerstdag! Met vrienden kookten we allemaal een gang. Mijn aandeel was het hoofdgerecht, en het was een hit!

Boers & Boers stuurde me een super gevulde kalkoen die ontzettend in de smaak viel. Een tip voor als je uit wilt pakken maar niet zoveel tijd hebt om zelf in de keuken te staan. Ik ga jullie hier zeker nog meer over vertellen.

Verder aten we meatpie’s met een vijg, mini wrapjes en een moelleux au chocolat met karamel. Allemaal super lekker. Je begrijpt vast dat ik hierna even klaar was met eten toch?

Snap Shots december 0210

Lunch voor hem en voor haar. Jullie raden vast welke van de twee voor mij was 🙂

Snap Shots december 0209

Bij Oud en Nieuw horen natuurlijk oliebollen. Hij smaakte extra lekker met dit uitzicht, 2015 was een topjaar voor ons.

Snap Shots december 0208

2016 begon goed. Met pannenkoeken!

Snap Shots december 0205

Op zondagavond lekker relaxen op de bank. Met pizza en een moppie in mijn armen <3
(Oh en aan de sokken kun je wel zien wat we keken op tv )

Snap Shots december 0218

Je verwacht misschien dat je zelfgemaakte hapjes krijgt voorgeschoteld als je bij ‘Brenda Kookt’ op kraamvisite gaat maar niets is minder waar. De afgelopen weken heb ik namelijk echt nog geen puf gehad om veel in de keuken te staan. (gekochte) Roze koeken doen het altijd goed. En voor de kleintjes vallen de nijntje koekjes ook erg in de smaak.

Dat was mijn december-maand, een maand die voorbij gevlogen is. Nu in januari begint langzaam het gewone leven weer. En dat is ook wel weer fijn. Deze maand ben ik lekker thuis aan het cocoonen en wen ik aan het leven met een mini mensje er bij. We krijgen nog veel kraamvisite (gezellig!), en daarnaast hoop ik zo nu en dan de keuken weer in te duiken om lekkere (en gezonde) dingen te maken. Het resultaat zien jullie binnenkort op mijn blog. 

———————————————

Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op