Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

De Food Bucket List TAG

Food bucket list tag brenda kookt

Vandaag leren jullie mij persoonlijk weer een beetje beter kennen. Ik beantwoord namelijk de vragen uit de Food Bucket List Tag van Pauline. In welk restaurant wil ik graag eten, voor wie wil ik koken en wat wil ik leren eten? Je leest het allemaal in dit artikel :)

1. In welk restaurant wil je graag eten?

Ik zou heel graag een keer eten bij de Librije, dat ligt alleen niet bepaald bij mij om de hoek. Dus als ik een keer een weekendje alleen met Joost weg ga dan moeten we naar Zwolle. Dat gaat de komende maanden niet gebeuren, ik wil graag eerst een keer met zijn drietjes weg. Maar hij staat zeker op de food bucket list, en dat weekendje Zwolle gaat er een keer van komen.

Iets dichter bij huis wil ik graag eten bij Restaurant Marque in Hoorn. Dit wil ik al een hele tijd, het komt er alleen niet van. Als ik daar ga eten wil ik er echt van genieten en dus alles kunnen eten en drinken. Tijdens mijn zwangerschap kon dat niet, maar de komende maanden gaat dat zeker gebeuren. Er staan eerst nog een paar andere uitjes gepland, maar voor juni wil ik hier zeker gegeten hebben.

2. Wat koop je altijd kant en klaar maar wil je zelf helemaal from scratch maken?

Mijn vriend is dol op Chinese tomatensoep uit een pakje dit moet ik echt eens zelf maken. Ook wil ik zelf nog een keer pasta maken. En wat ik bijvoorbeeld ook eens zelf zou willen maken is ketchup. En ik bedenk me nu dat ik ook nog nooit zelf mayonaise heb gemaakt. Er is nog genoeg te koken en te proberen.. :)

3. Welk gerecht zou je nog een keer willen proeven?

Dit is een lastige. Sinds de start van mijn blog 4 jaar geleden heb ik al ontzettend veel nieuwe dingen mogen proeven, maar er zijn ook nog heel veel (voornamelijk buitenlandse) gerechten die ik nog nooit gegeten heb. Te veel om op te noemen!

4. Wat wil je nog aan je keukenstash toevoegen?

Mijn keukenstash is vrij compleet, maar er is altijd nog iets te wensen. Met stip op nummer 1 staat een KitchenAid keukenmachine. Het lijkt me geweldig om zo’n ding te hebben, maar dan vind ik dat hij wel op het aanrecht moet kunnen blijven staan. Op dit moment is mijn keukenblad daar eigenlijk niet groot genoeg voor.

Wat meer binnen mijn bereik ligt is een kaasrasp (zo’n molentje) en ik zou ook graag een grotere pan willen hebben voor als ik grotere hoeveelheden kook. Op dit moment leen ik altijd de soeppan van mijn schoonmoeder. Een slowcooker staat ook nog op mijn lijstje.

5. Wat is je ultieme foodie wens?

Mijn ultieme foodiewens is eigenlijk al uitgekomen. Vanaf april 2016 werk ik niet meer voor de baas, maar is Brenda Kookt mijn enige baan! Eten is mijn werk! Van mijn hobby mijn werk maken is echt een droom die uit komt.

Verder wil ik op foodgebied nog heel veel, bijvoorbeeld een dag meelopen in een restaurant, in de professionele keuken.

6. In welk land wil je de oorspronkelijke versie van een gerecht proeven?

Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet mega into de buitenlandse gerechten ben. Als je mijn blog volgt ben je hier vast van op de hoogte. Ook ben ik niet bepaald een mega wereld reizigster. Maar voor het eten zou ik graag nog vele landen (kort) willen bezoeken. Ik ben in Vietnam geweest maar zou ook graag het eten uit Indonesië en Thailand willen proeven. En in Spanje wil ik graag eens de echte paella eten.

7. Wat wil je leren eten?

Vergeleken 10 jaar geleden lust ik inmiddels een heleboel. Het is niet zo dat ik dat heb leren eten. Ik denk dat het komt doordat ik sindsdien meer open sta voor nieuwe smaken. Wat me nog niet helemaal gelukt is, is het drinken van koffie. Dat zou ik nog wel willen leren zodat ik op terras een lekkere cappuccino kunt bestellen en daar écht van kan genieten.

8. Voor wie zou je nog een keer willen koken?

Ik zou graag nog een keer koken voor mijn oma, daar ga ik eens werk van maken. Ook wordt het tijd dat ik weer eens ga koken voor mijn vriendinnetjes.

En verder heb ik eigenlijk geen wensen. Ik ben geen fangirl, er is geen specifiek ‘bekend iemand’ waar ik nog graag voor zou willen koken. Als zou ik wel een mét Jamie Oliver, Donna Hay of Rudolph van Veen willen koken natuurlijk ;)

9. Wat zou je nog willen leren in de keuken?

Er valt nog zoveel te leren, bijvoorbeeld het fileren van vis. Achteraf had ik ‘vroeger’ graag een koksopleiding willen doen, maar wie weet komt dat er in de toekomst ooit nog eens van. Op dit moment liggen mijn prioriteiten ergens anders.

10. Welke food challenge zou je nog een keer willen doen?

2 jaar geleden heb ik drie weken een detox gedaan. Dit ging goed, maar de baten wogen voor mij niet op tegen de moeite die ik er voor moest doen. Ik hou gewoon van lekker eten en ook van suiker, kaas en brood. Wat mij betreft hoef ik dit dus niet nog een keer te doen. Ook ben ik niet zo into vegetarische- of vegan-challanges.

Wel zou ik bijvoorbeeld nog een keer een food challenge doen waarbij je geblinddoekt dingen krijgt te proeven.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om mijn antwoorden op de Food Bucket List Tag te lezen. Ik ben benieuwd wat jullie wensen zijn op food-gebied! Ik zou het leuk vinden als je een van de vragen beantwoordt in de comments hieronder :) 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

7 Reacties

 1. Marlotte 9 februari 2016 om 07:16

  Oh, die KitchenAid zou hier ook héél erg welkom zijn. Ik droom nog even verder haha!

 2. Lianne 9 februari 2016 om 09:06

  Tsja, een KitchenAid, dat is toch een droom van elke bakker/bakster! Je moet zeker eens de food challenge doen, lijkt me leuk om te zien en ik ben benieuwd of je het juiste eten raad.

 3. Tilly 9 februari 2016 om 09:36

  Hoi Brenda

  Leuk die vraag en antwoord lijst.

  Maak maar eens de chinese tomatensoep van Franceska kookt, die is super lekker.

  Groetjes, Tilly

 4. Cheese and Chinese 9 februari 2016 om 09:42

  Wat een super leuke tag! Ik zou alle vragen wel willen beantwoorden (misschien doen we dat ook nog wel op onze blog) maar ga toch voor deze: ik zou heel graag blauwe kaas willen leren eten. Oké en mijn ultieme foodie wens is om ooit een eigen foodtruck te hebben!

  1. Brenda Kookt 9 februari 2016 om 15:45

   Wat een toffe wens! Ik kom graag proeven bij de foodtruck :)

 5. Rianne 9 februari 2016 om 23:15

  Tja die kitchenaid…en een goeie oven ipv die combi die ik nu heb!

  En er zijn helaas een hoop die ik echt niet lust, dat is best lastig als amateurkokkie….
  Mijn wens is om zo lekker te koken als mijn eigen indonesische tante!

  En inderdaad een koksopleiding,wat zou dat van pas komen he!
  Leuke tag:-)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *