Snap Shots Februari #1

 

Snap Shots februari 0116

Oeps! Ik ben zo lekker aan het genieten van mijn zwangerschapsverlof dat ik vorige week helemaal ben vergeten mijn foodfoto’s van de afgelopen weken met jullie te delen. Daarom bij deze een extra goed gevulde editie van de Snap Shots!

Het uitzoeken van de Snap Shots is tegenwoordig wel even een klusje. Ik maakte altijd al veel foodfoto’s, maar inmiddels ben ik ook een soort baby paparazzi geworden. De foodfoto’s moet ik tegenwoordig uitzoeken tussen heel veel foto’s van ons kleine moppie.

De afgelopen weken was ik veel thuis en genoot ik nog van mijn zwangerschapsverlof, nog een weekje en dan gaan we weer volop aan het werk. Ik moet eerlijk zeggen dat ik daar ook wel weer zin in heb. Maar voor nu doen we het nog even lekker rustig aan. En natuurlijk is er lekker gegeten, kijk mee naar mijn foodfoto’s van de afgelopen weken.

Snap Shots februari 0102

Het is heerlijk om weer in de keuken te duiken en aan de bak te gaan. Op Instagram viel de foto van deze ingrediënten goed in de smaak! Inmiddels heb ik het recept al gedeeld met jullie, de oreo cheesecake cookies zijn een aanrader.

Snap Shots februari 0107

En ik kook ook nog steeds van mijn eigen blog. De geroosterde pompoensoep is een van de favorieten die regelmatig in het weekend op tafel staat, klik hier voor het recept.

Snap Shots februari 0103

De grote boodschappen doen met een baby valt me niet mee. Bij de Lidl lag Fem tussen de booschappen in. Bij de Deen pastte er geen boodschappen meer in het karretje nadat ik de maxicosi er in had gezet. En de boodschappenkrat die ik had meegenomen kon ik ook niet gebruiken. Volgende keer ga ik toch weer liever zonder baby. Ik ben wel benieuwd hoe andere moeders dat doen.

Snap Shots februari 0110

#pizzaparty! Samen met mijn broer(tje) en schoonzus hielden we een pizzarette-avondje. Wat leuk om te doen! Het was erg lekker, en gezellig.

Snap Shots februari 0101
De foodpost weet mijn brievenbus nog steeds te vinden. Johnny Doodle stuurde me maar  liefst 8 nieuwe chocoladerepen!

Snap Shots februari 0105

Zondagmiddag, trek in iets lekkers maar niet in chips of chocolade. Dus bakken we snel even een appelflap. Bladerdeeg en appels hebben we namelijk altijd in huis.

Snap Shots februari 0104

Ik ben de kraamcadeaus aan het opruimen. Mijn dochter beschikt al over een flinke ‘bestek- en serviesstash’. Als dat straks geen foodie wordt..

Snap Shots februari 0106

Binnen een week een pot Nutella leeg eten. Ik kan dat.

Snap Shots februari 0109

Mijn ene zusje was jarig, het andere zusje bakte een taart en ik kwam even langs om hem op de foto te zetten #teamwork! Het recept voor deze lekkere taart deel ik binnenkort met jullie.

Snap Shots februari 0108

Ik maakte laatst de lekkerste kippensoep ever! Zonder pakjes of zakjes. Het recept deel ik deze week nog met jullie zodat jullie ook aan de slag kunnen.

Snap Shots februari 0111

Dit na mijn tweede rondje hardlopen.. <3

Snap Shots februari 0112

#smoothietime! En baby-knuffletime!

Snap Shots februari 0113

Ook bij mij gaat er wel eens iets mis. Ik wilde dit gerecht op smaak brengen met peper uit zo’n molentje van de Albert Heijn. Vliegt ineens die hele dop er af!

Snap Shots februari 0114

Naast Facebook, twitter en Instagram begin ik ook snapchat te ontdekken. Sommige dagen vergeet ik het nog maar ik probeer regelmatig een snap shot te plaatsen van wat ik aan het doen ben. En voordeel: de foto’s hoeven er niet zo mooi uit te zien als bij Instagram. Volg me via username: brendakookt!

Snap Shots februari 0115
En ik verwen mezelf ook nog steeds met lekkere lunches. Ik vind het heel erg fijn om te variëren tussen brood, wraps, soep, harde broodjes en pannenkoeken.

SnapShotsfebruari 0120

We eindigen deze snap shots iets minder lekker. De griep heeft namelijk ook mij geveld. De afgelopen dagen vul ik voornamelijk metvthee met honing en vitamientjes.

De komende weken pak ik het bloggen en werken aan Brenda Kookt weer helemaal op, en daar heb ik heel veel zin in!  Er staan al een aantal afspraken en evenementen gepland en ik heb veel ideeën voor nieuwe recepten. Ook ga ik langzaamaan weer terug naar het oude schema, 6 updates per week, iedere werkdag en de zondag. 


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
17 comments
 1. Boodschappen vooral zonder baby :) Met maxi-cosi op de kar ben je toch een soort van niet helemaal handig…. Geniet nog eventjes van de extra vrije tijd!! Wat is ze trouwens al groot…

 2. Als foodie-vader (van inmiddels al nr 3) kan ik je vertellen dat boodschappen doen alleen maar minder ontspannen wordt, ze blijft nu nog stil liggen :) De boodschappenkrat kun je op de bierkrat-beugel zetten

  1. Daar heb je wel een punt, ze blijft nu nog lekker stil liggen ;) De tip van de krat op de bierkrat-beugel is een hele goede, dat ga ik de volgende keer (als ze weer mee gaat in maxicosi) zeker doen.

 3. Bij sommige winkelwagentjes kan je de maxi cosi op het kinderzitje zetten. Kinderzitje uitklappen en even proberen hoe die het beste staat.

 4. Had een tijd geleden zo’n heerlijk maaltje met courgette en tonijn gemaakt. Het was alleen niet genoeg voor 2 en ik had nog courgette over. Dus direct weer een pan gemaakt, wil ik er wat zout over draaien. Draait die hele dop los! Wat baalde ik zeg. Ik had er zo’n zin in. Probeerde nog het ergste weg te scheppen maar dat hielp niet. Über zout! ?

  Herkenbaar dus. ?
  Geniet nog even van je verlof en wat een schatje is dat moppie van jullie. Lief.

 5. Oowh dat is wel even uitzoeken ja, hoe doe je boodschappen met een babytje bij je?
  Misschien in een draagzak is het makkelijker?

  Dat zal voor mij later ook wel even schakelen worden, ik probeer het liefste 1x per week boodschappen te doen voor de gehele week. Denk dat ik dat dan maar in het weekend moet plannen als vriendlief thuis is.

 6. de post met chocoladerepen kun je ook op 88a laten bezorgen hoor!
  leuke stukjes weer Brenda! en on allerliefste moppie, wat een mooie foto,s
  groetjes!

 7. Boodschappen doen met een baby… Tja, het wordt pas makkelijker als je ze in dat zitje kan doen, haha. En vooral als ze daar in blijven zitten ;)
  Je kunt ook een draagdoek proberen, dan heb je je handen gewoon vrij en anders je mandje op de wandelwagen zetten…

  Ben super benieuwd naar je recept van kippensoep. En ben jaloers op jouw lekkere lunches! Ik neem daar gewoon niet de tijd en moeite voor maar lijkt me wel heerlijk zo af en toe

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk