Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Aziatische soepen – 3x variatie met Thaise kippensoep

  Conimex Aziatische soepen collage

Gesponsord artikel

Als foodblogger word ik voor veel dingen uitgenodigd. Maar ik had nooit verwacht dat het bloggen over eten me een eerste yogales zou brengen. Vorige week was niets minder waar. Conimex nodigde me uit voor een lesje yoga gevolgd door het proeven van de nieuwe curries en Aziatische soepen. Mijn interesse was gewekt, en dus ging ik er op af! Ik vertel je meer over de nieuwe Aziatische soepen van Conimex en geef je drie variaties op de Tom Kha Kai soep.

Conimex en Yoga hebben een overeenkomst: beide vind zijn oorsprong in Azië. Na een lesje yoga ben je ontspannen, zen en sta je open voor nieuwe dingen. Je smaakpapillen zijn dan ook helemaal geopend. Een goed moment om nieuwe smaken te proeven.

Conimex assortiment

Kennis met de Aziatische keuken

Conimex laat Nederland al sinds 1932 kennis maken met de Aziatische keuken. Na de Tweede Wereldoorlog kreeg Conimex een impuls toen Nederlanders terugkwamen uit Nederlands-Indië. In Indië waren zij gewend geraakt aan het eten van rijst en de daarbij behorende Indische gerechten en smaken. Door Conimex konden ze nu ook thuis in Nederland genieten van de lekkere Indische gerechten, kruiden en specerijen.

Inmiddels richt Conimex zich niet meer alleen op Indië, maar ook op de andere Aziatische landen zoals Thailand en Singapore. Het assortiment is afgestemd op het maken van bami, nasi en wokgerechten uit de Oosterse keukens. En nu lanceert Conimex iets nieuws: vijf curry pastes en drie Aziatische soepen.

Conimex 3 Aziatische soepen

Nederland soepland

Nederland is een soepland. Wij Nederlanders zijn dol op een warm kommetje tomatensoep, erwtensoep of champignonsoep. Maar wist je dat in Aziatische landen ook veel soep wordt gegeten? Conimex besloot de Aziatische soepen naar Nederland te halen en lanceert drie soepen in zak:

Tom Kha Kai – licht pittige kippensoep
Deze soep is bereid met kokosmelk, rode paprika, lente ui en smaakmakers als gember en limoenblad.

Pindasoep – romige Indonesische Katjangsoep
Dit is een vegetarische soep bereid met pinda’s en ketjap manis en frisse kruiden als gember, citroenspa en koriander.

Rode Currysoep – licht pittige Maleisische Laksasoep
Laksa is een rode currysoep uit de Maleisische keuken. De soep is bereid met kokosmelk en stukjes kip. Koriander en limoenblad zorgen voor een kruidige smaakexplosie.

Inspiratie

De inspiratie voor de nieuwe Aziatische soepen haalde Conimex uit de kleine eettentjes en foodstalletjes zoals je die in Azië overal op straat ziet. De receptuur van deze soepen is gebaseerd op recepten van families die hun keukengeheimen al generaties lang aan elkaar overdragen.

Persoonlijk moest ik wel een beetje wennen aan de pittige soep. Ik moet toegeven dat ik qua pittigheid ook niet zoveel gewend ben. Vooral de rode currysoep is qua smaak redelijk heftig, maar dit kan ook komen door de toevoeging van koriander. Hier moet je van houden. Nederlanders zijn dol op satésaus en hier is dan ook de pindasoep op gebaseerd. Als je van saté houdt, dan hou je van deze soep. Maar mijn favoriet is de Tom Kha Kai, de pittige kippensoep.

Conimex soep twist

3 variaties op Tom Kha Kai

De soepen zijn redelijk basis gehouden. Ze bevatten niet te veel poespas en zijn ook niet rijk gevuld. Hierdoor geeft Conimex je de kans om de soep op te pimpen met verse ingrediënten, afgestemd op waar je zin in hebt.

Mijn favoriet van de Aziatische soepen is Tom Kha Kai. Ik geef je drie tips om met deze soep te variëren:

 • Goed gevulde Tom Kha Kai
  Maak van de Tom Kha Kai een goed gevulde soep door extra (gepocheerde) kipfilet toe te voegen, en plakjes champignon en reepjes (punt)paprika mee te koken. Voeg voor het serveren nog een beetje verse taugé toe.
 • Maaltijdsoep Tom Kha Kai
  Zorg er voor dat de soep extra vullend is door naast de kipfilet, champignons en paprika ook rijst of noedels met de soep mee te koken. Zo heb je binnen een handomdraai een lekkere pittige maaltijdsoep.
 • Hollandse variatie op Tom Kha Kai
  Maak een variatie op de Hollandse kippensoep door vermicelli, plakjes wortel en prei toe te voegen. 

De drie Conimex soepvarianten zijn vanaf nu verkrijgbaar in de supermarkt. 

Dit artikel is een samenwerking met Conimex, lees mijn disclaimer

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

5 Reacties

 1. yvonne 1 april 2016 om 10:04

  Klinkt heerlijk. Ik ben gek op soep en deze smaken wil ik zeker uitproberen. Ik ga straks meteen kijken bij mijn supermarkt.

   1. yvonne 11 april 2016 om 10:41

    Nee helaas nog steeds niet. Ben al in 3 supermarkten geweest maar zijn er nog niet. ik heb gezocht bij de soepen en de Conimexproducten. ;-((

    1. Brenda Kookt 11 april 2016 om 16:27

     Oh echt? Wat vreemd, ik ga het eens navragen bij mijn contactpersoon.

    2. Brenda Kookt 12 april 2016 om 10:48

     Hi Yvonne, ik heb een reactie van conimex. De uitrol van de soepen is begonnen en ze zouden bijna overal verkrijgbaar moeten zijn. Echter kan het zijn dat sommige supermarkten ze nog niet hebben liggen, maar het is wel heel erg dikke vette pech dat je ze nog niet gevonden hebt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en ontvang tijdelijk een gevarieerd weekmenu (5 recepten) uit de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 helemaal gratis!