Food Tips #8

Foodtips 02Ik ben gek op nieuwtjes en ontvang veel persberichten over van alles dat met food te maken heeft. In deze rubriek komen de leukste en lekkerste foodnieuwtjes voorbij, de Food Tips!

Er is geen rubriek waar ik zo onconsistent mee ben als met de Food Tips. De rubriek waarin ik food nieuwtjes voorbij laat komen verschijnt de ene keer om de twee weken en vervolgens ineens een paar maanden niet. Dit is afhankelijk van de nieuwtjes die bij mij binnen komen. De laatste tijd zijn er een heleboel leuke nieuwe dingen gelanceerd, en daarom gooi ik hem er weer eens in. Deze keer de 8e editie van de Food Tips!

In deze editie staan een paar heerlijke merken centraal: Ben en Jerry’s, Farm Brothers, Clif Energybars, Tony Chocolonely, Kokosstart en een lekkere foodmarket.

Food Tips Ben en Jerry

Ben & Jerry’s ‘Wich

Eerder deze maand heeft Ben & Jerry’s een nieuwe ijsvariant gelanceerd: de Ben & Jerry’s ‘Wich. De ‘Wich bestaat uit Ben & Jerry’s ijs ‘gesandwicht’ tussen twee zacht gebakken chocolate chip cookies. Hebben jullie deze nieuwe ijscookies al gespot? En misschien zelf al geproefd?

Ben & Jerry’s smaakgoeroe Andrea Ball is maar wat trots op de nieuwe range: “Cookies en ijs hebben hier bij Ben & Jerry’s altijd een warm plekje in ons hart gehad. Daarom wilden we onze fans meerdere mogelijkheden bieden om van deze twee ingrediënten samen te kunnen genieten.”

Deze nieuwe ijsvariant is vanaf nu verkrijgbaar in de supermarkt, in twee smaken: Cookie Dough ‘Wich en Chocolate Fudge Brownie ‘Wich. De ‘Wich producten zijn los verkrijgbaar, in een multipack (3 stuks) maar ook in een kleinere variant ‘Son of a ‘Wich’ met 8 kleinere porties. 

Food Tips Farm Brothers Cookies

Farm Brothers Cookies

Farm Brothers kennen we van de lekkere gezonde crackertjes die zo lekker de dippen zijn in de (pompoen)hummus. Maar de Farm Brothers doen meer, ze bakken nu ook lekkere voedzame koekjes.

De basis van de nieuwe koekjes bestaat uit spelt, haver en rogge, een beetje boter en oerzoet. Alle ingrediënten in de koekjes zijn 100% biologisch en bevatten dus geen onnatuurlijke geur-, kleur en smaakstoffen. Er zijn drie verschillende koekjes ontwikkeld:

 • Chocolade en zeezout – Knapperige koekjes met pure chocolade brokken en zeezout vlokken. De zoutvlokken zitten niet in het basisdeeg, maar worden er op het laatste moment door gekneed. Zo blijven de vlokken grof, en dat maakt elke hap tot een verrassing.
 • Gember en citroen – Koekjes met een dubbele kick van gember en citrus. De gember komt van jonge wortels, die nog weinig vezels bevatten. Dat maakt ze goed geschikt om te konfijten, en dat zorgt voor een chewy textuur die deze gember en citroen cookies  onweerstaanbaar maken.
 • Hazelnoot en kaneel – Klassiek stevig noten-koekjes, met zoete krokante hazelnoten en parfumrijk kaneel. Vertrouwd en lekker. Een soort oude bekende vriend van de familie, die je al een leven lang kent en altijd welkom is.

Mijn favoriet is de (hoe kan het ook anders) chocolade en zeezout al zijn de gember en citroenkoekjes een goede tweede.

Farm Brothers cookies, zijn te koop bij onder andere de Bijenkorf, Marqt, en Natuurwinkels. 150 gram voor € 2,99

Snap-Shots-maart-0121

CLIF bars

Ik ben geen fan van energierepen, maar laatst vielen hier repen op de mat die heel erg in de smaak vielen: de energybars van CLIF. Wat mij betreft de eerste energiereep die écht lekker is.

CLIF Bar is de nummer 1 sportreep van Amerika. De repen van CLIF zijn lekker, voedzaam en zitten bommetje vol energie. CLIF Bars zijn gemaakt voor avonturiers en sporters. De bars leveren energie voor langdurige prestaties en bestaan uit verschillende soorten koolhydraten, in combinatie met vezels en proteïne. Ze zijn een bron van vitamine B6 en B12, die je lijf helpen om energie uit je voedsel te halen.

Er zijn zes verschillende CLIF Bars: Chocolate Chip,Crunchy Peanut Butter, Oatmeal Raisin Walnut, Blueberry Crisp, Coconut Chocolate Chip en White Chocolate Macademia Nut.

CLIF Bars zijn vanaf nu ook in Nederland verkrijgbaar bij Albert Heijn, de betere sportzaken en binnenkort ook bij Shell.

Kokosstart mango

Abbot Kinneys Kokosstart: nieuwe fruitsmaken

Abbot Kinney’s heeft nu naast de naturel Kokosstart ook een mango- en pruimvariant gelanceerd. De naturel kokosstart bleek niet zo mijn ding te zijn, maar de nieuwe fruitsmaken hebben me positief verrast, de variant met mango is mijn favoriet.

Kokosstart is een alternatief voor zuivel op basis van kokos. Abbot Kinneys gelooft in pure en eerlijke producten en vinden het de standaard om producten te ontwikkelen waarin geen onnodige toevoegingen zitten.

Kokosstart Mango en Kokosstart Pruim bevatten onderin een pure vruchtenpuree, zonder toegevoegde suikers, aroma’s en/of kleurstoffen. De Kokosstart Mango bestaat bijvoorbeeld voor 78 procent uit kokosmelk en 22 procent uit mango.

Kokosstart van Abbot Kinneys is onder andere verkrijgbaar bij Ekoplaza, Marqt, Estafette en Organic Food for You en is € 2,50 per kuipje. Klik hier voor meer informatie

Food Tips tony chocolonely

2 nieuwe vaste repen voor Tony’s!

Mijn favoriete chocolademerk Tony’s Chocolonely heeft twee limited editions van afgelopen jaar toegevoegd aan het vaste assortiment. Namelijk Puur amandel zeezout en Melk popcorn discodip.

Melk popcorn discodip was in 2015 de populairste limited edition reep en mag daarom blijven. Deze reep is een Exclusive en verkrijgbaar bij Marqt, de Bijenkorf, Wereld Winkels, WAAR en andere kleine kado- en delicatessenwinkels.

Puur amandel zeezout wordt een classic en kun je vinden in alle grote winkels en supermarkten.

Food Tips de Grote kerk

Uittip: Foodmarket in de Grote Kerk in Hoorn

Ik sluit deze editie van de Food Tips af met een uittip: namelijk met de Grote Kerk in Hoorn!

De foodmarkten schieten als paddenstoelen uit de grond. Ze zijn niet meer alleen te vinden in de grootste steden, maar ook in de kleinere. Sinds begin dit jaar is in de Grote Kerk in Hoorn ook een heuse Foodmarket gevestigd. Vanaf deze maand staat deze foodmarket tot 29 mei in het teken van ‘Proef de Lente’.

De Grote Kerk is sfeervol aangekleed en er is voldoende ruimte om plaats te nemen en gezellig te borrelen. Persoonlijk vind ik het heerlijk dat bij de meeste stands proef- of borrelplankjes verkrijgbaar zijn. Zo kun je heel goed bij verschillende stands hapjes komen en meerdere dingen proeven. Het vleesplankje van Slagerij van ‘t Oever, de kroketjes van Cafetaria Maria en het Italiaanse proefbordje waren onze favorieten.

De Foodmarket in de Grote Kerk in Hoorn is vrijdag t/m zondag geopend. Op vrijdag vanaf 14.00 uur, de andere twee dagen vanaf 12.00 uur en is dagelijks tot 22.00 uur. Klik hier voor meer informatie. 

Als lucky bastard heb ik deze producten allemaal al mogen proeven. Welke van deze Food Tips is jullie favoriet en ga je scoren? 


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
7 comments
 1. Ik ben gek op chocola. En toch heb ik nog nooit een tony’s reep gehad SHAME ON ME! De puur amandel zout reep lijkt me delicious. Maar eens een keer de winkel induiken!

  Evenals een foodmarket die heb je niet echt bij ons in de omgeving (waar ik vanaf weet) wel kan ik niet wachten op de proef eet in enschede! Dan verzamelen (bijna) alle ondernemers zich uit enschede zich in de binnenstad met allemaal kleine kraampjes en veel lekkers! Helaas is dit pas in september haha.

  1. Oh echt!? Dan moet je snel naar de supermarkt! De melk-karamel-zeezout is ook een aanrader (mijn favoriet ;))

   Jammer dat er bij jullie nog geen foodmarket in de buurt te vinden is, maar Proef eet in Enschede klinkt ook erg lekker. Nog even geduld.. :)

 2. Mijn favoriet is de chocolade van Tony’s met popcorn, heel lekker… De rest ken ik nog niet. Maar die Foodmarkets zijn echt ontzettend gezellig, jammer dat Hoorn voor mij te ver weg is.

 3. Zelf een liefhebber van toetjes en daarom ben ik blij om te lezen dat Ben & Jerry’s twee nieuwe smaken heeft. Heb ze nog niet geproefd, maar ga ze vandaag zeker opzoeken in de supermarkt! Hoop altijd nog steeds dat er een smaakvariant met oreo’s komt..

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk