Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Eetdagboekje #9 (2016)

Eetdagboekje 0901

Vandaag ga ik met de billen bloot. Bij deze deel ik weer eens een eetdagboekje. Omdat we stiekem allemaal nieuwsgierig zijn naar wat een ander allemaal in zijn mond stopt.

Het werd hoog tijd dat ik weer eens een eetdagboekje voor jullie ging bijhouden. Omdat jullie het leuk vinden om te lezen, en omdat ik de laatste tijd te veel lekkers eet. Koekjes en andere zoetigheden vooral. Voor mij is het bijhouden van een eetdagboekje meteen een stok achter de deur om weer even normaal te doen en niet zoveel te snaaien.

Met resultaat, volgens mij is er zeker minder gesnaaid de afgelopen week. Ik heb tussendoor weinig koekjes uit de koektrommel gepakt. Maar afgelopen week was er wel eentje van lekker en veel eten. Er waren paasrestjes die op moesten (zonde om dat lekkere eten weg te gooien), ik belandde na een borrel bij de grote gele M, sla taart op een verjaardag niet af, had het afscheidsetentje van mijn werk en  een gezellige middag met de foodmeiden. Tussendoor heb ik zo’n beetje geprobeerd om gezond te eten.

Kijk mee naar wat er de afgelopen week allemaal in mijn mond verdween:

Eetdagboekje 0902

Maandag

Het is vandaag tweede paasdag. Een vriendinnetje komt bij ons (paas)brunchen. Natuurlijk heb ik me uitgesloofd en staat er veel te veel lekkers op tafel. Ik neem het er van en eet o.a. een cinnamon bun met roomboter, 3 kleine broodjes met lekker beleg zoals scrambled eggs met gebakken bacon, eiersalade, gerookte zalm en rosbief. Ook geniet ik van een lekker paastoetje met kwark en een stuk tulband met roomboter.

Later in de middag neem ik een klein kommetje tomatensoep met 4 stukjes stokbrood met kruidenboter. ‘s Avonds doe ik lekker makkelijk en bestel ik sushi. Later bij de thee neem ik nog een plakje (zelfgebakken) tulband met roomboter.

Dinsdag

‘s Morgens vroeg ontbijt ik met yoghurt en cruesli. Nadat we bij het consultatiebureau zijn geweest en ik mijn dochtertje heb weggebracht neem ik een banaan. Ik lunch achter de pc met restjes van de paasbrunch. Een broodje met scrambled eggs en bacon, eentje met eiersalade en de laatste met brie. Daarbij eet ik een cracker oude kaas en het laatste stukje tulband met roomboter.

In de kast ligt ook nog een cinnamon bun die over is na de paasdagen. Deze eet ik smiddags bij een kop thee. ‘s Avonds schuiven we aan bij mijn ouders. Ik neem een kommetje champignonsoep en daarna eten we boerenkool met worst. Voor de laatste keer dit seizoen. ‘s Avonds neem ik bij de thee 1 speculaasje.

Eetdagboekje 0904

Woensdag

In plaats van yoghurt neem ik vandaag eens drie crackers als ontbijt. Eentje met kipfilet, eentje met filet american en de laatste met smeerworst. Tussendoor neem ik een smoothie van banaan, kiwi en mango. Ik lunch met brood met restjes brie met sla en komkommer en oude kaas. Daarbij eet ik nog een cracker met smeerworst.

Tussendoor mag ik geen koekjes van mezelf en snoep ik verstandig met een appel. We eten couscous met gewokte groenten en chipolata worstjes. ‘s Avonds neem ik nog 1 speculaasje.

Donderdag

Ik ontbijt weer met yoghurt en de laatste gezoete (maar lekkere) cruesli en een banaan. Tussendoor neem ik een appeltje. Ik lunch thuis achter de pc met 2 boterhammen met kipfilet, sla en komkommer en een boterham met oude kaas.

‘s Middags ga ik naar een borrel hier eet ik 2 (soort van) gehaktballetjes, een bladerdeeghapje met prei, cashewnoten en kerrie en een paar plakjes gedroogde worst. Ik ga laat naar huis en heb nog niet echt gegeten en mijn maag knort. Ik neem een pitstop bij de grote gele M. Ik eet een Mc Kroket en 6 kipnuggets met zoetzure saus.

Eetdagboekje 0905

Vrijdag

De dag start ik met een getoaste boterham en 2 gekookte eitjes. Tussendoor neem ik een appel. Ik wilde lunchen met een salade maar dit schiet er bij in. Ik lunch in 2 shiften, eerst 2 boterhammen met kipfilet en rond 3 uur met een boterham met paardeworst en eentje met pindakaas.

‘s Avonds is mijn afscheidsetentje met collega’s. We eten een proeverijmenu. Ik eet: een garnalensoepje met een paar stukjes stokbrood met kruiden boter, een beetje carpaccio en een kleine Griekse- en tonijnsalade. Als hoofdgerecht eet ik runderstoofpotje en een vispotje met zalm en kabeljauw, een kipspiesje en frietjes met mayo. Het toetje is een bolletje ijs met chocolademousse en een cake-achtig dingetje.

Zaterdag

Ik ontbijt met een boterham met paardenworst en een cracker met filet american. Op een kinderverjaardag neem ik een stukje monchou taart met kersentopping, een handje chips,  monchou-ham hapje en een kiprolletje. Ik lunch met een tosti met ham/kaas/kethcup en een boterham met grilworst.

‘s Avonds eten we mijn lievelings: witlof met ham en kaas uit de oven met daarbij gebakken aardappeltjes en een kipfiletje met parmaham. Als toetje heeft mijn vriend stiekem chocoladetoetjes meegenomen bij de supermarkt. Nou vooruit… We houden een netflix avondje en ik eet een bakje naturel chips en samen eten we ook nog een reep Tony’s karamel met zeezout. Helemaal op.

Eetdagboekje 0903

Zondag

De dag wordt afgetrapt door het eten van een haarelastiekje van mijn dochtertje. Oeps! Hij schoot zo mijn keel in toen ik hem met mijn tanden van mijn vinger wilde halen. Daarna nam ik een paar glazen water om het goed weg te spoelen en kunnen we ontbijten. Ik ontbijt met 2 boterhammen, een met kipfilet en een gekookt eitje en de ander met paardenworst en mosterd.

Vandaag heb ik afgesproken met een  club gezellige foodmeiden. We maken allemaal iets lekkers, dus zoals je begrijpt is er heerlijk gegeten deze middag. Dit is mijn lunch en avondeten in een: een paar plakjes ambachtelijke leverworst en gedroogde worst, handje chips, anderhalve baconscone met maple syrup glaze, spareribs, een lente ui soepje met krokante spekjes, wilde zalm met kruiden uit de oven, een paar happen cheesecake en we sluiten af met een verrukkelijke crème brulee met mango.

 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

5 Reacties

 1. Sandra 5 april 2016 om 07:25

  Nooit gedacht nog eens een haarelastiekje langs te zien komen als onderdeel van je voedingspatroon haha! Altijd leuk om te lezen zo’n eetdagboek.

  1. Brenda Kookt 5 april 2016 om 10:26

   Ha, dat had ik ook nooit gedacht! Ik hoop er geen gewoonte van te maken :P

 2. Cheese and Chinese 5 april 2016 om 08:08

  Ik vind deze posts altijd zo leuk om te lezen! Wat heb je weer heerlijke dingen gehad :D

 3. Conja 5 april 2016 om 19:44

  Leuk om te lezen, zet me aan het denken! Ik zie dat je erg veel ‘dierlijke vetten’ eet… eigenlijk elke maaltijd. Dat is wel zwaar voor je lichaam en spijsvertering. Het zou gezonder zijn om een boterham met zelfgemaakte jam, banaan/appel/aarbei e.d. op brood te doen. En max 1 keer per dag vlees. Dus geen vleeswaren…. (zijn ook heel slecht voor je darmen helaas)

  1. Brenda Kookt 7 april 2016 om 07:00

   Bedankt voor de tip. Deze week stond er inderdaad veel vlees op menu, komt ook door het opmaken van de paasrestjes maar over het algemeen eet ik veel vlees op brood. Ik zal er eens om denken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *