Pizzarette inspiratie topic

Tips pizzarette

Vandaag deel ik een bomvol inspiratie-topic. Hét pizzarette inspiratie topic!

Alweer een paar jaar geleden ging mijn zusje met vriendinnen als een van de eerste (voor zover bij mij bekend) ‘Pizzarette’. Een soort gourmetten maar dan met pizza’s. Ik vond het een beetje vreemd, maar inmiddels is de pizzarette HOT! Overal om mij heen wordt het ding gebruikt. En dus moest ik me er ook eens aan wagen.

En wat bleek, het is hartstikke leuk om te doen. Je zit lekker gezellig met elkaar aan tafel en tussendoor bak je je eigen pizza’s zoals jij ze lekker vindt. En omdat de pizza’s die uit de pizzarette komen lekker klein zijn kun je per persoon meerdere pizza’s eten. Zo kun je lekker afwisselen.

Pizzarette saai en eentonig? Nee hoor! Je kunt er namelijk veel meer mee maken dan alleen een pizza hawaii. Bij deze deel ik het complete pizzarette inspiratie topic.  Een artikel met de lekkerste ingredienten voor op de pizza(rette).

Wat is jouw favo pizza-combi? Oh en mis je een pizzarette ingrediënt in deze lijst? Laat het me weten in de comments zodat ik hem aan de lijst kan toevoegen.

Misschien leuk om mijn favoriet te delen: pizza met tomatensaus, champignons, een beetje geitenkaas en pijnboompitjes. En als hij gebakken is aftoppen met gerookte zalm (of salami of chorizo of prosciutto) en rucola.

Pizzarette variatie

De basis: Saus en kaas

Saus

 • Creme fraiche
 • Tomatensaus

Tomatensaus, de basis van bijna iedere pizza mag natuurlijk niet ontbreken als je met de pizzarette aan de slag gaat. Maar wil je eens wat anders? Varieer dan met kruiden en bijvoorbeeld de pittigheid van de saus. (denk aan kruiden zoals oregano, basilicum, munt, chilipeper, knoflook)

Tip: als je gemakkelijk wilt doen kun je pizzadeegrollen gebruiken, bij het merk Tante Fanny zit er dan al tomatensaus bij. 

Kaas

Met kaas kun je lekker variëren op de pizza. Niet alle kazen hoeven met de pizza meegebakken te worden. Feta of geitenkaas kun je ook toevoegen nadat de pizza is gebakken.

 • Blauwader kazen (bijvoorbeeld gorgonzola)
 • Feta
 • Geitenkaas
 • Geraspte Hollandse kaas (bijvoorbeeld oud, of jong belegen)
 • Mozzarella
 • Parmezaanse kaas

Pizzarette groenten topping pizza

Groenten en fruit

Naast tomatensaus en kaas is het natuurlijk zaak om je pizza lekker te beleggen met andere ingrediënten. Denk eens aan lekker veel groenten op je pizzaatje. Hier kun je ook heel veel kanten mee op. Snijd de groenten van te voren en zet het in bakjes op tafel zodat iedereen lekker zelf kan pakken wat hij lekker vindt. Mijn tips:

Groenten

 • Asperges
 • Aubergine (eventueel vooraf geroosterd)
 • Champignons
 • Courgette
 • Mais
 • Paprika
 • Rucola (toevoegen nadat de pizza is gebakken)
 • Tomaat
 • Ui (rode of gele)

Fruit

 • Appel
 • Peer
 • Ananas

Pizzarette tips vlees en vis

Vlees en vis

Het is lekker om de pizza naast groenten ook te beleggen met vlees of vis. Het vlees of de vis kun je meebakken met de pizza, maar bij sommige soorten is het juist lekker om het toe te voegen nadat de pizza is gebakken.

Ook is het aan te raden om sommige vleessoorten alvast voor te bakken voor je het toevoegt aan de pizza. Bak bijvoorbeeld blokjes kipfilet, shoarma of gehakt voordat je aan tafel gaat alvast in een koekenpan.

Vlees

 • Chorizo
 • Gehakt (voorgebakken)
 • Ham (Hollandse)
 • Italiaanse of Spaanse ham zoals serranoham, parmaham, pancetta of prosciutto
 • Kipfilet blokjes (voorgebakken)
 • Kipshoarma (voorgebakken)
 • Salami
 • Shoarma (voorgebakken)
 • Spek

Vis

 • Garnalen
 • Gebakken zalm
 • Gerookte zalm
 • Tonijn (uit blik)
 • Diverse witvis zoals kabeljauw of koolvis (deze kun je eventueel van te voren al bakken)

Pizzarette toppings

Overige smaakmakers

Naast groenten, vlees en vis kun je ook andere lekkere smaakmakers toevoegen aan je pizza. Hierdoor krijgt je pizza een smaak-kick en is hij net even anders dan je vaak gewend bent. Denk aan:

 • Ansjovis
 • Gedroogde oregano
 • Gedroogde Italiaanse kruiden
 • Kappertjes
 • Knoflook
 • Olijven
 • Pesto
 • Pijnboompitjes (of andere noten)
 • Verse kruiden zoals basilicum, peterselie, bieslook, munt

Ik zou zeggen zet alles lekker op tafel en varieer. Probeer eens iets anders dan die ene pizza die je altijd besteld. Eh kom maar op: wat is jullie favoriete pizzarette-combinatie? 


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
27 comments
 1. Ik heb al jaren een pizzarette ( ooit besteld in het buitenland, ze waren hier nog niet te koop).
  De eerste keer dat we hem gebruikten had ik van tevoren allemaal deegrondjes gemaakt, maar die gingen allemaal aan elkaar plakken. Daarna is dat ding op zolder beland. Een jaar of 2 gelden maar weer eems te voorschijn gehaald om met mijn zusje en haar zoons te gebruiken. We hebben er toen een soort buffet van gemaakt en aan tafel steeds deeg uitgerold en rondjes gemaakt. Dit ging beter, maar was wel erg omslachtig . Nu gebruik ik doorgesneden pitabroodjes. Dat gaat heel goed, maar het is natuurlijk geen echte pizza. Ben benieuwd hoe jij en andere lezers van jouw site dit doen.

  Groet Patricia.

  1. Wat leuk dat je er al zo vroeg bij was met de pizzarette. Wij ging voor easy en hebben pizzadaag uit het koelvak gebruik en in kleine vierkantjes geknipt. Hier zit al bakpapier onder dit laten we eronder tot het deeg in de pizzarette gaat. Zo kun je het deeg stapelen op een bord en plakt het niet aan elkaar.

  2. Op een bord een vel ovenpapier leggen. 4 of 5 bodems er op leggen. Daarna weer een vel oven papier en daar weer pizza bodems op leggen. En zo door stapelen. Zorg wel dat ze elkaar niet raken. En ze zullen nooit meer aan elkaar plakken. Ps ovenpapier van de action kost een paar centen.

 2. Wij hebben geen pizzarrette, maar maken wel met enige regelmaat zelf pizza. Dan mengen we de tomatensaus met rode en groene pesto zodat de smaak niet zo flauw is. misschien een tip ;)

  En ik twijfel al een jaar of ik zo’n ding wil hebben… Maar niemand in de omgeving heeft het, dus kan het niet uitproberen, haha. Jij raad hem dus wel aan? Wel weer eens wat anders dan gourmetten..

 3. Een van de meest verrassende pizza recepten die ik tegen gekomen ben had de volgende ingrediënten en is (tegen alle verwachtingen in) heerlijk: tomatensaus, feta, gekookte biet, rode ui, rucola sla en balsamico azijn.

 4. Wij hebben hem ook al een hele tijd. En met de kids is het echt geweldig. Ze vinden het zo leuk om hun eigen pizza te maken. Wij doen het ook met tante fanny pizzadeeg en knippen het ook in 12 vierkantjes. Het papier laten we eronder zitten als anti aanbak. En de plaat zelf pakken we in met alu folie om het makkelijker schoon te houden. ?. Maar verder zijn we van de vrij normale pizza’s.

  1. En ik maak het deeg altijd zelf en dan zet ik dat in een bak op tafel dan kan iedereen zijn bodem vormen(gewoon met de hand)
   En ik smeer de spateltjes altijd in met olijf olie dat hij niet vast plakt.

 5. Super bedankt voor deze blog! Dat wordt weer vaker dan 1x een pizza-maaltijd…. ik heb nu weer zoveel leuke ideetjes erbij! Ik heb 2 apparaten: een 4-persoons en een 6-persoons. Ik geef bakworkshops en als de groep er graag een maaltijd bij wil, dan kan dat met de pizzarette. De reacties zijn steeds heel verrassend, echt iedereen vindt het leuk om te doen, ieder kan haar eigen favoriet maken en je bent op een gezellige manier samen bezig. Het maken van de deegrondjes is idd het lastigst, hoe dunner hoe beter, maar ook hierbij baart oefening kunst. Als er kinderfeestjes zijn dan vraag ik meestal of de begeleidende moeder de deegrondjes wil rollen en uitsteken. Het deeg maak ik van te voren met behulp van de broodbakmachine. Nogmaals heel veel dank voor deze inspiratie. Groetjes, Gusta

 6. Ik ben ook erg blij met mijn pizarette :). Ook onze vrienden lenen hem regelmatig van ons dus hij valt goed in de smaak. De bodems maak ik altijd zelf en dat lukt heel goed! Wel is het raadzaam om nog even wat bloem op de bodems doet voordat je ze op een bord stapelt, want anders heb je kans dat ze op een gegeven moment aan elkaar plakken!

  Mijn favoriet is met parmaham, champignons en rucola:)

 7. Wij zijn al jaren fans! De pizzabodempjes op een zaterdagmiddag maken en paar minuten voorbakken in de grote oven. Daarna opeten of invriezen. Super lekker en simpel. De halve pita-broodjes doen we ook wel eens als we met heel veel mensen gaan pizzaretten. Mijn favoriet is bodem insmeren met pizzasaus, parmezaanse kaas en pijnboompitjes erop. Even in de oven en daarna opeten met plakje rosbief en kleine stukjes avocado. Favoriet bij de zonen: insmeren met roomkaas/bieslook en beleggen met gerookte zalm.

 8. Wij hebben hem ook!!
  We vinden het helemaal leuk, ook vooral met de kids!
  Die proberen dan van alles…. Heerlijk.
  Wij gebruiken deeg, pita broodjes en bladerdeeg voor “die bodem”

  Mijn favoriet: bladerdeeg/kruidenboter/gerookte zalm

  Yum!

 9. We hebben sinds kort een pizzarette helemaal leuk.
  Het deeg heb ik vooraf gemaakt, de uitgestoken rondjes heb ik op bakpapier gelegd. Dat ging prima het plakte niet aan elkaar.

 10. Voor kids is het ook erg lekker om knakworstjes op de pizza te doen. Gewoon die kleintjes van unox. Wel even een keer door de helft snijden, dan rollen ze niet van de pizza af ;)

 11. Het klinkt inderdaad lekker en gezellig. Maar hier een grote truffellover dus de truffeltapanade ontbreekt in het rijtje. Lekker pizza met truffeltapanade, rauwe ham en rucola!

 12. Spuit de spatel in met bakspray van Dr Oetker ( kleine lila spuitfles ) tegen het vastplakken van het deeg aan de spatel.
  Werkt perfect.

  Eet smakelijk en geniet van de vele gezellige uurtjes met elkaar

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk