Restotip: de Veiling in Utrecht

Restotip Utrecht de Veiling

Er is een leuk restaurant dat ik jullie graag wil tippen, namelijk Restaurant de Veiling in Utrecht. Ik heb hier laatst heerlijk gegeten, wat mij betreft een echte aanrader. Zeker als je een voorstelling bezoekt in het Beatrixtheater in Utrecht.

Laatst ging ik samen met mijn lief naar de voorstelling van The Bodyguard in het Beatrixtheater in Utrecht. Uitjes zoals deze combineer ik graag met een lekker hapje eten. Nadeel is alleen dat de voorstelling al om 20.00 uur begint. Je moet dus vroeg eten als je het begin van de voorstelling wilt halen. De restaurants in de omgeving van het theater houden hier vaak rekening mee en serveren verschillende theatermenu’s. Al heb ik daarvan vaak de indruk dat de menu’s standaard zijn (kipsate of hamburger). Bij Restaurant De Veiling (die Krista van Stoer van Smaak mij tipte) is dat niet het geval.

Utrecht de Veiling interieur 07

Restaurant de Veiling serveert de Italiaanse keuken en is op een paar minuten lopen van station Utrecht Centraal en het Beatrixtheater gevestigd aan het water. Vroeger werd op deze plek groente en fruit geveild. Parkeren kan in de wijk (gratis) of bij de Jaarbeurs (gereduceerd tarief).

Het restaurant is gevestigd in een nieuw pand met (van binnen) een heerlijke Italiaanse uitstraling. Door de aankleding oogt het knus en gezellig en met mooi weer kun je plaatsnemen op het terras.

Er staat geen pizza op het menu, wel lekkere anti pasti, secondi en dolce. Denk aan carpaccio, vitello tonnato of risotto met rode biet als voorgerecht. Kippendij met pancetta (aanrader!), lamsfilet en vongole als hoofd. En als toetje mag de tiramisu natuurlijk niet ontbreken. Al kun je natuurlijk ook gaan voor de frisse semifreddo.

Het theatermenu houdt in dat je voor 25,- een drie-gangenmenu kunt bestellen, waarbij je keuze hebt uit de volledige kaart. De verhouding prijs/kwaliteit is prima, het eten is namelijk echt ontzettend lekker.

Het restaurant is vanaf 17.00 uur geopend en de dag dat wij hier aten stroomde het voor half 7 vol. Gelukkig bezoekt niet iedereen het theater dus ook als je langer wilt blijven zitten blijft het gezellig druk. Klik hier voor meer informatie.

Utrecht de Veiling anti pasti

Utrecht de Veiling interieur 05

De Veiling 05


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
2 comments

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk