The making off: Snelle klassiekers met een twist

the-making-off-snelle-klassiekers-met-een-twist-36

Yes! Volgende week ligt mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist in de winkels! Ik heb er zo veel zin in, maar het is ook zo spannend! Het is onwerkelijk dat iets waar ik zo lang al aan heb gewerkt nu af is en ik het volgende week in mijn handen heb. Straks heb ik gewoon mijn eigen kookboek!

De afgelopen maanden heb ik regelmatig in de snap shots foto’s van the making of Snelle klassiekers met een twist gedeeld. Dit waren enkele foto’s, maar natuurlijk heb ik veel meer behind the scenes foto’s gemaakt. In dit artikel geef ik je een kijkje achter de schermen. Bereid je voor op veel plaatjes.

Tip: In dit artikel (klik) geef ik je een voorproefje van de inhoud van Snelle klassiekers met een twist.

snelle-klassiekers-the-making-off-35

28 november 2015 tekende ik (met een dikke buik want ik was inmiddels 41 weken zwanger!) het contract met Uitgeverij Carrera Culinair. Daar hoort natuurlijk taart en (kinder)champagne bij! Hier voorafgaand heb ik meerdere gesprekken met de uitgeverij gevoerd. We hebben gebrainstormd over het thema/concept en wat voor type kookboek bij mij past. Het concept van Snelle klassiekers met een twist was hier dus al ‘bedacht’.

snelle-klassiekers-met-een-twist-behind-the-scenes-01

Na bovenstaande foto lag het project even stil omdat mijn dochtertje Fem werd geboren en ik van de kraamtijd en alle veranderingen die er bij horen heb genoten. In maart ging ik weer aan de slag met het boek. Het bedenken en uitwerken van 90 recepten.

the-making-off-snelle-klassiekers-met-een-twist-31

Ik heb niet alleen de recepten ontwikkeld voor het boek, ook heb ik alle receptfoto’s zelf gemaakt. Een aantal merken hebben me mooie spullen en servies geleend of gegeven die ik bij de shoots mocht gebruiken.

Bij Dille en Kamille mocht ik lenen wat ik maar wilde, en hier heb ik goed gebruik van gemaakt. Borden, ovenschalen, kommen, lepels, theedoeken en pannenlappen. Le Creuset stuurde me twee prachtige braadpannen die ik komende winter ook zeker veel ga gebruiken voor de blog. Bitossi Home stuurde me ook prachtig servies dat goed van pas kwam.

snelle-klassiekers-met-een-twist-behind-the-scenes-26

Begin mei zette ik het eerste recept op de foto. Mijn vriend keurde dit recept direct goed, hij vond het zo lekker dat het volgens hem restaurantwaardig was. Score!

snelle-klassiekers-met-een-twist-behind-the-scenes-22

Hierna volgde een periode van 6 weken waarin ik de reepten heb getest en op de foto heb gezet (90 stuks in totaal). Een flinke klus!

Er waren heel veel boodschappen nodig. In het begin haalde ik om de paar dagen boodschappen, op een gegeven moment liet ik 1x per week thuis bezorgen. Dat scheelt een hoop gesleep ;)

Bedenk hier een aantal foto’s van een uitpuilende koelkast waar echt niets meer bij past.

snelle-klassiekers-met-een-twist-behind-the-scenes-20

Een periode van heel veel koken, proeven, stylen en fotograferen. En zo sta je in mei dus een typisch wintergerecht te koken.

snelle-klassiekers-met-een-twist-behind-the-scenes-27

Ik heb getwijfeld of ik deze foto wel aan jullie moet laten zien ;) Er is namelijk ook heel veel rommel gemaakt. Iedere dag begon ik met een opgeruimde keuken maar na het koken van een X aantal gerechten was het al snel een bende..

snelle-klassiekers-met-een-twist-behind-the-scenes-07

Ik was super blij met de professionele Nikon D610 camera die ik mocht lenen tijdens het shooten van de repeptfoto’s. Hier heb ik hele mooie plaatjes mee geschoten.

snelle-klassiekers-met-een-twist-behind-the-scenes-15

Een appje naar mijn vriend, die alle gerechten natuurlijk heeft getest.

snelle-klassiekers-met-een-twist-behind-the-scenes-24

Oeps, het was weer zover…!!

snelle-klassiekers-met-een-twist-behind-the-scenes-16

Soms had ik gezelschap van een lief klein meisje die checkte of ik alles wel goed deed  <3

snelle-klassiekers-met-een-twist-behind-the-scenes-13

En natuurlijk mislukt er bij mij ook weleens wat. Zoals deze falafel.

Sommige recepten heb ik serieus 10x getest tot ik helemaal tevreden was.

the-making-off-snelle-klassiekers-met-een-twist-32

En als iets heel goed lukte was ik natuurlijk super blij.

snelle-klassiekers-met-een-twist-behind-the-scenes-18

Het resultaat van een dagje koken en shooten. Met zijn tweeën kunnen we dit niet allemaal opeten dus onze familie kwam regelmatig langs met bakjes om eten op te halen.

snelle-klassiekers-met-een-twist-behind-the-scenes-17

En soms werden er hulptroepen ingezet. Mijn vriend kan namelijk heel goed aardappels- en appels schillen ;)

the-making-off-snelle-klassiekers-met-een-twist-34

Snelle klassiekers bevat ook zoete recepten: bakdag!

snelle-klassiekers-met-een-twist-behind-the-scenes-09

Drie elementen van een heel erg lekker toetje op een lepel.

snelle-klassiekers-met-een-twist-behind-the-scenes-19

Dit is een plaatje die ik op Snap Chat heb gedeeld. Blijkbaar was ik er vroeg bij om deze taart te maken. En het ergste was nog dat deze mislukt was. De goede versie staat uiteraard in het boek, en die ziet er een stuk lekkerder uit.

the-making-off-snelle-klassiekers-met-een-twist-33

Lunchen met Snelle klassiekers met een twist.

snelle-klassiekers-met-een-twist-behind-the-scenes-08

Yes!! Dit was een heerlijk moment! Alle 90 recepten staan op de foto.

snelle-klassiekers-met-een-twist-behind-the-scenes-06

Maar dan is het boek nog niet klaar. Alle recepten, intro’s en tips moesten nog nagelopen en deels nog uitgeschreven worden. Ik kan hier wel 10 foto’s plaatsen van een Brenda die aan het typen is, maar eentje leek me wel voldoende ;)

snelle-klassiekers-met-een-twist-behind-the-scenes-05

Weer een heerlijk moment: als de documenten verstuurd zijn naar de uitgeverij.

snelle-klassiekers-met-een-twist-behind-the-scenes-04

En dat vieren we met chocolade.

snelle-klassiekers-met-een-twist-behind-the-scenes-11

De recepten stonden op de foto, maar ik nog niet! Saskia Lelieveld heeft prachtige plaatjes geschoten van mij in mijn keuken.

snelle-klassiekers-met-een-twist-behind-the-scenes-12

Yess!

snelle-klassiekers-met-een-twist-behind-the-scenes-03

Nadat het manuscript is ingeleverd wordt het gecheckt door meerdere mensen en gaat de vormgever er mee aan de slag. Op mijn vakantieadres nam ik hier nog een laatste keer het boek door. Hier was de vormgeving al klaar en bracht ik de laatste wijzigingen aan. Het is totaal geen straf om dit op je vakantieadres te mogen doen.

the-making-off-snelle-klassiekers-met-een-twist-37

En dit is hem dan: Snelle klassiekers met een twist!

Volgende week ligt mijn boek in de winkels! Wil je dat Snelle klassiekers met een twist zo snel mogelijk bij jou op de mat valt? Reserveer jouw exemplaar dan nu alvast via Bol.com op deze pagina. Ook kun je het boek bij jouw lokale boekhandel alvast reserveren.


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
12 comments
  1. Brenda, super tof dat je het allemaal verteld wat er bij komt kijken om een receptenboek te maken. Ik vind het enorm knap. Van harte gefeliciteerd en ik ben benieuwd naar het hele boek. :)

  2. Wat leuk dat je een artikel hebt geschreven over ‘de making of’! Ik heb je boek al besteld als cadeau voor mijn moeders verjaardag (hopelijk leest ze dit niet, haha). En goh, al dat eten op je aanrecht! Je familie was zeker erg blij dat ook zij een periode minder hoefden te koken… :-)

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk