Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Food Tips #9

Foodtips 01Er zijn een aantal leuke food nieuwtjes die ik met jullie wilde delen en daarom heb ik ze vandaag gebundeld in een artikel. Een nieuwe editie van de food tips!

Ik vertel jullie over goede olijfolie uit Kreta (je kunt een eigen olijfboom en olijfolie winnen!), het Good Food Book (waar ook een recept van mij in staat), heel veel chocolade nieuwtjes, en twee leuke tips voor de sinterklaaslijstjes.

gkazas-olijfolie

Gkazas Olijfolie

Laatst ontving ik super leuke foodpost vanaf Kreta. Een kistje met een klein olijfboompje en een fles goede olijfolie. Maar dat was niet alles de familie Gkazas heeft me namelijk een hele olijfboom gegeven! Deze boom krijg ik drie jaar te lease en de olijfolie-oogst, afkomstig van deze boom wordt me toegestuurd. Super leuk! Zo leuk dat ik nu eigenlijk een vakantie naar Kreta zou willen boeken om mijn eigen boom te zien. Bovenstaand plaatje is dus niet gefotoshopt, er staat daar echt een boom met een bord en mijn naam er op.

Er zijn nog bomen over en daarom mag ik jullie iets leuks aanbieden, net als ik kun je ook deze leuke foodpost ontvangen, inclusief eigen boom op Kreta voor 1 jaar. Om kans te maken laat je voor maandag 14 november een reactie achter onder dit artikel. Maandag 14 november trek ik de winnaar, deze krijgt per e-mail bericht.

Meer over de olijfolie: de Nederlands-Friese familie Gkazas produceert op de meest authentieke wijze olijfolie op hun land in de bergen van Kreta. Iedere winter oogsten en persen ze de olijfolie zelf. De extra vergine olijfolie is ongefilterd, biologisch, koudgeperst en niet gemengd met andere olieen.

good-food-book

Good Food Book

Ook dit jaar is er weer een Good Food Book gelanceerd. Voor de derde editie van het boek hebben vijftig topkoks en bekende foodies hun geheime recepten gedeeld, gemaakt van verse, (meestal) gezonde en boven alles lekkere ingrediënten. De recepten zijn verdeeld over de hoofdstukken Healthy Breakfast, Happy Kids, Easy Meals, Party Food, BBQ Bonanza en Supersweet.

En super leuk: dit jaar heb ik ook bij mogen dragen aan dit mooie (en lekkere) boek. In het hoofdstuk Healthy Breakfast staat het recept van mijn haverpannenkoekjes met banaan.

Het aller-aller-allergoedste kookboek is vanaf nu verkrijgbaar voor €15,90. Voor elk verkocht boek doneert de FDBCK Foundation 40 schoolmaaltijden aan kinderen in Malawi (= 8 euro). Klik hier voor meer informatie.

tony-winkel

3x Chocoladenieuws van Tony’s!

Er is ook chocoladenieuws! Tony Chocolonely  heeft maar liefst drie nieuwtjes:

1: Wil je je wanen in de Tony Chocolonely hemel? Breng dan een bezoekje aan de enige echte Tony’s Store in Amsterdam! Hier scoor je alle repen uit een mega-super-chocomaat. Je vindt de winkel aan Polonceaukade 12 in Amsterdam. De Tony’s Store is elke werkdag geopend tussen 10.00 – 18.00 uur en op maandag van 13.00 – 18.00 uur. melk-kaneelbiscuit

2: De estafettereep die exclusief bij Albert Heijn verkrijgbaar is wordt vervangen! Het was melk-passievrucht-yoghurt en vanaf deze week is het Melk met kaneelbiscuit.

Een reep dat perfect past bij dit seizoen. Vanaf nu alleen verkrijgbaar bij Albert Heijn! (verkoopprijs €3,19)

chocolade-letters-tony

3: en nummer drie past ook heel goed bij dit seizoen: de Tony’s chocoladeletters zijn er weer! De melk letters zijn vanaf dit jaar verkrijgbaar in alle letters van het alfabet. En de pure letters en combinaties melk-marsepein, melk-pepernoot en puur-pepernoot zijn verkrijgbaar in de letter S.

Tip: Koken met kids

Sinterklaas komt bijna weer in het land en dus is het tijd voor sinterklaaslijstjes. Duik je graag met je kids de keuken in? Dan kan ik je twee nieuwe kookboeken voor kids tippen:

gruffalo-taart-en-andere-recepten

Een leuk boek om op een speelse manier met kids samen in de keuken te duiken is het Gruffalo Taart en andere recepten kookboek. Super leuk voor de kids die ook bekend zijn met de andere gruffalo boeken.

Het boek staat vol met heerlijke zoetigheden, hartige hapjes en kleine maaltijden. Volg de instructies en de plaatjes en binnen een mum van tijd staat er uilenijs op tafel, verrukkelijke vlijmscherpe klauwen, paarse stekelpannenkoeken, kikkermuffins, muizentoast en natuurlijk… Gruffalotaart! Vierentwintig verrukkelijke recepten uit het donkere bos. Ideaal voor een Gruffalopartijtje, een regenachtige middag of gewoon als je zin hebt in iets lekkers.

Gruffalo Taart en andere recepten is verkrijgbaar voor 14,95, klik hier voor meer informatie

lekker-uitpakken-karin-luiten

Karin Luiten heeft haar tweede kinderkookboek uitgebracht: Lekker uitpakken! Met dit speelse en vrolijk vormgegeven kookboek kunnen kinderen vanaf 8 jaar zelf aan de slag!

Ovenpakketjes, gehaktballetjes met een verrassing er in of met het hele gezin aan de zelfgemaakte Turkse pizza. Het boek bevat leuke illustraties en grappige eetmoppen. Als koken op deze manier geen feestje wordt….

Lekker Uitpakken is verkrijgbaar voor € 16,99, klik hier voor meer informatie

 

Dat zijn weer lekkere nieuwtjes he? De nieuwe estafettereep van Tony ga ik vanmiddag proeven, lijkt me namelijk super lekker. De olijfolie heb ik inmiddels in gebruik en maakt ieder gerecht lekkerder. Als je hier ook van wilt genieten, laat dan hieronder een reactie achter. Voordat ik kan koken met mijn kind dat duurt nog even, maar deze boeken bewaar ik alvast.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

21 Reacties

 1. Miranda Snijders 10 november 2016 om 21:45

  Wauw wat een super leuke prijsvraag! Een eigen olijfboom wie wil dat nou niet?!? Nou ik heeeeeeel graag! Ik heb er eentje in mijn tuin staan, een mini mini. Maar daar komen helaas geen olijven aan ? Dus ik ding heel graag mee! Groetjes Miranda

  1. Brenda Kookt 15 november 2016 om 09:25

   Gefeliciteerd Miranda, je hebt de olijfboom gewonnen :) Ik stuur je een mailtje zodat je je adresgegevens naar me kunt sturen.
   Groetjes, Brenda

   1. Miranda snijders 15 november 2016 om 14:59

    Wauw!!! Echt super super super leuk!!!!! Dat wordt naar Kreta volgend jaar!!! ???

 2. Giulia 10 november 2016 om 22:47

  Ohhh, die olijfboom! Toen ik je artikel las ben ik meteen gaan zoeken waar ik ook zo’n boom kon kopen, maar dat kon helaas niet. Het lijkt me fantástisch zelf zo’n boom te hebben, het idee dat er ergens zo’n 2000 kilometer ver weg olijven groeien die een tijd later in een flesje bij mij op het aanrecht staan om gerechten op smaak te brengen.. <3

 3. Sabine 10 november 2016 om 23:12

  Als beginnend hovenier en gek van koken lijkt mij zo’n olijfboom wel erg leuk om te winnen

 4. Madalina 10 november 2016 om 23:39

  Cool! Ik doe ook mee al win ik toch nooit wat!

 5. Devriendt Marika 11 november 2016 om 12:51

  Moet heel leuk zijn : zo’n fantastisch cadeau via de post ontvangen! En dan weten dat er op een mooi eiland nog een olijfboom voor een tijdje van jou is…Super! Moest ik dit ontvangen zou ik mij als een kind voelen dat zijn Sinterklaascadeau krijgt. En het is bijna Sinterklaas…Ik waag mijn kans.

 6. Marja 11 november 2016 om 12:56

  WoW wat gaaf Brenda! Je eigen olijfboom! Ik zou dolgraag die boom willen winnen! Ik koop maar heel zelden evoo want een goede is toch best wel prijzig! Ik koop meestal zo rond de december feestdagen een klein flesje en als dat op is….helaas pindakaas. Wachten tot de volgende decembermaand. Dus dit zou zéér welkom zijn! Tja als je moet kiezen tussen brood met beleg en evoo, dan kies ik toch brood met beleg mede doordat ik diabetes heb en dus 3x daags móet eten. Het zo zalig zijn om over een salade of lekker tomaat op brood wat evoo te kunnen sprenkelen zeg! Ik krijg al trek bij de gedachte. Nou ja….duimen maar dus dat je mij trekt.
  Fijn weekend Brenda en een kusje voor Fem.
  Groetjes,
  Marja. ????????

 7. Mirjam Wouters 12 november 2016 om 20:59

  Wat ontzettend leuk zeg! Ik doe graag mee aan de winactie voor de olijfboom en wacht in spanning af :-)

 8. Lgm 13 november 2016 om 13:16

  Me ♡ olijfolie. Superleuke winactie!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *