Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Tips & tricks voor het maken van babyhapjes

baby-eerste-hapjes

In een eerder artikel heb ik jullie verteld over hoe we (of ik ;)) het heb aangepakt met de eerste hapjes van ons dochtertje Fem. Ik krijg nog regelmatig vragen over het bereiden van babyhapjes en daarom deel ik in dit artikel mijn tips en tricks. Waar moet je rekening mee houden en wat is handig?

Mijn tips & tricks voor het maken van babyhapjes:

De staafmixer is wat mij betreft ideaal en onmisbaar. Zo kun je groenten en fruit vliegensvlug mooi glad pureren. En als je kleintje wat grovere dingen kan eten kun je het bijbehorende hakmolentje gebruiken.

Pureer aardappelen niet met de staafmixer, maar prak dit fijn.

Gebruik een beetje water of een (moeder)melk om de substantie te verdunnen.

Kook extra en vries dit in. Zo heb je altijd groente- en fruithapjes op voorraad. Én zo hoef je dus geen potjes te kopen maar heb je wel altijd iets te eten achter de hand.

Gebruik ijsblokvormpjes om de hapjes in te vriezen. Als je kindje net begint met het eten van hapjes eten ze niet zoveel het is dan ideaal om de babyhapjes in te vriezen in siliconen ijsblokvormpjes.

Als je kindje grotere porties gaat eten kun je een siliconen muffintray gebruiken om het eten in te vriezen. Zo maak je gemakkelijk porties. Zo eet mijn dochtertje nu bijvoorbeeld 2 nuffinvormpjes per maaltijd.

Na een paar uur in de vriezer kun je de blokjes uit het vormpje drukken en in een diepvrieszakje bewaren. Dit is niet alleen handig voor groente, ook voor fruit. Zo kun je gemakkelijk steeds grotere porties uit de vriezer pakken.

Schrijf op alles wat je invriest wat het is. Soms lijken dingen zo op elkaar dat je geen idee hebt wat je uit de vriezer pakt. Je kunt dit op diepvrieszakjes schrijven maar je kunt ook stickers gebruiken.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

1 Reactie

  1. linda lagerveld 3 januari 2017 om 17:16

    wouw wat een prachtige Baby heb jij zeg, zo schattig en lief, die van mij is 7 maanden oud en ik begin haar nu ook geprakte en gekookte groente en fruit te voeden, ik geef mijn baby nu sinds deze week ook superfood, wel in hele kleine beetjes hoor, alles moet nog wennen ik heb haar 7 maanden borstvoeding gegeven, ik heb een goede site gevonden met superfoods KLIK OP MIJN NAAM en je gaat daar naar toe, ik merk dat mijn baby veel beter slaapt nu, ik merk gewoon dat het erg gezond is voor mijn baby, ik heb trouwens jou hapje ook geprobeerd, en kreeg een brede glimlach van mijn baby,,, voor iedereen wens ik jullie een fijn en gelukkig nieuwjaar 2017, xxxx aan alle bloglezers

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *