Ga naar de inhoud

Shoarma-ovenschotel met aardappel

Doe eens iets anders met shoarma vlees, verwerk het bijvoorbeeld in een goed gevulde shoarma-ovenschotel! Zo op zijn tijd ben ik dol op een goed broodje shoarma, ik kan er echt van genieten. Vroeger als ik jarig was wilde ik ook vaak shoarma eten. Dat zegt genoeg toch? 😉 Het...
30 minuten Voorbereidingstijd
20 minuten Bereidingstijd
Delen op

Shoarma-ovenschotel met aardappel

Shoarma-ovenschotel, Aardappelschotel met shoarmaDoe eens iets anders met shoarma vlees, verwerk het bijvoorbeeld in een goed gevulde shoarma-ovenschotel!

Zo op zijn tijd ben ik dol op een goed broodje shoarma, ik kan er echt van genieten. Vroeger als ik jarig was wilde ik ook vaak shoarma eten. Dat zegt genoeg toch? 😉 Het was mijn lievelingseten.

Laatst had ik trek in shoarma op een maandag. Echter had ik zo na het weekend geen zin in fast food, ik wilde graag gezonder eten. Toen bedacht ik dat ik ook kon gaan koken met shoarmavlees. Het resultaat is deze lekkere schoarmaschotel met aardappel.

Ik heb lekker veel groenten toegevoegd en om er voor te zorgen dat de schotel niet droog wordt heb ik passata (gezeefde tomaten) toegevoegd. De schotel heeft naast zout en peper geen kruiden nodig omdat het vlees al goed op smaak is.

Shoarma-ovenschotel, Ovenschotel aardappel en shoarma

 

Shoarma-ovenschotel met aardappel

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze shoarma-ovenschotel met aardappel

Voorbereiding: 30 minuten
Bereiding: 20 minuten
Stap 1
Vet een ovenschaal in en verwarm de oven voor op 200 ºC.
2
Stap 2
Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes. Kook de aardappelschijfjes 8 minuten voor en giet af.
3
Stap 3
Snipper de ui, bak dit in een koekenpan met olijfolie aan. Doe het shoarmavlees er bij en bak dit mee.
4
Stap 4
Snijd de champignons in plakjes, de paprika en courgette in blokjes.
5
Stap 5
Breng op smaak met zout en peper en bak dit 10 minuten mee met het vlees.
6
Stap 6
Voeg de passata toe aan het shoarma-groentemengsel en verwarm dit nog even mee.
7
Stap 7
Verdeel het shoarma-groentemengsel over de ovenschaal en beleg dit met de voorgekookte aardappelschijfjes.
8
Stap 8
Bestrooi met geraspte kaas en verwarm de schotel 20 minuten in de oven. Tot de kaas gesmolten is en goudbruin kleurt.

<centerTip: eet je liever geen varkensvlees? Gebruik dan eens kipshoarma.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade
Traybake met zalm en broccoli
Pizza met pistachepesto en ricotta

1 reacties

Bianca Belksma

Makkelijk recept, lekker veel groenten. Heb iets meer champignons gedaan omdat ik dat lekker vindt en met kipshoarma. Volgende keer voordat ik de passata toevoeg wel even het vocht van het vlees en de groenten afgieten was nu wel erg vochtig. Smakelijke maaltijd

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op