De koelkast van… Laura Kieft

Laura Kieft Deze keer nemen we een kijkje in een zoete koelkast, namelijk die van Laura Kieft van de blog Laura’s Bakery!

Voor zoetigheid ben je bij Laura aan het juiste adres. Laura weet alles van taarten, cakes, koekjes en nog veel meer. Op haar blog Laura’s Bakery (en in haar Basisbakboek) laat ze zien dat bakken helemaal niet moeilijk is. En als je wat hulp bij het bakken nodig hebt is er ook een oplossing. De andere blog van Laura, Handige Baktips staat vol met tips over bakken, decoreren, ingrediënten, het bewaren van baksels en nog veel meer.

 

Wat zit er zoals in de koelkast van Laura Kieft?

De koelkast van Laura staat vol met lekkere dingen. Zo vind je hier altijd wel een baksel, maar ook roomboter (meerdere pakjes) en heeft ze altijd broccoli in huis. Waarom, dat lees je hieronder.

 

Laura Kieft

 

Laura vertel eens..

Wat is jouw eet-stijl?
Snel en makkelijk. Ik ben gek op koken en mag ook graag lang in de keuken staan, dan wel als ik voor meerdere mensen kook. Voor mezelf (ik woon alleen) koken vind ik niet zo leuk. Snelle maaltijden die wel gezond zijn, ben ik dol op. En ik kook ook regelmatig gewoon voor meerdere personen zodat ik porties kan invriezen.

Waar komt jouw liefde voor bakken vandaan?
Vroeger maakte ik met mijn ouders vaak koekjes, dat vond ik fantastisch om te doen en ik kan mij die baksessies nog goed herinneren. Naast die koekjes kwamen er steeds weer wat andere baksels bij, tulbanden en meringues maakten we ook graag. En uiteraard wilde ik steeds meer zelf doen. Dat plezier in bakken is nooit meer weggegaan.

Waarom bak je liever dan dat je kookt?
Ik vind het leuker en makkelijker dan koken. In bakken kan ik echt al mijn creativiteit kwijt, ik snap hoe recepten en ingrediënten werken en kan daardoor ook eenvoudig zelf eigen recepten ontwikkelen. Verder heb ik altijd oneindig veel inspiratie. Bij koken is dat wel anders, daarvoor moet ik veel meer op zoek gaan naar inspiratie en van een bestaand recept uitgaan als ik iets nieuws wil proberen. Al wordt ik er wel steeds beter in.

 

“Oma’s appeltaart is mijn favoriete bakgerecht!”

 

Wat is je favoriete bakgerecht?
Oma’s appeltaart! Het is dat ik graag nieuwe recepten ontwikkel, anders zou ik die elk weekend wel kunnen maken. Verder maak ik ook heel graag koekjes en cakes.

En wat is je favoriete ingrediënt om mee te bakken?
Mogen dat er ook meer zijn? In de winter kies ik voor de combi appel en kaneel, terwijl ik op fruit overschakel als de lente en zomer eraan komen. Dan bak ik graag met blauwe bessen, citroenen en aardbeien.
Welk product zouden meer mensen moeten kennen en meer mee moeten koken?
Ik moet eerlijk zeggen dat ik zelf niet heel erg experimenteel ben in de keuken met ‘ongewone’ ingrediënten. Waar ik wel van ben is gewoon iets uitproberen. Lijkt iets me lekker, dan probeer ik het gewoon. Het ergste dat kan gebeuren is dat het mislukt of dat ik het niet lekker vind, weet ik dat ook weer voor een volgende keer.

Wat komt er niet bij jou op tafel, wat vind je écht niet lekker?
Goulash vind ik echt niet lekker, dat zal ik nooit zelf maken.

 

“Goulash zal ik echt nooit zelf maken”

 

Hoe vaak sta je thuis in de keuken?
Vrijwel dagelijks, is het niet om te koken, dan wel om te bakken. Meestal heb ik op bakdagen geen zin om ’s avonds te koken dus dan warm ik een kliekje op of ik eet een maaltijdsalade uit de winkel.

Welk gerecht eet je het liefst iedere week?
Pasta! En dat mag van alles zijn. Ik ben gek op lasagne, maar ook tortelini en ravioli gaan er hier met gemak in.

Wat is je specialiteit in de keuken?
Alles wat zoet is en uit de oven komt, ik ben het best in bakken.

Wat bereid je als familie of een groep vrienden komt eten?
Ovenschotels, meestal met pasta of iets Mexicaans. Ik bereid die maaltijden vaak ’s middags al voor zodat ik het alleen nog maar in de oven hoef te zetten.

En welk bakrecept geef je ze bij de koffie, en als toetje?
Bij de koffie heb ik altijd zelfgebakken koekjes in huis, soms ga ik speciaal aan de bak en maak ik een lekkere taart of cake. Toetjes serveer ik graag in glaasjes, een no-bake cheesecake en snelle tiramisu zijn hier favoriet. Die kun je perfect voorbereiden en hoef je na het eten alleen nog maar uit de koelkast te pakken.
Heb je een guilty pleasure?
Alles dat zoet is eigenlijk wel, maar ik heb zoveel favorieten dat er niet één specifieke pleasure is. Waar ik op hartig gebied erg blij van word –en veel mensen gek vinden- is om mijn chips te dippen in crème fraîche. Liefst nacho’s of bolognese chips, heerlijk!

 

“Zelfgebakken koekjes heb ik altijd bij de koffie in huis”

 

Hoe vaak doe je boodschappen?
2 tot 3 keer per week. Ik probeer voor het avondeten 1 keer boodschappen te doen en dan alleen nog wat verse dingen bij te halen. De andere keren zijn specifieke tripjes naar de supermarkt voor mijn bakdagen.

Wat is het lekkerste of gekste dat ooit in jouw koelkast heeft gestaan?
Het lekkerste: macarons. Daarvoor stond ik ’s avonds regelmatig op om er nog eentje te halen. Het gekst? Niet zozeer gek, maar mensen moeten hier altijd wel lachen dat ze bijna altijd wel baksels in mijn koelkast kunnen vinden.

Wat staat er altijd in jouw koelkast?
Roomboter! Om mee te bakken uiteraard. Maar ook verschillende soorten kaas liggen er standaard in. Oh, en broccoli. Om zelf te eten uiteraard, maar dat koop ik eigenlijk speciaal voor mijn konijn, die is er gek op!

Heeft alles in de koelkast een vaste plek?
Zo goed als. Bovenin staan flesjes en potjes, daaronder kaas en soms vleeswaren, dan volgt een bakplank met roomboter, jams en baksels. Op de onderste plank wisselt het en de lades zijn voor groenten (links) en fruit (rechts).

Wat komt er nooit in jouw koelkast?
Ik weet het eigenlijk niet. Ik ben niet heel dol op producten met een hele sterke geur in de koelkast, dus die probeer ik zo snel mogelijk op te maken. Bepaalde kazen of vleeswaren bijvoorbeeld. Maar goed, die liggen er dus soms wel.

En wat doe je met restjes uit de koelkast?
Opmaken. Zolang het nog eetbaar is eet ik het ook op. Ik mag graag een maaltijd bedenken waarbij ik restjes op kan maken.


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
4 comments
 1. Hallo Laura,

  Ik volg je regelmatig op de computer en heb ook
  jouw boek “het basisboek” Ik heb er al veel uit gebakken, vooral jouw zoute koekjes zijn mijn favoriet. Alleen een ding lukt mij maar niet n.l. boterkoek.
  Mijn moeder bakte dat altijd en ondanks haar bakboekje lukt het niet.
  Het wordt wel eetbaar, maar is geen boterkoek.
  Kan jij mij helpen wat doe ik verkeerd. Ik heb een electrische combioven. Mijn moeder had nog gas natuurlijk.Bij voorbaat dank.

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk