5x Aardbeien

5x aardbeien Collage

Yes! Het is nu nog de tijd van het jaar om te genieten van de heerlijke Hollandse aardbeien voor ze er niet meer zijn. Daarom leek het mij een goed idee om onze zomerkoninkjes even in het zonnetje te zetten.

Ik kan enorm genieten van een boterham met verse aardbeien en een beetje suiker. Vooral in het weekend is dat een echte traktatie bij het ontbijt. Maar aardbeien kun je natuurlijk in nog veel meer zoete gerechten verwerken.

5 zoete recepten met aardbeien

Klik op de titel van het recept of de foto om het recept direct te bekijken. 

Aardbeientiramisu

Aardbeien tiramisu

De Italiaanse tiramisu kennen we denk ik allemaal. In de zomer vind ik het erg lekker om een minder zware variant op tiramisu klaar te maken, bijvoorbeeld met aardbeien. Deze aardbeien tiramisu is echt een topper.

Aardbeienschelpjes 13

Aardbeien schelpjes

Old school maar lekker, dat is het bladerdeegschelpje met room en aardbeien. Als je weinig tijd hebt dan koop je de de schelp maar ik laat je in dit artikel ook zien hoe je dit zelf kunt maken. En maak de schelp dan extra lekker met een beetje chocolade aan de binnenkant.

Cheesecake 02

Cheesecake met aardbeien

You gotta love cheesecake. En dan bedoel ik niet een kwarktaart, maar een echte cheesecake die in de oven wordt gebakken. Dit recept van Donna Hay met aardbeien on top is mijn favoriet.

Pavlova aardbeien 4

Pavlova met aardbeien

Merinque is ontzettend lekker, zeker als je het verwerkt in een toetje zoals deze pavlova met aardbeien, pistache en chocolade. Hemels.

Uitdeelhapje pannenkoeken en aardbeien op een stokje

Aardbeien met pannenkoeken op een stokje

Dit is een snel en simpel hapje, maar zo lekker. Dit valt bij jong en bij oud in de smaak. Extra lekker met een beetje aardbeienjam tussen de rolletjes pannenkoek.


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
2 comments

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk