Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Foodfoto’s weekoverzicht #1

Vorige keer liet ik jullie al weten dat ik over wilde stappen naar een weekoverzicht. Zie dit als een combinatie van een eetdagboekje en het delen van mijn foodfoto’s/snap shots. Voor nu heet het Foodfoto’s weekoverzicht, maar kan het zijn dat dit nog verandert ;)

De afgelopen week was een heerlijke week. Een fijne combinatie van gezellige afspraken, werken en qualitytime met de mini me. Kijk mee naar mijn week in foodfoto’s!

MAANDAG

De week begint goed! Maandag staat er voor de #backtonormalchallenge een smoothie op het menu. Een moetie zoals Fem dat heel schattig noemt. Ze is er gek op en daarom drinken we deze lekker samen op.

Maandag was sowieso een hele fijne dag want na een ochtendje qualitytime met Fem stond er een gezellige lunch met mijn Foodvriendinnetjes op het menu. Van de smoothie dus door naar de muntthee bij Dignita, in Amsterdam.

Ik wilde eigenlijk voor de herfstsalade gaan, deze zag er op Instagram super lekker uit. Maar helaas werden de laatste twee net geserveerd voordat die van ons aan de beurt was.

Dus toen ging ik voor het broodje met truffelchampignons met bacon. Geen verkeerde keuze, want deze was zo lekker! Als toetje deelden we de pannenkoekjes met gekarameliseerde banaan en honeycomb. Ook al zo’n topper! (tip, wil je ook een hapje eten bij Dignita, reserveer een plekje want het is er erg druk)

DINSDAG

Voor de #backtonormalchallenge hield ik deze dag een eetdagboekje bij, ik werkte vandaag de hele dag thuis. Ik ontbeet met een kommetje kwark met muesli. Tussendoor wil ik een banaan eten, maar ik had zoveel lekkere trek dat het crackers met pindakaas, nutella en banaan werd. Ik lunchte met een boterham met kipfilet en tomaat en een gekookt eitje. s’Middags at ik tijdens het werken een mandarijntje. En toen lag er daarna ineens een nieuwe Paasreep van Tony’s Chocolonely op de mat. Die moest geproefd worden….

Omdat het al vroeg donker werd lukte het me niet om nog te koken en mooie foto’s te maken. In plaats van zelf iets te maken haalde ik twee bakjes met restjes uit de vriezer. Ik had geen idee wat het was, maar ik had gelukt. Want het bleek een hele lekkere lasagne te zijn.

 

‘s Avonds volgde ik met vriendinnen en onze moeders een workshop handettering bij Jessica van Goodiebagshop. Onder het genot van lekkere kopjes champagne thee, chocolade en veel geklets gingen we aan de slag met de handettering. Erg leuk om te doen!

WOENSDAG

Qua werk-afwisseling was het qua foodfoto’s een saaie week, ik werkte drie dagen in mijn eentje thuis aan recepten voor de blog. Ik weet nog dat ik woensdag een hele fijne werkdag had, en dat blijkt ook wel uit het feit dat dit de enige foodfoto is die ik met mijn telefoon gemaakt heb. Andere foto’s maakte ik van recepten met mijn grotere camera, deze publiceer ik later op de blog.

Het recept voor de broccoli couscous met zalm en spinazie die je hier op de foto ziet staat inmiddels online, deze kun je hier bekijken.

DONDERDAG

Donderdag ging het om gezond snoepen. In de ochtend ging dat goed, met appel en druifjes.

De lunch was iets minder gezond. Al dagen lang had ik trek in tosti’s. Donderdag ging ik er voor :)

Check die gesmolten kaas!

En dit was mijn tweede deel gezond snoepen, met een plak wortelbrood met kokos. Echt een super lekker recept. Ik heb geprobeerd zo min mogelijk suiker toe te voegen, maar er wel voor te zorgen dat het echt een lekker wortelbrood is. Dit recept staat inmiddels online, en kun je hier bekijken.

VRIJDAG

Na een heerlijke ochtend in het zwembad met Fem had ik trek in een goede lunch. Of nou ja goed, een flinke lunch. Voor de #backtonormalchallenge stond er een lunch-break op het menu. Van restjes uit de koelkast bakte ik eieren met kaas en gebakken ui met champignons en tomaat.

‘s Middags maakte ik nog een receptje voor de blog. Fem wachtte ongeduldig tot ze een hapje mocht proeven.

ZATERDAG

Zaterdag was zoals een zaterdag hoort te zijn. Lekker rommelen in huis, afspreken met vriendinnen/nichtjes en makkelijk eten. We aten zoete aardappel friet uit de oven met gewokte spinazie en een kip cordon bleu.

‘s Avonds stond er een housewarming op het menu. Maar omdat ons oppasmeisje ziek was geworden bleef ik toch thuis. Het werd een avondje met popcorn wie is de mol kijken.

ZONDAG

Zondagochtend ontbijten met z’n drietjes.. <3 Of eigenlijk waren we met zijn viertjes. We hadden vandaag de oppas op ons neefje Jordi van 6 maanden oud. Na het ontbijt gingen we lekker aan de wandel, wat was het mooi weer!

‘s Middags kwamen onze vrienden gezellig borrelen met de kids. Daarbij mogen lekkere hapjes natuurlijk niet ontbreken..

Na de borrel en vooral lekkere hapjes hadden we geen trek meer om uitgebreid te eten. We aten daarom poffertjes uit de magnetron. Stiekem is dit een van mijn guilty pleasures. Ik zeg dat ik de poffertjes voor Fem koop, maar eigenlijk vind ik ze vooral zelf erg lekker.

Volgende week dinsdag deel ik een nieuw weekoverzichtje met jullie. Vinden jullie het leuk om iedere week een update als deze te bekijken? Ik zal proberen ook wat vaker eerdagboekjes in het overzicht te verwerken.

Qua afspraken is volgende week ook een aardig rustige week, wat ik eigenlijk heel fijn vind want dan kan ik weer lekker doorwerken aan de blog. Volgende week zie je hier meer van!

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

2 Reacties

  1. Mirjam 31 januari 2018 om 18:53

    Hartstikke leuk zo’n overzichtje. De eetdagboekjes lees ik ook graag :-)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *