Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Foodfoto’s weekoverzicht #10 | Rotterdam, tof project Zuiderzeemuseum en lang Paasweekend

Een nieuwe week, het is alweer tijd voor mijn weekoverzichtje. Afgelopen week had ik veel leuke afspraken en events buiten de deur. Ik ging naar Rotterdam, maar ook dichter bij huis naar het Zuiderzeemuseum. Ook genoten we van een lekker lang paasweekend met eieren zoeken, feestjes met vrienden en brunches met familie.

Kijk snel mee naar mijn week

Weekoverzicht in foodfoto’s

Maandag

We beginnen de maandag goed, want scherven brengen geluk toch?

Dinner! We eten alledrie hetzelfde, maar het bord ziet er bij iedereen anders uit ;) Dit receptje was super lekker, en deel ik morgen met jullie.

Dinsdag

Dinsdag ben ik on the road, op naar Rotterdam, met coupe windkracht 10… ik wilde een foto maken en liep een hoekje om en ineens stond ik volop in de wind.

Kun je aan deze foto met uitzicht al zien waar ik ben? We hadden een interessante kick-off bij Unilever, voor de samenwerking van komend jaar.

Maar eerst werd er geluncht met een volledig plantaardige lunch.

Lekker!

Terug in de trein met pasta van Julia’s en het nieuwe magazine van Leuke recepten. Het magazine is nu verkrijgbaar in de winkel.

Woensdag

Woensdag werk ik in de ochtend thuis en daarna mag ik weer op stap. Deze keer dichterbij huis, namelijk naar het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen.

Afgelopen paasweekend ging het buitenmuseum weer open, en dit jaar gaat het museum met het theme ‘Vers van vroeger’ op de culinaire tour.

Er is onderzoek gedaan naar wat men vroeger rond 1900 at in de zuiderzee-regio. Hieruit zijn een aantal gerechten naar voren gekomen welke het museum graag aan de bezoekers wil laten proeven.

Maar omdat men vroeger van de slow-cooking was (het eten lekker lang op zacht vuur laten staan zodat je er niet bij hoeft te staan en ondertussen andere klusjes kunt doen) had het eten niet zoveel smaak en structuur. Daarom is van drie gerechten van vroeger een eigentijdse versie gemaakt. Zodat we wel kunnen proeven, maar het ook nu lekker vinden ;)

Het resultaat zijn deze gerechten die in het restaurant verkrijgbaar zijn:

  • een smoothie van watergruwel en karnemelkse pap
  • een kipper kroket (vis)
  • en flammkuchen van kapkool met peer

Ook is er gekeken naar wat de belangrijkste smaken waren. Op basis hiervan zijn 4 nieuwe condimenten ontwikkeld die je in het restaurant kunt toevoegen aan je maaltijd. Een soort olie- en azijn stelletje, maar dan anders ;)

Deze smaken zijn een lekkere toevoeging aan je gerecht van nu. Zoals tonijnsalade, broodje kaas of ham bijvoorbeeld. Het gaat om de smaken:

  • Ansoop – Ansjoviszout
  • Gruunmoes – Kervelolie
  • Sukersurep – Specerijenstroop
  • Kipper – Gerookte haringpoeder (dit is mijn favoriet)

Het aller belangrijkste product vroeger was misschien wel de aardappel. Hiervan is een polderwafel ontwikkeld, een zoete wafel gemaakt van aardappel. En dat smaakt super lekker met de Sukersurep.

Naast bovenstaande gerechten kun je in het museum nog veel meer vinden op het gebied van ‘Vers van vroeger’. Het museum was vorige week woensdag nog gesloten, en helaas regende het waardoor we niet zoveel van het museum zelf hebben kunnen zien. Maar later in het seizoen ga ik zeker terug om de complete ‘vers van vroeger ervaring’ te ervaren.

Donderdag

Donderdag werk ik lekker thuis, en lunch ik met foodpost. Nieuwe belegen geitenkaas van Beemster.

En ik proef deze twee plantaardige smeersels. Flora, wat mij betreft een lekkere vervanger van roomboter en een nieuw smaakje van Becel. Met basilicum en olijf, ook erg lekker.

Fem vindt het steeds leuker om te helpen in de keuken. Stiekem wil ze al snijden, maar daar vind ik haar met net 2 jaar oud nog even te jong voor. Ze kan wel heel goed helpen met het maken van broccoli-roosjes.

Vrijdag

Vrijdag is een beetje een gekke dag deze week. Ik wist namelijk niet dat Joost ook vrij was deze Groede Vrijdag. Volgens mij is hij deze dag nog nooit vrij geweest, maar nu dus wel.

Terwijl hij in de tuin werkt ga ik met Fem op verjaardag bij een van haar vriendjes. Daarna lunchen we lekker met z’n drietjes, alvast een kleine paaslunch. ‘s Middags ga ik even langs Kwantum, haal ik boodschappen, rommel ik wat in huis, drinken we koffie met de mannen die komen helpen tillen in de tuin en is de dag voorbij voor we het weten.

Zaterdag

Ook zaterdag zijn er weinig foto’s gemaakt. We gaan op verjaardag en ‘s middags zijn we lekker thuis. ‘s Avonds gaan we naar de kermisborrel van vrienden, dat érg gezellig was. Zelfs nuchter ;) Van de bitterballen, dubbel friss (geen wijntjes voor mij voorlopig ;)) en naar huis fietsen in stromende regen zijn geen foto’s.

Zondag

Vrolijk Pasen!

Zo fijn dat Fem vanochtend lekker in haar bedje ligt en we tot half 9 mogen uitslapen.

Daarna schuiven we aan bij de paasbrunch bij mijn schoonmoeder. Er staat meer dan genoeg lekkers op tafel. En ik bedenk me dat dit volgens mij de eerste keer is dat ik niets heb klaargemaakt. Ik had er deze keer even geen zin in, volgend jaar vast wel weer :)

Ik sluit deze eerste paasdag niet af met eieren, maar met sushi. Lekker!

Note: Ik krijg via Instagram heel veel vragen over sushi eten tijdens de zwangerschap. Dit kan gewoon, mits je geen rauwe vis eet. Er is meer dan genoeg keuze uit sushi dat je wel kunt eten. Als de zalm heel vers is kun je het wel eten, al moet ik zeggen dat ik dat zelf nog niet gedaan heb. Ik ga liever voor een variant die ik zeker kan eten. Zo kies ik hier een californiaroll met surimi, avocado maki, en een vega fruto maki.

Tweede paasdag was er natuurlijk ook nog en was een erg gezellige dag. Volgende week kun je zien wat we allemaal deden, en aten. Voor nu beginnen we met een nieuwe (korte) werkweek. Een mix van thuiswerken, afspraken buiten de deur en in de keuken staan. En in het weekend staat er vooral veel gezelligs op de planning. Ook dat zie je volgende week natuurlijk allemaal terug in de foodfoto’s. Ik wens jullie een fijne week!

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *