Foodfoto’s Weekoverzicht #18 | Weekje vakantie op Gran Canaria

Vorige week heb ik een weekoverzicht overgeslagen, daar had ik een goede reden voor. Ik was namelijk lekker een weekje met vakantie. Met z’n drietjes wilden we er voor de zomer (en voor de baby) nog even tussenuit. We vertrokken dus lekker een weekje naar Gran Canaria. Fem voor het eerst mee met het vliegtuig (wat vond ze het geweldig!) en wij voor het eerst in een bungalow met all-in concept. In dit artikel laat ik je alle foodfoto’s zien, en laat ik je weten of het all-in gebeuren iets voor ons is ;)

Weekoverzicht in foodfoto’s

Deze keer behandel ik het niet per dag, omdat de dagen van zon, zwembad, zee, strand toch wel op elkaar leken.

Laten we beginnen met een mega schattige (food)foto. Fem als stewardessje die snoepjes uitdeelt in het vliegtuig.

Goedemorgen vanaf Gran Canaria. Ik weet dat ik er vragen over ga krijgen dus zal het meteen vermelden: we boekten ons verblijf bij Tui en verbleven in een bungalow op HD Parque Christobal in Playa del Ingles.

Ontbijt! Er was meer dan genoeg keuze, maar toch eindigde ik iedere ochtend zo’n beetje met hetzelfde. Pannenkoekjes, croissantjes en een hard bolletje. Daarna nog een klein schaaltje yoghurt met perzik.

(bonen, worstjes, aardappelkroketjes etc sloeg ik over ;))

We hebben lekker veel vertoeft bij het zwembad. Wel even wennen dat telkens een van ons mee het water in moet ;) Allebei even op het bedje liggen was er niet bij. Behalve als er wat lekkers te halen viel, dan wilde madame wel even zitten. Deze snoepjes nam ik mee uit NL, en zijn mijn favoriet. Altijd als ik op vakantie ga neem ik ze mee.

Fem ging in de middag meestal nog even slapen. En dat was heel erg fijn. Konden wij allebei ook even lekker op een bedje liggen en lezen. En check de mini kinderbueno die ik in de supermarkt vond! Lekker!

Avondeten in Italiaans thema. Met pizza, pasta en lasagne. Al vond ik de lasagne niet zo lekker, was wel erg romig. Zat geen structuur in.

Verder was het eten in het hotel prima. Al hebben wij wel ontdekt dat we niet helemaal types zijn voor het all-in concept. 3x per dag eten op dezelfde locatie, waarbij we ook nog vaak om en om aten. Als de een binnen zijn bordje vol schepte zat de ander bij Fem aan tafel. Qua eten was er wel genoeg keuze, maar vooral bij het diner vond ik het eten erg op elkaar lijken. Ook zijn de smaken niet zo uitgesproken als ik gewend ben. Al was het ook fijn om niet iedere lunch en diner na te denken over waar we naartoe hoefden. Met een kind is dat toch soms een onderneming.

Maar na drie dagen konden we niet wachten om opzoek te gaan naar leuke en lekkere restaurantjes. Het all-in gebeuren hadden we altijd nog als back-up ;)

Zelf je ijsje scheppen en bestrooien met sprinkels. Gelukkiger kun je een kind niet maken.

Naar het strand!

<3 Zo leuk om te zien hoe blij een kind wordt van het strand. Zand en water, wat heb je nog meer nodig?

Een uitstapje naar het plaatsje Puerto de Mogán, ook wel klein Venetië genoemd. Persoonlijk vond ik het wel een heel klein dorpje, maar leuk om even rond te bekijken, de markt te bezoeken en wat lekkers te eten.

Terug op het resort wilde ik echt iets gezonds lunchen, maar kon de hotdog niet weerstaan.

Stiekem had ik deze van thuis ook meegenomen in mijn tas.

Tijd om lekker uiteten te gaan! Ik ben opzoek gegaan naar de lekkerste Spaanse tapas, en die vonden we bij La Tapita. Een tapasrestaurant waar weinig toeristen komen, en juist veel locals. We startte met deze bruschetta met een crème van geitenkaas, Iberico, bacon en saus van bosbessen. Zo lekker!

Op de achtergrond zie je de huisgemaakte kroketjes, ook deze waren super lekker. Ze vielen vooral bij Fem erg in de smaak ;)

Nog een topper, maar wel een grote portie voor mij alleen: gerookte geitenkaas met tomatenjam. Wat een smaken, zo lekker!

Ook de toetjes zijn hier top! Joost ging voor een witte chocolademousse (beste die we ooit hebben gegeten) met karamel. Ik ging voor een traditioneel Spaans dessert met custard, chocolademousse en iets met biscotti.

#genieten

Ontbijten met churros als toetje.

Lekker tussendoortje bij het zwembad.

En ik at ook weleens gezond hoor. Deze lunch bijvoorbeeld.

Ik hoop niet dat het saai wordt, maar hier heb ik echt van genoten. Een weekje helemaal niets doen. Zo heb ik me ook zoveel mogelijk afzijdig gehouden van social media. Al valt dat niet altijd mee ;)

Weer lekker uiteten, deze keer Italiaans. Hij wilde nl graag pizza. Ik nam een hele lekkere tagliatelle met champignonsaus, truffel en bacon.

<3 voor deze twee

En voor dit Italiaanse ijsje.

En natuurlijk ook voor dit meisje.

Laatste dagje nog even naar het strand.

En dit is ook typisch iets voor mij: er op de laatste dag achterkomen dat ik ook alcoholvrije cocktails kon bestellen ;)

Ons favoriete spelletje om met zijn 2en te spelen was natuurlijk ook mee: Qwixx! Echt zo verslavend. Inmiddels spelen we naast de standaard blokjes ook andere varianten die ik op internet heb gevonden. (speelgoedwinkels hebben verkopen ze ook weet ik inmiddels)

Guilty pleasure in het vliegtuig: saucijzenbroodje


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
3 comments
  1. Aan de foto’s te zien nog even genoten met z’n drietjes. Doen jullie goed!
    Qwixx lag hier al even in de kast bij alle andere spellen maar is dit weekend hier helemaal ontdekt tijdens een weekendje weg. Mijn kids zijn er ook weg van :)
    Geniet nog even van de laatste loodjes Brenda!

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk