Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Meer rust, minder recepten? – Update Brenda Kookt

Goedemorgen! Of middag, avond net wanneer je dit leest. Ik vind dat het nodig is jullie een update te geven over hoe het gaat, en om een aantal veranderingen die deze zomer spelen met jullie te bespreken. Of mee te delen, net hoe je het ziet ;)

Jullie zijn de leukste!

Ten eerste wil ik even kwijt dat ik super blij ben met mijn (vaste) bezoekers. Jullie lezen mijn berichten trouw, volgen me op social media, sturen me mailtjes met vragen, lieve dm’s en zijn écht betrokken. Dát maakt mijn werk zo veel leuker. Ik ben zo gelukkig als ik lees dat door mijn recept de kinderen ook genieten aan tafel, ongemerkt goed groente eten en dat ze zelfs twee keer opscheppen. Of dat manlief (of vrouwlief) je complimenteert omdat je zo lekker hebt gekookt. Heerlijk!

Na 6,5 jaar groeit mijn blog nog steeds, en komen er iedere dag weer nieuwe bezoekers bij. Bijna maandelijks breken we qua bezoekersaantallen weer een nieuw record, zo tof! Zo zie je maar dat goed (en lekker) eten en zelf koken leeft. Zo fijn dat ik jullie kan laten zien dat het niet moeilijk of ingewikkeld hoeft te zijn om een lekkere maaltijd voor het hele gezin op tafel te zetten.

Kwaliteit boven kwantiteit

Misschien heb je de afgelopen tijd gemerkt dat ik iets minder recepten publiceer. Ik heb besloten om het per se iedere dag moeten uploaden even los te laten. Het gezinsleven, mijn zwangerschap, het werk achter de schermen (en het werken aan een tof project waar ik later meer over kan vertellen) kost soms iets meer energie en tijd dan ik van te voren plan. Het gaat goed, maar ik heb wel wat meer rust nodig. ‘s Avonds en in het weekend werken doe ik nu liever even niet, ik wil mezelf de laatste fase van mijn zwangerschap minder druk opleggen. En soms ook even vrij zijn en niets moeten. (ik moet eigenlijk ook nog beginnen aan de babykamer bijvoorbeeld ;))

Op dit moment gaat kwaliteit boven kwantiteit. Ik publiceer liever iets minder artikelen die goed zijn, lekkere recepten waar ik achter sta, dan dat ik minder goede kwaliteit lever. Het kan dus zijn dat er 3 of 4 artikelen online verschijnen per week, in plaats van de 6 á 7 die jullie van me gewend zijn.

En ook daarom is het zo fijn dat Joor mij nu maandelijks helpt bij de receptonwikkeling. Deze zomer en ook tijdens mijn zwangerschapsverlof zul je wekelijks recepten van haar hand tegenkomen op de blog. (Hier bekijk je het eerste recept dat Joor voor brendakookt.nl maakte en stelt zij zich aan jullie voor)

Persoonlijke update

Tot slot nog even een persoonlijke update, omdat ik veel vragen en berichten krijg over hoe het met me gaat.

Het gaat goed! Met de zwangerschap gaat het goed, de baby is lekker actief in mijn buik, ik mag niet klagen qua energie en heb geen last van gekke kwaaltjes. Al heb ik het heus wel eens in mijn rug en begint die buik nu wel in de weg te zitten hoor ;) (op de foto hierboven is de buik trouwens inderdaad niet te zien).

Ik ben stiekem wel al aan het aftellen tot mijn verlof (nog 8,5 week). Maar tot die tijd wil ik nog heel veel doen. Later deze zomer vertel ik jullie meer over het project waar ik aan werk, ik beloof het! Voor nu is er nog te veel onzeker om hier meer over te kunnen zeggen. Al kan ik wel verklappen dat jullie hier allemaal veel (kook)plezier aan gaan beleven.

Tot slot wens ik jullie een hele fijne (en zonnige) zomer toe met veel bezoeken aan brendakookt.nl en lekkere gerechten op tafel. Ik houd jullie via social media (volg me @brendakookt) en mijn blog op de hoogte. En natuurlijk komen er de komende tijd nog meer dan genoeg lekkere dingen online. Er staat al veel voor jullie klaar. Verwacht deze zomer heel veel barbecue-inspiratie, zonnige maaltijden en zomerse hapjes.

Liefs, Brenda

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

8 Reacties

 1. Franciska 7 juni 2018 om 08:08

  Je hebt helemaal gelijk! Een paar keer per week is prima. Ben nog altijd trouwe lezer van je blog, maak nog steeds heel veel van je recepten en uit je kookboek. Je bent by far één van mijn favoriete foodbloggers.

 2. Jolanda 7 juni 2018 om 08:40

  Het is goed wat je doet , zo blijft het voor jezelf ook leuk.
  Neem je rust en geniet van je gezin.

 3. Nynke 7 juni 2018 om 12:46

  Ik geef je groot gelijk! Een zwangerschap is niet iets wat je er even bij doet.
  Er en staan nog zoveel recepten op je site die ik nog niet gemaakt heb. Inspiratie genoeg :)
  Succes nog met je laatste werkweken en daarna lekker genieten van een welverdiend verlof!

 4. Corrien 7 juni 2018 om 18:53

  Hoi Brenda, ik geef je ook helemaal gelijk. Een gezin runnen en zwanger zijn kost genoeg energie. Kun je ook niet overdoen… Recepten genoeg op je blog, dus we kunnen vooruit! Ben wel benieuwd wat voor lekkers je op bovenstaande foto hebt gebakken.. Deel je dat nog met ons?
  Sterkte bij de laatste loodjes en geniet van je zwangerschap! Het is zóó speciaal!

 5. Patricia 11 juni 2018 om 11:49

  Wat goed van je dat je t zo doet, ik geef je uiteraard ook helemaal gelijk! Deze bijzondere periode met de kleine nog in je buik is voorbij voor je t weet!
  Geniet nog even lekker met z’n drietjes en bereid je voor op de heerlijke tijd met z’n viertjes!
  Ik vind t een mooie doelstelling dat je kwaliteit boven kwantiteit verkiest, maar we zijn eigenlijk al niets anders dan kwaliteit gewend bij je ?
  Geniet nog even van je zwangerschap en succes met de leuke andere (nieuwe) projecten!

 6. Donald 11 juni 2018 om 22:09

  Beste Brenda,
  Je recepten zijn vrijwel allemaal geweldig en lekker!
  Ik sla al je recepten en filmpjes op in een map.
  En zoek er regelmatig wat van uit en krijg van mijn vrouw altijd veel complimenten (het lijkt hier wel een restaurant) en dat kan niet,
  omdat ik als hobby kok, nooit naar een restaurant ga!!!!
  Dus je mag het voor mij voorlopig rustig aan doen en meer aan de jezelf denken voor je gezondheid en voor de aankomende kleine!!
  Met vriendelijke groet, een grote bewonderaar,
  Donald

 7. Mariette 21 juni 2018 om 08:47

  Pak je rust Brenda, het is superdruk met (dadelijk) 2 kleine kinderen dus je moet zorgen dat je er met genoeg energie aan gaat beginnen!
  Je recepten zijn een enorme inspiratie!

  Geniet nog van je zwangerschap !

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *