Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Foodfoto’s weekoverzicht #22 – Ijsjes, gezellige etentjes, en zelfgesmeerde boterhammen

Ja, daar ben ik weer hoor, met mijn weekoverzichtje in foodfoto’s. Deze keer heb ik weer even 2 weken samengevoegd in 1 artikel. Voor ik de foto’s laat zien eerst even een persoonlijk berichtje.

Ik krijg veel lieve berichtjes van jullie om te vragen hoe het met me gaat, omdat het hier op de blog wat stiller is. Het gaat goed met mij, en de kleine. Maar ik merk wel dat het nu wat zwaarder wordt allemaal. Het is (heel erg) warm, ik slaap slechter en ik ben begin van de middag erg moe. Ik moet mijn prioriteiten stellen en het dus iets rustiger aan doen, vandaag dat er iets minder artikelen online komen dan jullie van me gewend zijn. Maar er is ook goed nieuws: komende week verklap ik jullie waar ik stiekem al een poos druk mee ben (naast de blog)! #nogevengeduld

Naast veel werken en tussendoor proberen te rusten heb ik de afgelopen weken ook super leuke dingen gedaan. Er waren gezellige etentjes, feestjes, lunches, genieten van het mooie weer, ijsjes en werken op locatie. Maar ook gewoon zelfgesmeerde boterhammen. Kijk mee!

Hi! Ik begin samen met Juliette. We bezochten het Zuiderzeemuseum om daar een rapportage te maken. Meer foto’s van ons heerlijke bezoek en alles over het thema ‘Vers van Vroeger’ (echt een aanrader) bekijk je hier.

En bij het Zuiderzeemuseum werd ook lekker gegeten natuurlijk. Ik mocht meekoken en eten in het huishouden van 1920. Er stond bietenstamppot met ingrediënten uit de moestuin op het menu.

En als toetje nam ik nog een punt appelgebak met slagroom. Deze kwam niet uit 1920, maar uit 2018 ;)

Van deze week heb ik een eetdagboekje bijgehouden, de meeste foodfoto’s vind je dus terug in dit artikel. Daarom maak ik even een sprong naar het weekend. 

Zaterdag! De buurt BBQ stond op de planning. Deze lekkere hapjes en smeerseltjes stonden op tafel. De mangohummus was weer een groot succes, andere smeerseltjes hebben we gekocht.

Lekkere salades waren ook van de partij. Mijn buurvrouw maakte een hele lekkere salade met couscous en falafel. Ik heb het recept inmiddels getest, en gefotografeerd. Deze houden jullie nog van me te goed :)

Zondagochtend hadden we iets te vieren, 12 jaar verkering <3 ;)

En dit is zo fijn: samen genieten van het mooie weer, afkoelen in het water en ijsjes eten.

Opvallend: Als Fem snoepjes mag uitkiezen kiest ze allemaal dezelfde kleur.

Dagje werken op locatie met Cindy, we zaten hier bij Van der Valk in Hoorn.

En einde van de middag hadden we na een productieve dag wel iets lekkers verdiend.

De dag erna lunchte ik weer gewoon met zelfgesmeerede boterhammen hoor. Het is niet iedere dag feest. Al lijkt dat soms wel, omdat ik juist de bijzondere/lekkere dingen met jullie deel.

VrijMiBo met mijn kleine moppie <3

Bij NolaSocial in Alkmaar heb ik vrijdagavond afgesproken met oud-collega’s. Lekker gegeten en leuk om elkaar weer te spreken, en het was net alsof ik niet al bijna 3 jaar weg ben.

Het weekend sloot ik ook heel erg leuk en lekker af. Samen met Joost was ik bij het diner voor de West-Friese tafel. Met dit initiatief worden streekproducten hier uit de regio gepromoot, een initiatief waar ik natuurlijk helemaal achter sta. Een zondag op groot stuk weiland, met lange picknicktafels, in het zonnetje, nieuwe mensen ontmoeten, heel veel lekker eten uit de regio en onder de tafel onze koelboxen met drankjes. Heerlijk!

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *