Pizza salami quiche
Jullie weten dat ik het leuk vind om net even iets anders te doen met een bestaand recept, om er een verrassende twist aan te geven. Deze keer ging ik aan de slag met pizza, en een quiche. Het leek me leuk een gezondere pizza te maken, eentje die minder...Pizza salami quiche
Bewaren
Jullie weten dat ik het leuk vind om net even iets anders te doen met een bestaand recept, om er een verrassende twist aan te geven. Deze keer ging ik aan de slag met pizza, en een quiche. Het leek me leuk een gezondere pizza te maken, eentje die minder vet is. Het resultaat is deze pizza salami quiche. Een hele lekkere quiche met salami, die lijkt op een pizza.
Pizza salami quiche
Als ik pizza bestel ga ik meestal voor de pizza salami. Die is namelijk altijd goed. De salami zorgt voor kruidigheid en een beetje pit in de pizza. Samen met de knapperige korst, de mozzarella en lekkere tomatensaus heb je echt een lekkere maaltijd
Quiche met salami
Ook in deze quiche is de salami de smaakmaker. Al mag een beetje oregano wat mij betreft niet ontbreken. En in plaats van tomatensaus heb ik cherry tomaatjes gebruikt. Deze meng ik fijngesneden door de vulling, en leg ik er ook op. Zo ziet de pizza salami quiche er ook meteen leuk uit.
Mozzarella is misschien wel de grote verrassing in dit gerecht. Het maakt de vulling extra luchtig en romig. Doordat de ei-vulling stolt, en de mozzarella juist zacht (gesmolten) blijft is dat extra lekker. Zie het als een gezondere versie van mijn favoriete pizza. Dit zet je prima op tafel op een doordeweekse avond, neem je mee als lunch of zet je neer als lekkere snack op een feestje.
Je kunt de quiche met salami prima van tevoren klaar maken en later afbakken. Ideaal voor een drukke dag, dus. Een makkelijke maaltijd die tot drie maanden in te vriezen is. Snel, lekker en heel makkelijk.
Wat mij betreft is deze pizza salami quiche dus een dikke vette aanrader. Ga je het proberen? Of houd je het toch bij een echte pizza?
Ingrediƫnten
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze pizza salami quiche
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de quichevorm in. Bekleed de vorm met de hartige taart deeg.Stap 2
Snijd van de salamiworst 13 plakjes af, houd deze apart. Snijd de overige salamiworst in blokjes. Snijd de helft van de mozzarella en de helft van de tomaatjes in kleine stukjes. Halveer de overige mozzarella en tomaatjes.Stap 3
Roer in een grote kom de eieren los en meng dit met de melk. Breng op smaak met zout en peper en voeg de oregano toe. Doe hierna de fijngesneden salami, mozzarella en tomaatjes er bij en roer dit goed door elkaar.Stap 4
Giet de vulling in de vorm.Stap 5
Verdeel de halve tomaatjes , halve bolletjes mozzarella en plakjes salami over de hartige taart vulling.Stap 6
Bak de quiche 30 tot 40 minuten in de oven tot de vulling gestold is, en het deeg mooi krokant is.Stap 7
Garneer de hartige taart voor het serveren met fijngesneden verse basilicum.Ingrediƫnten
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze pizza salami quiche
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de quichevorm in. Bekleed de vorm met de hartige taart deeg.Stap 2
Snijd van de salamiworst 13 plakjes af, houd deze apart. Snijd de overige salamiworst in blokjes. Snijd de helft van de mozzarella en de helft van de tomaatjes in kleine stukjes. Halveer de overige mozzarella en tomaatjes.Stap 3
Roer in een grote kom de eieren los en meng dit met de melk. Breng op smaak met zout en peper en voeg de oregano toe. Doe hierna de fijngesneden salami, mozzarella en tomaatjes er bij en roer dit goed door elkaar.Stap 4
Giet de vulling in de vorm.Stap 5
Verdeel de halve tomaatjes , halve bolletjes mozzarella en plakjes salami over de hartige taart vulling.Stap 6
Bak de quiche 30 tot 40 minuten in de oven tot de vulling gestold is, en het deeg mooi krokant is.Stap 7
Garneer de hartige taart voor het serveren met fijngesneden verse basilicum.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
10 reacties
Marcia Geuijen
Welke maat bakvorm heb je gebruikt? Ik heb nu een springvorm van 24 cm in de oven staan, maar de rand is veel te hoog.
Brenda Hoff
Hoi Marcia, ik heb 22 cm gebruikt. Maar het is geen probleem om 24 cm te gebruiken hoor. Je kunt de rand van het deeg eventueel wat naar binnen vouwen.
Ria
Heerlijk! ik had er ook nog extra fijn gesneden prei bijgevoegd voor wat extra groente. Het is ook lekker met wat extra pesto erover.
brian
echt een top ding
Diana
Alles met mate eten, wat salade of groente erbij āļø
Karin
Gezonder is het zeker niet maar wel super lekker. En leuk voor een verjaardag als hapje
SterkInDeKeuken
Wat gaaf zeg! Pizza en Quiche gecombineerd :)
Sofie
Ik ben wel benieuwd naar wat deze taart gezonder maakt dan pizza ? oprechte vraag! Want in pizza heb je toch de eieren niet? Dit lijkt me zwaarder dan een gewone pizza toch? Of is het gezonder omdat je er maar 1 stuk van eet terwijl je daarentegen een hele pizza kan opeten? Groetjes !
Brenda Kookt
Je eet hier inderdaad minder van, het vult meer. En daarbij is het minder vet
Yvonne Duijn
Het minder vette en gezondere ten opzichte van een āgewoneā pizza ontgaat me een beetje. Door het gebruik van eieren zullen er zelfs meer calorieĆ«n in zitten. Neemt niet weg dat het natuurlijk wel lekker zal smaken.