Galette van courgette en tomaat

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier inGalette van courgette en tomaat
Bewaren
Galette van courgette en tomaat: echt een lekkere plaattaart, met een twist. Krokant bladerdeeg belegd met geroosterde groenten. Oftewel een galette met courgette en tomaat, feta en tijm. Zo lekker!
Lekker als avondmaaltijd met een groene salade ernaast, of als lunch.

Een hartige taart met een twist
Ik ben dol op hartige taarten en op plaattaarten. Dit gerecht is eigenlijk allebei. Het is een hartige taart, met een twist. Dit is een mix tussen een hartige taart en plaattaart.
Eigenlijk een galette, maar dan vierkant. Krokant bladerdeeg belegd met geroosterde courgette en tomaat. Met feta en tijm. Simpel om te maken, en ontzettend lekker.
Scroll naar beneden voor de receptkaart met het uitgewerkte recept van de galette van courgette en tomaat.

Galette met courgette en tomaat
Het is heel erg makkelijk om de galette met courgette en tomaat te maken. Het enige wat we doen is het beleggen van het bladerdeeg, de oven doet de rest.
Het bladerdeeg rollen we uit op een bakplaat met bakpapier. Dit bestrijken we met crème fraîche, laat hierbij rondom een halve cm van de rand van het bladerdeeg vrij. Breng de crème fraîche op smaak met zout, peper en een theelepel oregano. Hierna beleggen we de crème fraîche dakpansgewijs met plakjes tomaat en courgette.
De randen van het bladerdeeg vouwen we naar binnen, zodat een rechthoekige galette ontstaat. Bestrijk randen van de galette met losgeroerd ei. Tot slot bestrooien we de groenten met geriste tijm en verkruimelde feta.
De galette bakken we in 25-35 minuten af in de oven. Serveer de galatte met courgette en tomaat hierna direct. Lekker met een groene salade erbij als complete maaltijd. Of serveer de galette bij de lunch.

Meer bladerdeegrecepten met groenten
Ik ben dol op de combinatie van krokant bladerdeeg met geroosterde groenten. Vind jij dat ook lekker? Dan tip ik je graag een aantal andere bladerdeegrecepten met groenten van de website:
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze galette van courgette en tomaat
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Rol het bladerdeeg op de bakplaat met bakpapier uit. Bestrijk het bladerdeeg met crème fraîche, laat rondom een halve cm van de rand van het bladerdeeg vrij. Breng de crème fraîche op smaak met zout, peper en een theelepel oregano. Beleg de crème fraîche dakpansgewijs met plakjes tomaat en courgette.Stap 3
Vouw de randen van het bladerdeeg naar binnen, zodat een rechthoekige galette ontstaat. Bestrijk randen van de galette met losgeroerd ei. Bestrooi de groenten met geriste tijm en verkruimelde feta.
Stap 4
Bak de galette in 25-35 minuten af in de oven. Serveer de galatte met courgette en tomaat hierna direct.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze galette van courgette en tomaat
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Rol het bladerdeeg op de bakplaat met bakpapier uit. Bestrijk het bladerdeeg met crème fraîche, laat rondom een halve cm van de rand van het bladerdeeg vrij. Breng de crème fraîche op smaak met zout, peper en een theelepel oregano. Beleg de crème fraîche dakpansgewijs met plakjes tomaat en courgette.Stap 3
Vouw de randen van het bladerdeeg naar binnen, zodat een rechthoekige galette ontstaat. Bestrijk randen van de galette met losgeroerd ei. Bestrooi de groenten met geriste tijm en verkruimelde feta.
Stap 4
Bak de galette in 25-35 minuten af in de oven. Serveer de galatte met courgette en tomaat hierna direct.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in4 reacties
Jansje
Kan dit ook met filodeeg gemaakt worden?
Brenda Hoff
Ja, dat kun je zeker proberen hoor. Lekker om dan paar laagjes filodeeg te gebruiken, met daartussen ingesmeerd met olie. Wordt het lekker knapperige van.
Dini
Je kookboek ontvangen. Groentelasagna met ravioli. Heerlijk en duidelijk stappenplan. Echt iets voor mij.
Brenda Hoff
Wat fijn om te horen Dini, ik wens je er veel kookplezier van