Ga naar de inhoud

Provençaalse groenteschotel met bladerdeeg

Een snelle ovenschotel. Met Provençaals gekruid gehakt en -groenten, met krokant korstje. Provençaalse groenteschotel met bladerdeeg.
20 minuten Voorbereidingstijd
25 minuten Bereidingstijd
Delen op
Provençaalse groenteschotel met bladerdeeg

Provençaalse groenteschotel met bladerdeeg

Zo na de zomervakantie trappen we hier op de website af met een paar super easy maaltijden. Na de traybake van bloemkool en wortel gaan we nu aan de slag met een andere ovenschotel. Een Provençaalse groenteschotel met bladerdeeg. Weer zo’n gevalletje kleine moeite, maar wel ontzettend smullen. Bij ons thuis viel deze ovenschotel zeer in de smaak! En ik hoop natuurlijk bij jullie ook.

Provençaalse groenteschotel met bladerdeeg

Recept met een twist

Deze Provençaalse groenteschotel met bladerdeeg is geïnspireerd op een recept dat een vriendin van mij vaak maakt. Zij noemen het groentetaart. Van groenten met kipfilet en bladerdeeg. Ik gaf er een eigen twist aan, waardoor de groentetaart uiteindelijk een mix is geworden van twee toppers van de website die wij thuis zeer regelmatig eten, of hebben gegeten.

Namelijk de Provençaalse roerbakschotel van groenten met gehaktballetjes en Provençaalse kruiden, en de spitskoolschotel met bladerdeeg. Met spitskool, Italiaans gekruid gehakt en bladerdeeg. Dat maakt samen die nieuwe gerecht, een Provençaalse groenteschotel met bladerdeeg.

Provençaalse groenteschotel met bladerdeeg

Het resultaat is deze super simpele ovenschotel, de Provençaalse groenteschotel met bladerdeeg. Ik heb zelfs even getwijfeld of ik dit recept wel zou publiceren. Omdat het zo super simpel is, en ik twijfelde ook of het wel lekker genoeg was. Maar na de reacties bij ons aan tafel was die twijfel direct verdwenen, iedereen (groot en klein) smulde ervan!

Provençaalse groenteschotel met bladerdeeg

Provençaalse groenteschotel met bladerdeeg dus. Een heerlijke ovenschotel. De basis van de ovenschotel is Provençaalse roerbakgroenten. Dit is een mix van ui met verschillende kleuren wortel en broccoli in dit geval. Dit bakken we aan in een pan samen met gehakt en Provençaalse kruiden.

Als de groenten en het gehakt gaar zijn verdelen we het in een ovenschaal. Dit bedekken we met bladerdeeg en schuif je zo de oven in.

Het resultaat is een lekkere groente-gehaktschotel met een korstje van bladerdeeg.

Provençaalse groenteschotel met bladerdeeg

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze provençaalse groenteschotel met bladerdeeg

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 25 minuten
Stap 1
Verwarm een hapjespan met olie op het vuur. Bak hierin de gehakt rul. Breng op smaak met zout en peper en de Provençaalse kruiden, voeg ook de knoflook toe. Bak dit even mee en voeg als het gehakt rul is gebakken de groenten toe. Bak dit mee tot de groenten gaar zijn en zijn geslonken.
2
Stap 2
Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in.
3
Stap 3
Verdeel het gehakt-groentemengsel over de ovenschaal. Verdeel hierover het bladerdeeg. Bestrijk het bladerdeeg eventueel met losgeroerd ei.
4
Stap 4
Verwarm de groenteschotel met bladerdeeg 25 minuten in de oven. Tot het bladerdeeg gaar en goudbruin kleurt.
5
Stap 5
Serveer de schotel hierna direct.
Bekijk ook andere recepten
Romige pasta met asperge en pesto
Bloemkoolschotel met gehakt en kaassaus
Naan met kofte en tzatziki
Ketjap-noedels met zalm en broccoli

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op