Ga naar de inhoud

Plaattaart met courgette, oregano, pesto en mozzarella

Een heerlijke snackmaaltijd, dat is deze plaattaart met courgette, oregano, pesto en mozzarella. Dat wordt smullen!
10 minuten Voorbereidingstijd
20 minuten Bereidingstijd
Delen op
Plaattaart met courgette, oregano, pesto en mozzarella

Plaattaart met courgette, oregano, pesto en mozzarella

Plaattaarten, wat mij betreft een heerlijke maaltijd. Vandaag gaan we voor een topper van een plaattaart die in een van de eerdere edities van de scheurkalender heeft gestaan. Een topper, die we ook heel graag hier op de website met je delen.

Plaattaart met courgette, oregano, pesto en mozzarella

Deze plaattaart met courgette, oregano, pesto en mozzarella is de favoriet van Joor. Samen met mij zorgt ze voor de receptontwikkeling van de Makkelijke Maaltijden Scheurkalender. Vooral de nieuwe vegetarische recepten zijn van haar hand. Leuk om deze keer een favoriet van haar te delen hier op de website.

Het recept van de plaattaart met courgette, oregano, pesto en mozzarella vind je op 25 mei 2023 in de Makkelijke Maaltijden Scheurkalender.

Plaattaart met courgette, oregano, pesto en mozzarella

Bestel nu: de Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2024

Ook in 2024 geeft de Makkelijke Maaltijden Scheurkalender hét antwoord op de vraag: Wat eten we vandaag? Met meer dan 250 recepten biedt de scheurkalender heel veel dagelijkse kookinspiratie, voor ieder wat wils!

Nieuw: ook dit jaar is er weer een handig bewaarmapje voor de recepten uit de scheurkalender beschikbaar. En daarbij krijg je als je het bewaarmapje besteld ook de complete receptenidnex van de kalender erbij. Zo is het nog gemakkelijker en leuker om de scheurkalender te gebruiken.

De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender is hét ideale geschenk om cadeau om te geven. Aan jezelf én een ander. De kalender biedt een jaar lang kookplezier, hierdoor kook je in 2024 vers en gevarieerd. Zo zet je iedere dag iets anders op tafel.

Klik hier voor meer informatie en om jouw exemplaar te bestellen.

De scheurkalender biedt recepten voor het hele jaar rond, afgestemd op het seizoen. Zo gaan we in de winter voor warme stamppotten, ovenschotels en stoofgerechten. En in de (na)zomer voor lichte en meer frisse maaltijden. Zoals deze lekkere plaattaart.

Plaattaart met courgette, oregano, pesto en mozzarella

Plaattaart met courgette, oregano, pesto en mozzarella

De plaattaart met courgette, oregano, pesto en mozzarella is niet voor niets een van Joor’s favorieten. Het is een toppertje. Een makkelijke maaltijd met lekker veel groenten dat voelt als snacken. Als dat niet lekker is?

Het fijne aan een plaattaart als deze is dat het eenvoudig is om te bereiden. Het deeg verdeel je over een bakplaat belegd met bakpapier. Dit besmeren we met een mengsel van pesto en crème fraîche. Hieroverheen verdelen we plakjes courgette en reepjes paprika, samen met gedroogde oregano. Dit bakken we 15 tot 20 minuten in de oven.

De finishing touch is de mozzarella die we over de plaattaarten verdelen. Serveer de plaattaart met courgette, oregano, pesto en mozzarella meteen. Lekker meteen groene salade erbij.

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze plaattaart met courgette, oregano, pesto en mozzarella

Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 20 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 210 graden. Haal 2 bakplaten uit de oven. Rol over iedere bakplaat een deegrol inclusief bakpapier uit.
2
Stap 2
Meng in een kommetje de crème fraîche met de pesto en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel vervolgens over het deeg (houd de randjes vrij).
3
Stap 3
Verdeel de courgetteplakken en de paprikareepjes over de plaattaarten en verdeel hierover de gedroogde oregano. Bak de plaattaarten in 15 – 20 minuten gaar. Wissel de bakplaten eventueel tussentijds om.
4
Stap 4
Haal de plaattaarten uit de oven en verdeel de mozzarella eroverheen. Serveer meteen.
5
Stap 5

Lekker met een groene salade erbij.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Loaded fries met chili
3x Bavettespiesjes
Whipped ricotta met groenten uit de oven
Caprese naanpizza's

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op