Rösti recept met Parmezaanse kaas

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier inRösti recept met Parmezaanse kaas
Bewaren
Op brendakookt.nl staan al veel recepten met aardappels. Uit de oven, in een stamppot, gebakken noem maar op. Wat nog ontbrak was een rösti recept. Joor ging er mee aan de slag en maakte deze lekkere variant met Parmezaan.
Door Joor – Toegegeven, ik had nog nooit eerder rösti gemaakt. Wel gegeten, je weet wel zo’n zak met rösti uit de vriezer. Maar wat blijkt? Zelf rösti maken is helemaal niet zo moeilijk als je wellicht denkt. Oké, je moet er wat geduld voor hebben en het kan nog weleens misgaan als je de rösti in de pan om wil draaien, maar verder is het een fluitje van een cent.
Rösti recept met Parmezaanse kaas
Voor deze versie van de rösti bracht ik het aardappelrasp op smaak met paprika- en uienpoeder en met een bosuitje en wat Parmezaanse kaas. Dat maakte deze knapperige aardappelkoek lekker kruidig en zacht. Ik zeg: snel zelf proberen!
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze rösti recept met parmezaanse kaas
Stap 1
Rasp de aardappels grof. Dit kan met of zonder schil, wat je zelf lekker vindt. Doe de aardappelrasp in een zeef en druk zoveel mogelijk vocht uit de aardappels.Stap 2
Rasp de Parmezaanse kaas en snijd het bosuitje in dunne reepjes.Stap 3
Verwarm alvast een koekenpan met wat olijfolie erin op middelhoog vuur.Stap 4
Doe de aardappelrasp in een kom en mix met ei, paprikapoeder, uienpoeder, de geraspte kaas en de bosuiringen. Roer goed door. Schenk dit in de warme koekenpan en zet het vuur laag. Doe een deksel op de koekenpan en bak de rösti zo’n 8-10min op de ene kant.Stap 5
Gebruik een groot bord om de rösti voorzichtig te keren. Ik deed dat door de rösti eerst rustig op het bord te laten glijden en vervolgens mijn koekenpan op z’n kop over het bord heen te leggen. Bord en koekenpan omdraaien en je rösti ligt omgedraaid in de pan. Bak de rösti op deze kant nog zo’n 5 minuten.Stap 6
Snijd de rösti voor het serveren in 4 stukken.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze rösti recept met parmezaanse kaas
Stap 1
Rasp de aardappels grof. Dit kan met of zonder schil, wat je zelf lekker vindt. Doe de aardappelrasp in een zeef en druk zoveel mogelijk vocht uit de aardappels.Stap 2
Rasp de Parmezaanse kaas en snijd het bosuitje in dunne reepjes.Stap 3
Verwarm alvast een koekenpan met wat olijfolie erin op middelhoog vuur.Stap 4
Doe de aardappelrasp in een kom en mix met ei, paprikapoeder, uienpoeder, de geraspte kaas en de bosuiringen. Roer goed door. Schenk dit in de warme koekenpan en zet het vuur laag. Doe een deksel op de koekenpan en bak de rösti zo’n 8-10min op de ene kant.Stap 5
Gebruik een groot bord om de rösti voorzichtig te keren. Ik deed dat door de rösti eerst rustig op het bord te laten glijden en vervolgens mijn koekenpan op z’n kop over het bord heen te leggen. Bord en koekenpan omdraaien en je rösti ligt omgedraaid in de pan. Bak de rösti op deze kant nog zo’n 5 minuten.Stap 6
Snijd de rösti voor het serveren in 4 stukken.Bekijk ook andere recepten

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in