Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Foodfoto’s #40 | Van hot naar her, maar ook genieten.

Ik vind de foodfoto’s in de lente/zomer zoveel leuker dan in de winter. Genieten van mooi weer, daar hoort blijkbaar lekker eten bij :) Leuke feestjes, events, dagjes weg, barbecue, afternoon tea. De afgelopen weken ging ik van hot naar her. En tussendoor ben ik lekker aan het werk. Ik heb eindelijk weer ruimte om weer volop aan de blog te werken. Er komen dan ook weer hele lekkere nieuwe recepten voor jullie aan :)

Kijk snel mee naar de foodfoto’s van de afgelopen 2 weken. Ik was bij het Zuiderzeemuseum om een broodje gebaseerd op smaken van vroeger te proeven, Joost en Fem mochten met mij mee naar Taste of Amsterdam, we testten voor het eerst thuis onze basterd barbecue en ik ging even lekker weg met een vriendin.

Ik was op bezoek bij het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Dit seizoen is het thema van het park ‘Leven van de wind’. Sterke vrouwen staan hierbij centraal. Terwijl de mannen weg waren om op zee te vissen, zorgden de vrouwen er namelijk voor dat thuis alles bleef draaien. Ze zorgden voor de kinderen, het huishouden en verdienden bij door bijvoorbeeld garnalen te pellen zodra er een boot terug kwam van zee.

Het thema heeft ook een culinaire twist, in het museum kun je de smaken van vroeger proeven. Estée Strooker heeft speciaal voor het thema het broodje Grietjes noeste arbeid ontwikkeld. Een stevig maar fris broodje met garnalen, aardappel en kool met karnemelkdressing.

In het huisje van Grietje in het Zuiderzeemuseum staat het ontbijt op tafel. Zware kost: roggebrood met karnemelkse pap.

Hemelvaartsweekend: gezellig borrelen met vrienden.

En ik was 2 dagen bij Taste of Amsterdam, een dag met Joost en de andere dag mocht Fem met me mee. Het was super leuk om bij de eerste sessie van NEFF Chef’s table te zijn. Hier kookten sterrenchefs een compleet 3-gangenlunch of -diner. Zaterdag mocht Fem mee en gingen we aan de slag in de NEFF Kinderkeuken. Het was zo leuk om te zien hoe onder de indruk ze van alles was.

Al moet ik bekennen dat ze het treintje in het Amstelpark misschien wel het leukste vond ;)

Mijn meisje kreeg ook een ijsje.. <3

‘s Avonds gingen we voor het eerst aan de slag met onze Bastard mini. De afgelopen jaren hebben wij op gas gebarbecued, dus het was wel even wennen :) Maar alles wat we van plan waren, is goed gelukt. Het duurde alleen allemaal wat langer dan gepland, we hadden moeite om de temperatuur goed hoog te krijgen. Via Instagram heb ik veel tips van jullie ontvangen, dus we gaan nog even lekker door met oefenen :)

Dit zijn de chupa chickens uit het boek van Jeroen Wesselink. Gekruide kip met spek en barbecuesaus.

En de courgettes met bacon en Parmezaan uit het boek van Julius Jaspers (Groente van de BBQ) vielen ook in de smaak.

Dit moet een zondags ontbijtje zijn… <3

Zondag was het mooi weer dus gingen we met vrienden en de kids naar het strandje. Naast fruit en komkommer werden er ook chippies gegeten ;)

Onderweg naar afspraken en ontbijten in de auto. Met thee en boterhammen.

Vorige week stond ik eindelijk weer een dag in de keuken voor de blog. Alles is super goed gelukt, dus er komen weer heel lekkere receptjes voor jullie aan. ‘Iets met kip’, een gerecht uit een pakje maar dan homemade, een bekend toetje en ‘iets met zalm’.

Zelfs bij de kapper lukt het me om een foodfoto te maken ;)

 

Ik ben dus gek op pindakaas met hagelslag..

#Foodpost! Deze chips zijn gemaakt van linzen. Erg lekker en dus ook nog gezond. Of in ieder geval niet zo slecht.

Dit lijken wel twee gebakjes. Maar het is een deel van mijn lekkere lunch. De perzik was zo rijp dat het zonde was hem niet op te eten. Heerlijk op een rijstwafel met Hüttenkäse en kipfilet.

Vrijdaglunch. Met kibbeling.

Met vriendinnetje Inge zou ik zaterdag naar het strand gaan en daar lekker lunchen. Maar het was nou niet bepaald lekker weer met die harde wind en regen. Als alternatief gingen we naar Alkmaar. Eerst de stad in om te shoppen, daarna genoten we van de afternoon tea bij het IJkgebouw. Wat een aanrader. Zie het als een uitgebreide lunch. Soepje met een hapje vooraf, bruschetta en focaccia met heerlijke salades als hartige gang en zoet na.

Zaterdagavond was het weer feest. Pizza bakken (lees beleggen) met Fem.

Op verjaardag! Vriendinnetje Karin maakte de monchoutaaart met stroopwafel en karamel van mijn blog. Blijft een topper!

En we sluiten het weekend goed af, BBQ-diner bij onze lieve buren.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

1 Reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *