Kip Fajita wraps

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier inKip Fajita wraps
Bewaren
Als je opzoek bent naar een lekker snel maaltje voor de komende week dan moet je voor deze Kip Fajita wraps gaan. Kruidig, fris en heel erg lekker door de combinatie van limoen met sinaasappelsap, en een beetje suiker.
Kip Fajita Wraps
Deze wraps zijn gebaseerd op de kip Fajita spiesjes die ik eerder deze zomer met jullie deelde. Toen ik deze spiesjes had gemaakt en geproefd wist ik, hier wil ik meer van! Ook als ik niet ga barbecuen. Toen dacht ik meteen: deze ingrediënten, met dezelfde marinade wil ik tussen een wrap. Dus dat maakte ik. En ook dit was alweer zo lekker dat ik het recept zeker met jullie moest delen.
Fris-kruidige kipreepjes met reepjes paprika tussen een tortilla. Daarbij maak ik een frisse tzatziki-dip, maar je kunt het ook serveren met guacamole of een lik crème fraiche,
Ingrediënten
Voor de tzatzikidip:
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze kip fajita wraps
Stap 1
Roer de limoensap en –rasp samen met het sinaasappelsap, de geperste knoflook, suiker, chilipoeder, komijn en het zout in een kommetje door elkaar. Doe dit samen met de kip in een plastic zak en laat dit 30 minuten tot 4 uur marineren in de koelkast.Stap 2
Verwarm olie in een hapjespan en bak de gekruide kip hierin aan. Doe hierna de rode ui en paprika er bij en bak dit mee.Stap 3
Maak de tzatzikidip door de geraspte komkommer uit t te knijpen. Roer de komkommer door de kwark en breng op smaak met zout, peper en het knoflookpoeder.Stap 4
Verwarm eventueel de wraps in de oven of magnetron.Stap 5
Besmeer de wraps met de tzatzikidip en verdeel hierover het kipmengsel.Stap 6
Garneer de fajita wraps met fijngehakte koriander of peterselie, en serveer eventueel met extra limoensap en tzatzikidip.Ingrediënten
Voor de tzatzikidip:
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze kip fajita wraps
Stap 1
Roer de limoensap en –rasp samen met het sinaasappelsap, de geperste knoflook, suiker, chilipoeder, komijn en het zout in een kommetje door elkaar. Doe dit samen met de kip in een plastic zak en laat dit 30 minuten tot 4 uur marineren in de koelkast.Stap 2
Verwarm olie in een hapjespan en bak de gekruide kip hierin aan. Doe hierna de rode ui en paprika er bij en bak dit mee.Stap 3
Maak de tzatzikidip door de geraspte komkommer uit t te knijpen. Roer de komkommer door de kwark en breng op smaak met zout, peper en het knoflookpoeder.Stap 4
Verwarm eventueel de wraps in de oven of magnetron.Stap 5
Besmeer de wraps met de tzatzikidip en verdeel hierover het kipmengsel.Stap 6
Garneer de fajita wraps met fijngehakte koriander of peterselie, en serveer eventueel met extra limoensap en tzatzikidip.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in1 reacties
kenneth
Super lekker recept maar voor 4 personen wel wat weinig (bij ons in ieder geval)