Pizza van Turks brood met gehakt

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier inPizza van Turks brood met gehakt
Bewaren
Deze lekkere snackmaaltijd is een ideale zondagsmaaltijd. Een combinatie van Turkse pizza, (Italiaanse) pizza en een broodje shoarma. Klinkt als een rare combi? Echt niet! Deze pizza van Turks brood is super lekker.
Turks brood als basis voor een pizzabrood, dat hebben we vaker gedaan. Deze met tonijn is een topper. Deze keer wilde ik een simpel weekendgerecht, maar wel een heel lekkere.
Pizza van Turks brood met gehakt
Een Turks brood, belegd met de ingrediënten van een Turkse pizza. Zo kan ik dit borrelbrood het best omschrijven.
Een basis van tomatensaus met gehakt, ui en peper. Paprika en tomaat als topping. Met een beetje mozzarella. Super simpel. Maar super lekker, om je tanden in te zetten!
Serveer met sla en zoveel knoflooksaus als je wilt.
Tip: de mozzarella kun je ook vervangen door feta of een andere zachte kaas.
Ingrediënten
Voor erbij:
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze pizza van turks brood met gehakt
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden, bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Verwarm olie in een koekenpan en bak hierin het gehakt rul, samen met de ui, knoflook en peper. Roer regelmatig door. Breng op smaak met zout.Stap 3
Snijd de bovenkant van het Turks brood. Besmeer het brood met de tomatensaus. Beleg dit met het gehaktmengsel. Verdeel de paprika en tomaatjes over het gehakt en verdeel tot slot ook de stukken mozzarella over het Turks brood.Stap 4
Verwarm het Turks brood 15 minuten in de oven, tot de mozzarella gesmolten is.Stap 5
Serveer de pizza van Turks brood met sla en knoflooksaus naar smaak.Ingrediënten
Voor erbij:
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze pizza van turks brood met gehakt
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden, bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Verwarm olie in een koekenpan en bak hierin het gehakt rul, samen met de ui, knoflook en peper. Roer regelmatig door. Breng op smaak met zout.Stap 3
Snijd de bovenkant van het Turks brood. Besmeer het brood met de tomatensaus. Beleg dit met het gehaktmengsel. Verdeel de paprika en tomaatjes over het gehakt en verdeel tot slot ook de stukken mozzarella over het Turks brood.Stap 4
Verwarm het Turks brood 15 minuten in de oven, tot de mozzarella gesmolten is.Stap 5
Serveer de pizza van Turks brood met sla en knoflooksaus naar smaak.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in2 reacties
Petra Brakeboer
Wat doe je met de bovenkant van het Turks brood? Ook beleggen?
Brenda Hoff
Dat kan wel. Dan heb je er twee. Van brood dat over is maak ik croutons, of we eten het bij de soep.