Ga naar de inhoud

Turks brood al tonno – Borrelbrood

Een lekker stuk brood doet het altijd goed bij een buffet of als borrelhapje. De mandjes of plankjes met stokbrood en kruidenboter en tapenade vliegen je op het terras niet voor niets om de oren 😉 Joor maakte een lekker borrelbrood met tonijn, check snel dit lekkere recept voor Turks...

Ingrediënten

Extra benodigd: keukenmachine of blender

Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2
Stap 2
Snijd het Turks brood doormidden en leg beide zijden met de binnenkant naar boven op de bakplaat. Bak het Turks brood alvast 5 minuten voor en haal dan weer uit de oven. Laat de oven aanstaan.
3
Stap 3
Laat de tonijn uitlekken in een vergiet.
4
Stap 4
Doe tijdens het bakken van het Turks brood de inhoud van het blik tomaten samen met ½ - 1 verse chilipeper (afhankelijk van of je je saus pittig wil of niet), de rozemarijn, de balsamicoazijn en de suiker in een keukemachine of blender. Mix tot je een saus hebt. Breng de saus op smaak met peper en zout.
5
Stap 5
Meng de tonijnstukken met de saus en snijd de rode ui in dunne ringen.
6
Stap 6
Verdeel de saus over de twee helften van het Turks brood. Beleg dit met de rode ui en verdeel de geraspte kaas eroverheen.
7
Stap 7
Bak het Turks brood al tonno in 10 – 15 minuten gaar en goudbruin.
8
Stap 8
Verdeel de mozzarella over het brood als je dat net uit de oven hebt gehaald. Snijd het brood in stukken en serveer meteen.

Tip: als je het lekker(der) vind kun je de mozzarella ook mee verwarmen in de oven.

Turks brood al tonno – Borrelbrood

Een lekker stuk brood doet het altijd goed bij een buffet of als borrelhapje. De mandjes of plankjes met stokbrood en kruidenboter en tapenade vliegen je op het terras niet voor niets om de oren 😉 Joor maakte een lekker borrelbrood met tonijn, check snel dit lekkere recept voor Turks brood al tonno!

Turks brood al tonno

Door Joor – Makkelijke recepten voor de borrel zijn altijd welkom. En helemaal als dat ook nog eens varianten zijn op bekende klassiekers, zoals dit lekkere borrelbrood. Deze variant op de bekende pizza tonijn maakte ik op Turks brood, dat is net weer even anders.

Je kunt dit gerecht prima serveren bij de borrel, maar ook als avondeten is dit brood erg lekker. Een ideale makkelijke maaltijd voor bijvoorbeeld het weekend. Serveer er in dat geval bijvoorbeeld een lekkere rucolasalade bij of doe wat courgette op het brood voordat je het afbakt.

Ben je opzoek naar meer lekkers met tonijn? Check deze gevulde courgettes, deze snelle ovenschotel met broccoli of Brenda’s favoriete pastasalade met tonijn en pesto.

Turks brood al tonno

Turks brood al tonno

Bekijk ook andere recepten
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet
Fruitpizza met koekbodem
Aardappelsalade met geroosterde bloemkool
Aziatische Kipspiesjes met honing en knoflook

2 reacties

Willianne

Gemaakt uit het herfstmenu en iedereen heeft ervan gesmuld.

Laat een bericht achter

Evi Groenendijk

Fijn en heerlijk recept, bedankt voor het delen! :)

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op