Ga naar de inhoud

Gevulde courgette tonno

Geen pizza tonno, maar gevulde courgette tonno. Een perfect gerechtje voor de makkelijke maandag. Of elke andere dag waarop je trek hebt in iets lekkers dat niet teveel moeite kost om klaar te maken. Gevulde courgette tonno Vooral vriendlief is gek op pizza tonno. Als hij pizza eet is het...
15 minuten Voorbereidingstijd
25 minuten Bereidingstijd

Ingrediënten

stuks
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 ºC, vet een ovenschaal (waar de courgette in de lengte in past) in.
2
Stap 2
Halveer de courgette over de lengte en lepel de zaadlijsten er uit. Snijd de zaadlijsten fijn en doe deze in een kom.
3
Stap 3
Roer de tonijn, passata en oregano door de fijngesneden zaadlijsten van de courgette. Breng op smaak met zout en peper.
4
Stap 4
Verdeel het mengsel over de uitgeholde courgette helften. Halveer de mozzarella en verdeel dit over de gevulde courgette tonno.
5
Stap 5
Plaats de gevulde halve courgettes in een ovenschaal in verwarm deze 25 minuten in de voorverwarmde oven.
6
Stap 6
Serveer de gevulde courgettes voor een complete maaltijd met een groene salade of bijvoorbeld gekookte rijst of couscous.

Gevulde courgette tonno

Geen pizza tonno, maar gevulde courgette tonno. Een perfect gerechtje voor de makkelijke maandag. Of elke andere dag waarop je trek hebt in iets lekkers dat niet teveel moeite kost om klaar te maken.

Gevulde courgette tonno

Vooral vriendlief is gek op pizza tonno. Als hij pizza eet is het meestal met tonijn. Het leek me leuk om eens iets anders met tonijn te eten. We eten het ook regelmatig als salade op brood of een toastje, maar verder eigelijk niet.

Deze keer vulde ik courgettes met een mengsel van tomatensaus en tonijn. Een beetje mozzarella on top maakt het gerechtje af, en extra lekker. Bij ons vlogen deze courgettes van tafel, zo lekker!

Gevulde courgette tonno

Gevulde courgette tonno

Bekijk ook andere recepten
BLT Salade
Pasta pesto salade
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet
Huzarensalade

3 reacties

Desiree

Met rode pesto en ev feta kaas ipv mozarella is deze ook verrukkelijk

Laat een bericht achter

Hilde

Ik zie op de foto van de gevulde courgettes (die er erg lekker uitzien) ook geraspte kaas staan, maar zie dat in het recept nergens terug. Hoort het er wel bij? Ps: ik ben superblij met je kookboek en je site, alles wat ik er uit gemaakt heb valt bij iedereen van het gezin erg in de smaak!!!

Laat een bericht achter

frank de reuver

Het lijkt eenvoudig genoeg te bereiden en ik heb er de ingredienten voor in huis. Niet voor maandag, dit keertje maar een midweek tryout.

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op