Wat eten we vanavond?

2019 van Brenda Kookt

Een jaaroverzicht. Ik zou daar eigenlijk niet aan doen. Deed ik vorig jaar ook niet. En voor mijn gevoel heb ik een best ‘rustig’ jaar gehad, dus er was niet zoveel te melden. Maar toen was ik vorige week mijn jaar aan het afsluiten, documenten archiveren etc, en toen was het toch wel heel erg leuk om te zien wat voor toffe dingen ik het afgelopen jaar heb gedaan met Brenda Kookt.

Daarom heb ik het toch op een rijtje gezet, het 2019 van Brenda Kookt. Samenwerkingen met toffe merken, tv-opnames, fotoshoots, hoog bezoek, opdrachten voor verschillende opdrachtgevers en laten we de Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2020 niet vergeten. Die dit jaar ook in de winkels lag!

Kijk mee naar 2019 van Brenda Kookt in beeld:

Het jaar begon feestelijk: met champagne en het afscheuren van de eerste pagina van de Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019. Zo cool om mijn eigen scheurkalender in de keuken te hebben hangen en hiervan te koken. En ik heb zoveel reacties van bezoekers ontvangen die er met heel veel plezier uit hebben gekookt. Onbeschrijflijk, zo tof!

Taart! Want Brenda Kookt bestond in februari 2019 7 jaar. Van leuke hobby is het uitgegroeid tot mijn passie en heb ik keihard gewerkt om hier mijn eigen bedrijf van te maken. Brenda Kookt is hét inspiratieplatform voor de makkelijke maaltijd.

Naast koken in mijn eigen keuken kook ik ook in andere keukens. Hier gaf ik voor ATAG een demo in de Bijenkorf. Zo leuk om te doen, zeker omdat iedereen in de winkel even komt proeven en een praatje komt maken.

Hoog bezoek! Ik krijg regelmatig nieuwe producten opgestuurd om te testen, deze keer was het wel heel speciaal: Cora van Mora kwam langs om de nieuwe vega(n) snacks te laten proeven. Cora is ‘in het echt’ net zo leuk als op tv en de kroketten en bitterballen zijn niet te onderscheiden van de echte. En ook de kipcorn komt heel dicht bij het origineel.

Voedselverspilling is een hot topic, we gooien veel te veel weg. In maart was ik aanwezig bij de aftrap van de campagne van Samentegenvoedselverspilling. Doel van Samentegenvoedselverspilling is dat wij met zijn allen in 2030 50% minder voedsel verspillen.

Ik moet toegeven dat ik ook nog steeds te veel weggooi soms. Een topic om aan te blijven werken, want het is zo zonde.

Begin van het jaar stonden mijn recepten in Algemeen Dagblad. Iedere zaterdag stond er een recept in de krant, en in het magazine vulde ik de rubriek 1x koken 3x eten.

Aan de bak! Na het succes van de Makkelijke maaltijden scheurkalender 2019 (deze was binnen 3 maanden uitverkocht) was het tijd voor een opvolger. Brainstormen, recepten ontwikkelen, testkoken, aanpassen en uitwerken.

Voor Neff mocht ik op Taste of Amsterdam aan de slag als #foodreporter. Via Instagram deed ik verslag van de verschillende activiteiten op het event. Joost ging een dag mee, en de tweede dag nam ik mijn kleine kokkie mee.

Na al het harde werken moet er ook ruimte zijn voor ontspanning ;) Met 11 vriendinnen ging ik een weekend naar Albufeira. Genieten!

Naast receptontwikkeling voor Brenda Kookt werk ik ook in opdracht voor andere bedrijven. Receptontwikkeling, foodfotografie en content voor social media zijn hier een voorbeeld van. Zo werkte ik onder andere aan een receptenboek met barbecuerecepten en een ander project dat in 2020 uit komt.

Vakantie, tijd voor qualitytime met mijn gezinnetje. We verbleven afgelopen zomer op de camping in Nederland (camping de Molenhof) en dat was heerlijk. Lekker niets moeten, en dus ook niet koken. Joost verzorgde de barbecue ;)

Sinds 2017 ben ik ambassadeur van Becel. Ook afgelopen jaar werkte ik intensief samen met dit plantaardige merk. Voor het programma Puur & Plantaardig namen we 3 video’s op in de studio. In september is dit uitgezonden na RTL Boulevard. Zo leuk om te doen!

We kochten ook nog een nieuwe keuken ;) Het kamperen beviel ons zo goed, dat we nu een eigen caravan hebben. Ik heb nog nooit echt gekampeerd, dus ik denk dat ik het wel kan. In 2020 gaan we met onze eigen caravan op pad! We doen het rustig aan, we blijven wel in Nederland dit eerste jaar.

Een selectie van 9 foto’s van de samenwerkingen van afgelopen jaar. Ik heb mogen werken met de mooiste merken, die perfect aansluiten bij waar Brenda Kookt voor staat.

2019 van Brenda Kookt

Het hoogtepunt van 2019: Het verschijnen van de Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2020!

En hij ligt ook in de winkels! Zo tof om de kalender voor het eerst in de winkel te zien liggen.

Mijn eigen voorraad is er inmiddels doorheen, hierdoor is de scheurkalender niet meer verkrijgbaar via mijn shop. Maar bij de boekhandel is de scheurkalender nog wel verkrijgbaar. O.a. bij Bruna, Primera en zelfstandige boekhandels.

Sinds september is er ook een Brenda Kookt podcast! De podcast over lekker eten, waarbij de makkelijke maaltijd centraal staat. Vanaf januari gaan we weer nieuwe afleveringen opnemen. De podcast luister je via ITunes of Spotify, zoek op Brenda Kookt.

Deze kon van mijn bucketlist: het fileren van een vis. Tijdens de bewuste visweek mocht ik hiermee aan de slag. Al was het wel iets lastiger dan ik had gedacht.

Een van de leukste dingen van mijn job: koken! Het wordt altijd een chaos in mijn keuken maar het is zo heerlijk om lekker bezig te zijn. Experimenteren met ingrediënten en smaken en het resultaat op de foto zetten.

Hi there! Ik was in Delft voor een date met Jorie. Ik ben heel blij met de samenwerking met Joor, ze  ondersteunt me al 1,5 jaar met de receptontwikkeling en foodfotografie.

Dit blijft leuk: koken (of bakken) van mijn eigen website.

Recepten van Brenda Kookt stonden afgelopen jaar in Margriet, Libelle, Algemeen Dagblad, het seizoensmagazine van Nederlands Dagblad en diverse regionale kranten. Het blijft iedere keer weer bijzonder om mijn recepten in print terug te zien.

Eind december kwam NH Nieuws bij mij langs voor een interview. Ik ben erg trots op dit mooie portret dat zij maakten. Het item (waarbij ik een hele lekkere ijstaart maak) en artikel lees en bekijk je hier.

Ik vertel over hoe het allemaal begon, dat ik vroeger een echte West-Fries was én ik geef je dé tip voor een stressvrij kerstdiner.

 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

6 Comments

 1. Silvia 31 december 2019 at 08:00

  Wat leuk om te lezen Brenda en wat heb je veel toffe dingen gedaan! Je bent je optreden bij Koffietijd vergeten;) Fijne jaarwisseling! Groetjes Silvia

  Reply
  1. Brenda Kookt 4 januari 2020 at 14:35

   Hoi Silvia, dank je wel! Volgens mij ben ik niet bij Koffietijd geweest dit jaar?

   Reply
 2. Stefanie 31 december 2019 at 11:12

  Leuk om dit jaaroverzicht te bekijken. Naar mijn gevoel is dit geen rustig jaar geweest en heb je best veel gedaan :) Op naar 2020!

  Reply
  1. Brenda Kookt 4 januari 2020 at 14:34

   Zo bij elkaar is het inderdaad een aardig lijstje :)
   Dank je wel!

   Reply
 3. Greta Vermeire 31 december 2019 at 12:24

  Dag Brenda,
  Hoe leuk is dat om al je kookoverzicht te lezen, zelf volg ik al geruime tijd al je recepten en haal er regelmatig inspiratie uit. We kijken er al naar uit om in 2020 je weer te volgen en een hele boel ideetjes op te doen. Onze beste wensen en veel kookplezier.
  Ik wens je een bloempje voor iedere dag,
  Een vriendelijk woordje,
  Een vrolijke lach,
  Een arm om je schouders,
  Een knipoog die ‘t doet,
  Maar vooral een duim in de hoogte,
  Die hoopt het ga je goed.

  Reply

Geef een reactie

Misschien vindt je dit ook leuk: