Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Foodfoto’s #53 | Lekkere start van het nieuwe jaar

Ik heb altijd de illusie dat het begin van het nieuwe jaar rustig is.. maar doordat ook dingen van november en december over de feestdagen worden getild is het begin van het jaar juist extra druk. Zo druk dat ik er iedere keer niet aan toe kwam om de foodfoto’s met jullie te delen. Vanaf nu vind je om de week weer een nieuw dagboekje van mij, in de vorm van de foodfoto’s.

Deze editie zit bomvol leuke en lekkere dingen. Gezellige uitjes gaan nu eenmaal vaak samen met lekker eten. Ik ging op stap met mijn moeder, vriendinnen en dochter. En Joost mocht ook nog mee op 14 februari, voor het eerst in 14 jaar ;)

Ik begin met dit kleine schatje (met messy hair). Jill is nu 1,5 jaar oud, en een lekker ondernemend meisje.

Het jaarlijkse kerstdiner met vrienden hebben we ook verzet naar januari. We besloten er maar meteen een ander thema aan te hangen, tapas! Toevallig kon ik een aantal gerechtjes dat ik kookte ook gebruiken voor de tapas-week op brendakookt. Klik hier voor het receptenoverzicht van het tapas menu.

Kijk zo mooi. In januari schoof ik aan bij een van de breakfaststories van de dames van Milk Factory. Het is altijd inspirerend om andere ondernemers te spreken. En natuurlijk extra lekker onder het genot van een lekker ontbijtje.

Op stap met mam! Ik nam mijn moeder mee naar Utrecht. We bezochten de Tina Turner musical (aanrader!) en verbleven bij The Anthony hotel. Ook een aanrader.

Bij thuiskomst had ik beloofd dat we Chinees zouden halen. Dat doen we echt nooit, omdat ik het niet zo heel erg lekker vind, maar Joost is er gek op. Dus vooruit… :)

En verrassing: de babi pangang viel zo in de smaak dat ik er daarna zelf ook mee aan de slag wilde. Mijn recept deel ik binnenkort met jullie.

Ik mocht weer op stap. Ik sprak met Joor af in Haarlem bij Ted’s. Eerst genoten we van dit lekkers (dat we samen aten, want hoe kun je kiezen tussen zoveel lekkere dingen?)..

..en daarna werd er gewerkt. Nieuwe ideeën voor de website, maar voornamelijk voor de derde editie van de scheurkalender!

Valentijnsdag, daar doen wij al bijna 14 jaar niet aan samen. Maar deze keer stond er heel toevallig ‘datenight’ in onze agenda. Omdat het er nooit van komt plannen we dat in, lekker spontaan ;) Dus gingen we toch maar ‘romantisch’ uiteten samen op 14 februari. We aten bij het Rijksmagazijn in Enkhuizen. Een leuke plek voor een lunch of borrel met lekkere hapjes. Deze avond serveerden ze een speciaal valentijnsmenu.

Lunchtime! Deze keer met mijn lieve vriendinnen Karin, Jorien en Anneloes. Omdat we niet konden kiezen gingen we vier voor de clubsandwich met een tomatensoepje en patatjes. Daarna borrelden we door thuis lekker door met de mannen en kids.

Deze foto maakte ik vlak voordat ik water over mijn macbook morstte. En dat is een heel slecht idee.

Tijdens de voorjaarsvakantie ging ik met Fem op stap. Ze wilde heel graag tosti’s eten in het restaurant, dus dat deden we bij Locals in Medemblik.

Daarna bezochten we samen het Bakkerijmuseum. Zo leuk! Het is nog net als vroeger toen ik klein was. Er zijn verschillende demonstraties waar de kids bij betrokken worden, ook mogen ze zelf iets maken.

Tostifeestje voor 3. Jill is een moeilijke eter, maar lekkere dingen zoals dit gaan er wel in ;)

We zijn al jaren niet meer op wintersport geweest, toch eten we zeker een keer per jaar kaiserschmarren. Zo lekker! Tijdens de eerste hap is het net of je in het zonnetje bovenop een berg in Oostenrijk zit.
Al vonden onze dochters het minder lekker. Die hebben liever pannenkoeken of poffertjes.

Ik heb een nieuw kantoor, op zolder.

Testing, testing. Er zijn al heel wat nieuwe recepten getest voor de 2021 editie van de Makkelijke Maaltijden Scheurkalender. Dit pastagerecht was een topper, en die komt er zeker in! (De recepten die ik voor de scheurkalender ontwikkel publiceer ik niet op de blog)

Tip: Wil je als eerste op de hoogte zijn van nieuws over de scheurkalender? En kans maken op de aller laatste Makkelijke Maaltijden Scheurkalenders van 2020? Meld je dan gratis aan voor de maandelijkse Brenda Kookt nieuwsbrief! Klik hier om je aan te melden. Volgende week wordt de nieuwe nieuwsbrief verzonden.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

1 Reactie

  1. Marjon (Uitgelezen) 5 maart 2020 om 22:26

    Wat leuk dat deze rubriek er weer is :-) Ik heb er weer van genoten. Wat zonde van je MacBook… Maar dat ongelukje zit in een klein hoekje.

    Wat worden je dochters toch groot!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *