Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Foodfoto’s #54 | De laatste weken voor Corona, laatste keren uiteten

De foodfoto’s. Van zorgeloos uiteten naar het komt toch wel dichtbij en wordt serieus tot thuiszitten. Deze editie van de foodfoto’s laat mijn laatste weken voor het Corona virus in Nederland zien. Veel buiten de deur, maar ook veel thuis.

De komende weken (maanden?) zullen de foodfoto’s er anders uit zien. En dat is een raar idee, zo onbekend. Wat een verwarrende tijd, met angst en onzekerheid. Het worden foto’s vanuit huis, en veel met de kids om me heen. Tussendoor werken wanneer het kan, en tegelijkertijd proberen er samen een zo goed mogelijke tijd van te maken.

De paasrecepten zijn inmiddels gekookt. Dit is een receptje dat de blog niet haalt, maar het is wel een leuk en lekker idee: Croissantdeeg met ham en kaas, gebakken in een muffinvorm.

De afgelopen weken vond je mijn recepten ook in het AD en 7 regionale dagbladen. Iedere dag deelde ik een van mijn makkelijke maaltijden.

Dat je samen met je dochter regenboogcakejes aan het bakken bent, en dat ze na de eerste 5 laagjes zegt dat ze toch liever wil spelen… Mama maakt de andere 55 laagjes wel af.

Als ik dit plaatje hierboven zie besef ik me extra hoe fijn het was. Lekker eten en borrelen met vrienden bij de Hoornse Koggge.

En dit was ook zo fijn, het laatste event dat nog door ging. De aftrap van de Week zonder vlees bij het pop-up restaurant. Vriendinnetje Jorien was mee. Peter Lute heeft een heerlijk menu zonder vlees geserveerd. De tomatenthee, jus van knolselderij en het toetje met rabarber waren mijn favoriet.

Thuis deden we ook aan de week zonder vlees. Voor mij was het de kans om eens wat vleesvervangers te testen. Als we normaal gesproken vegetarisch eten dan vervang ik het vlees niet door een vleesvervanger. Nu we een hele week geen vlees aten was het wel heel fijn om iets anders in plaats van het vlees te kunnen eten. Op de worst na viel alles bij ons in de smaak. En de kleuter kon de groenteschnitzel met stukjes groente erin ook niet zo waarderen ;)

Lunchtime! Een van de laatste broodtrommeltjes die Fem mee kreeg naar school.

 

En kijk mij ook lekker lunchen. Arlette heeft me tips gegeven over Pinterest. Dit heb ik de afgelopen tijd een beetje verwaarloosd, ik ga het weer oppakken. Volg mijn account (@brendakookt) om alle recepten te volgen en te pinnen op jouw eigen favoriete borden.

En de laatste meeting voor we thuisbleven ging over de Makkelijke Maaltijden Scheurkalender ;)

Vrij-Limo-Bo met de meiden.

Hier kan ik zo van genieten: couscous met gegrilde groenten en falafel. Hummus en muhammara mogen wat mij betreft niet ontbreken. Dit is geïnspireerd op dit recept.

Zondagmiddag, spelletjes en chippies.

En dit was gistermiddag in de tuin. Terwijl de meiden even lekker buiten spelen werk ik aan deze editie van de foodfoto’s.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *