Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Foodfoto’s #55 | Samen thuis, met ups en downs

Deze keer geen uitstapjes en events in de foodfoto’s. Maar foto’s vanuit huis. Ik ben thuis met mijn twee meiden (Joost kan niet thuis werken, dus gaat naar zijn werk) en werk tussendoor waar het kan. Meestal ‘s morgens vroeg en in de middag als de kleinste slaapt. De meeste dagen gaat het goed, we doen samen leuke dingen en redden het prima. Andere dagen lijkt niks te lukken en laten we de boel de boel.

Kijk mee naar onze foodfoto’s vanuit huis, we maken er sowieso een feestje van!

De zon schijnt, en wat zijn we blij met onze tuin. De meiden zijn helemaal in hun nopjes als we ‘fruitjes’ eten, zoals we het noemen als we hapjes uit de schaal eten.


Kids spelen, en ik drink een lekker munttheetje in het zonnetje. Pure verwennerij.

Even werken op het kantoor op zolder. Ik ben nu toch wel erg blij met mijn eigen plekje. Alsof ik even weg ben. Al werk ik ook nog vaak op de laptop aan de keukentafel.

De kids vinden het maar gek, dat ze niet naar school, oma en de opvang kunnen. Kindjes die jarig zijn vinden het ook heel verdrietig dat ze op school niet uit mogen delen (hoogtepunt van het schooljaar). Inmiddels hebben we al een aantal kaartjes, en tasjes met een klein presentje naar jarigen uit Fem dr klas gebracht. En Joep uit onze straat deelde in de straat uit, wat een feest!

Weekend! De dagen lopen een beetje door elkaar, maar doordat Joost naar zijn werk gaat hebben we een normale weekverdeling. In het weekend vieren we weekend, en daar hoort lekkers bij.

Zondagochtend: een broodje filet american met ei en truffelmayonaise.

En zondagmiddag nemen we een lekker borrelplankje.

Yum! Hier houd ik zo van!

Fem vindt het leuk om te helpen met koken en hier mocht ze zelf haar ei bakken. Het ging bijna goed ;)

Ik kom nog niet echt toe aan grote klussen in huis, als ik niet met de kids bezig ben dan ga ik meestal aan het werk. Wel ben ik alvast begonnen met het opruimen en soppen van een aantal keukenkastjes. Tijdens het opruimen van de voorraadkast vond ik chocolade :)

Wil je ook de keuken aan een grote schoonmaak, download hier de gratis checklist om je hierbij te helpen.

Iedereen die denkt dat ik iedere avond uitgebreid kook heeft het mis. Soms lukt dat wel, maar vaak eten we makkelijk. Aardappelen en pasta eten de meiden namelijk heel goed :) En lang leve de vriezer, deze restjes uit de vriezer smaken zeer goed. Herkennen jullie de quiche bolognese? Het andere gerecht met pasta deel ik binnenkort op de blog.

En hier was het weer weekend, we maken er thuis gewoon een feestje van!

Happy lunchtime, ik vind het erg gezellig om iedere dag samen met de meiden te lunchen.

Naast de website werk ik op dit moment ook aan de Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2021. Dit zijn de ingrediënten van een hartige taart dat zeker in de kalender komt.

En deze lunch ga ik begin mei met jullie delen.

De meeste dagen zijn gezellig en leuk en hebben we energie. Maar soms komt het ineens binnen, de hele situatie. Dan zijn de kids minder gezellig en heeft deze mama minder geduld. Het beste wat je dan kunt doen is de boel de boel laten en een restje pindakaas met hagelslag eten ;) Morgen weer een nieuwe dag.

Hup, de keuken in!

Het advocaat-toetje in de maak. Het is een toppertje, met slagroom en chocolademousse. Hier vind je het recept.

Er stond ineens een tijger in mijn keuken..

Een van de eerste recepten die ik op de blog deelde in 2012 zijn de loempia’s met ham en kip. Nog steeds zijn dit onze favoriete loempia’s, alle anderen kunnen er niet aan tippen wat ons betreft.

Vorig weekend maakte ik ze weer. Ik maak er lekker veel, loempia’s die we niet direct bakken die vries ik (ongebakken) in.

Het eerste ijsje in de lente heeft nog nooit zo goed gesmaakt. Wat een uitje!

#samenuitsamenthuis, dit is hét moment om eten te bestellen bij lokale ondernemers. Vorig weekend bestelden we wraps bij Restaurant Oxalis in Wevershoof. Check op de website of social media van restaurants bij jou in de buurt of het ook mogelijk is om een maaltijd af te halen of te laten bezorgen.

Het werd voor ons ook de eerste keer buiten eten van dit seizoen, zo fijn!

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

Geef een reactie

Misschien vindt je dit ook leuk: