Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Pre-order actie: ontvang nu een gratis bewaarmapje bij de scheurkalender!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 Makkelijk & Snel agenda 2022!


Pre-order actie:
ontvang nu een gratis bewaarmapje bij de scheurkalender!

Foodfoto’s #67 | Lockdownlife en eerste kookdag van 2021

Foodfoto’s overzicht van lockdown nummer 39598844. Dus veel foto’s vanuit huis. Ik moet zeggen dat het een beetje begint te wennen. Al mis ik het ontzettend om een uitje (of werkplek) buiten de deur te hebben. Even lekker lunchen of een theetje. Of met onze meiden op stap. Maar thuis maken we er maar het beste van. Balans tussen werk, kids en schoolopdrachtjes is niet altijd makkelijk. Maar ik denk dat we hier allemaal mee worstelen op dit moment.

Kijk mee naar de foodfoto’s van de eerste weken van 2021:

Koude handjes, maar wel heel veel plezier. Op een zonnige dag samen naar de grote speeltuin en daar een broodje eten.

Partytime! Ons jaarlijkse vriendenuitje vond dit jaar online plaats. In groepjes van 4 (of 2 in geval van quarantaine) waren we verdeeld over verschillende huizen. Met lekkere hapjes van cafe De Paus.
Niet zo tof als wanneer we echt met z’n allen bij elkaar waren, maar wel erg leuk om weer eens iets samen te doen.

Zondermiddag borrels..

Back to work. Mijn nieuwe doel: pauzes nemen gedurende mijn werkdag. En dan dus zonder scherm, dus laptop of telefoon. Deze keer met snert, een tijdschrift en een boterham kaas.

Dit blijft te gek: koken uit mijn eigen kookboek

Limo en rijstwafels. De BBQ paprika Snack a Jacks zijn mijn favoriet op dit moment.

Aan de bak!

En deze avond kookte ik weer uit Makkelijk & Snel. Makkelijk & Snel bevat toegankelijke complete maaltijden, in dit geval ging ik voor een diner met 3 gangen. Voor het hoofdgerecht combineerde ik drie recepten uit het boek. Een maaltijdsalade waarbij ik de couscous wegliet, de zalm uit het hoofdstuk spektakelstukken (echt een topper!) en een bijgerecht, mijn favoriete aardappeltjes.

Een van mijn favoriete uitgebreidere ontbijtjes van dit moment: boterham met gebakken spinazie, rookvlees en een eitje. Het eitje was in dit geval iets te hard gekookt naar mijn smaak.

Aan het werk in het winterzonnetje. Zo fijn als dat in mijn keuken schijnt.

Dit is het eerste recept dat ik dit jaar voor de site kookte, in de slowcooker. Het recept voor het runderstoofpotje deelde ik eerder deze week met jullie. Hier bekijk je het recept.

En ik was de afgelopen weken natuurlijk ook veel thuis met de meiden.

Een kookdag, dat betekent chaos op het aanrecht.. er komen weer hele lekkere recepten aan!

En het wafelijzer heb ik nog steeds niet onder controle ;) Maar het recept was wel érg lekker, dus die ga ik ook met jullie delen!

In 2012 deelde ik dit recept van Blueberry muffins van Starbucks met jullie. Dit zijn serieus de aller lekkerste muffins met blauwe bessen. Ik was alleen niet meer zo tevreden over de foto die ik destijds maakte, dus maakte ik de foto afgelopen week opnieuw.

Er worden heel vaak boodschappen gedaan hier thuis ;) Het keukentje heeft plaats gemaakt voor een winkel.

Deze tiktok wrap-hack ging door het dak op Instagram. Door een kwart van de wrap in te snijden en de vier kwarten te beleggen met ieder een andere topping kun je een hele lekkere wrap maken. Vouw de wrap op door eerste de kwart met ei over de ketchup te vouwen en deze vervolgens door te vouwen over de kaas en uiteindelijk over de spek. Even onder grill en je geniet van een super lekkere ontbijt of lunchwrap!

Pizzatime!

Een avondje uit hoor: Vrienden van Amstel vanaf de bank. Eindelijk waren we er een keer bij ;)

En dit moet een zondag zijn. Soep, en in dit geval een spelletje erbij.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

1 Reactie

  1. Rachel 20 januari 2021 om 22:25

    oh het ziet er heerlijk uit haha ik heb nog nooit wafels gemaakt, maar dat ziet er niet goed uit nee haha.. ach als ze maar smaakte! Erwtensoep wil ik ook nog gaan maken en dan een flinke pan vol!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *