Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Pannenkoek recepten – De populairste recepten

Vandaag is het Nationale Pannenkoekendag, een dag die ik ook dit jaar niet aan me voorbij laat gaan. Pannenkoeken zijn dan ook nog steeds een van mijn lievelings. We eten ze niet zo vaak, maar als ze op tafel staan is het altijd feest! Vandaag deel ik de populairste pannenkoek recepten met jullie.

Pannenkoeken saai? Echt niet! Je kunt er juist heel veel kanten me op. In dit artikel laat ik je dit zien. Vele variaties komen aan bod. Van basis pannenkoekbeslag tot gevulde pannenkoeken, pannenkoekmuffins en complete pannenkoestaarten. Met de Hollandse pannenkoek kun je zo veel lekkers maken.

Pannenkoek recepten

Pannenkoek recepten variaties

Pannenkoeken kun je namelijk eten als diner, zoals je waarschijnlijk gewend bent met poedersuiker, jam of stroop. Op deze manier eet ik zelf pannenkoeken het liefst. Maar je kunt ze ook vullen met andere zoete of hartige ingrediënten. Of juist ingrediënten met het beslag mee bakken zodat je een gevulde pannenkoek maakt.

Ook kun je pannenkoeken eten bij de start van de dag als ontbijt. In dit geval bijvoorbeeld met havermout, banaan of scrambled ego’s. En wat dacht je van fluffy American Pancakes.

Maar zelfs als lunch kan een pannenkoek goed. Zo kun je de lap deeg bijvoorbeeld ook als wrap gebruiken. En wat dacht je van een zoete pannenkoek als toetje? Daar zeg je ook geen nee tegen toch?

De hele dag door 

De conclusie is dat je de hele dag door pannenkoeken kunt eten, als je wilt. Je begint bijvoorbeeld met de gezonde ontbijtpannenkoekjes van ei met banaan. Bij de koffie een pannekoekmuffin, een boekweitpannenkoekje met gerookte zalm als lunch en als diner gevulde pannenkoeken. En dit zou je nog een dag kunnen herhalen met andere pannenkoek recepten ;)

Pannenkoek recepten – de populairste recepten

Klik op de afbeelding of het bekijk recept om het recept direct te bekijken.

Boekweitpannenkoeken

Hartige boekweitpannenkoeken, basisrecept. Lekker met geitenkaas, bosbessen en pijnboompitjes met een beetje maple syrup. Of gerookte zalm met geitenkaas.

Bekijk recept

Haverpannenkoeken met banaan

Dit is een mix tussen gewone pannenkoeken en de banaan/ei-pannenkoekjes. Maar dan met haver. Haverpannenkoeken met banaan dus. De pannenkoekjes zijn lekker vullend en daarom ideaal voor een ontbijt, lunch of brunch.

Bekijk recept

Haverpannenkoeken met banaan

Dit is een mix tussen gewone pannenkoeken en de banaan/ei-pannenkoekjes. Maar dan met haver. Haverpannenkoeken met banaan dus. De pannenkoekjes zijn lekker vullend en daarom ideaal voor een ontbijt, lunch of brunch.

Bekijk recept

Boekweitpannenkoeken

Hartige boekweitpannenkoeken, basisrecept. Lekker met geitenkaas, bosbessen en pijnboompitjes met een beetje maple syrup. Of gerookte zalm met geitenkaas.

Bekijk recept

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

1 Reactie

  1. Romina 22 maart 2021 om 10:26

    Het is een absoluut geweldige blog. :) Ik zal de tips nog steeds gebruiken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *