Ga naar de inhoud
1 beoordeling

Pannenkoeken (basisrecept)

Basisrecept voor de Hollandse pannenkoeken. Dit pannenkoekenbeslag maak je zelf, zonder pakjes. En dat is super simpel, en lekker!
30 minuten Bereidingstijd
Delen op

Pannenkoeken (basisrecept)

pannenkoeken, pannenkoeken basisrecept, pannenkoeken recept, Hollandse pannenkoeken

Een recept wat natuurlijk niet kan ontbreken op de blog is een pannenkoeken basisrecept! Hier op het blog heb ik al vaak geroepen dat ik er gek op ben. Dus dat hoef ik jullie niet meer te vertellen. Er staan al meerdere recepten voor- en met dit Hollandse baksel online.

Pannenkoeken basisrecept
Standaard mix of zelf maken?

Tot vandaag ontbrak er nog een basisrecept voor pannenkoeken hier op Brenda Kookt. Natuurlijk kun je een standaard mix uit een pakje gebruiken maar dat is eigenlijk helemaal niet nodig. Met dezelfde moeite stel je zelf je pannenkoekenmix samen.

Bij deze deel ik mijn basisrecept voor deze heerlijke maaltijd. Basis, de standaard zoals het eigenlijk hoort. Of terwijl: naturel, zodat je zelf kunt los gaan met beleggen. Ik ga meestal voor een hele simpele (maar super lekkere) topping zoals stroop (mijn lievelings), geraspte kaas of suiker (gewone, geen poedersuiker).

 

Pannenkoeken zonder pakje

Recept pannenkoeken

Voor het maken van mooie, ronde pannenkoeken, gebruik ik een pannenkoekpan. Dit is een koekenpan met lage randen en daardoor dus erg geschikt voor pannenkoeken, flensjes en crêpes. Door de lage rand kun je de pannenkoeken makkelijk omdraaien en goudgeel bakken.

Extra inspiratie

Benieuwd naar het overzicht met recepten? Klik hier om alle pannenkoekrecepten te bekijken.

 

Wat is jouw favoriete beleg of topping? Ga jij voor kaas, spek of een pannenkoek met appel?
Top je hem dan af met stroop of met poedersuiker? En wanneer is het bij jou thuis weer tijd voor pannenkoeken en staan deze bij jou op tafel?

 

Ingrediënten

Extra benodigd

  • toppings om de pannenkoeken mee te beleggen. Bijvoorbeeld kaas, spek of stroop, poedersuiker.. noem maar op!
Print dit gerecht
Delen op

Bereidingswijze pannenkoeken (basisrecept)

Bereiding: 30 minuten
Stap 1
Schil de appel en rasp deze fijn.
2
Stap 2
Zeef de bloem en mix dit samen met het zout en de kaneel met de helft van de melk. Voeg een voor een de eieren toe (mix het ondertussen door) en voeg tot slot beetje bij beetje de rest van de melk en een scheutje olijfolie toe. Roer de geraspte appel door het beslag.
3
Stap 3
Verwarm een beetje boter in een koekenpan, zorg er voor dat de pan goed heet is voor je de pannenkoeken gaat bakken.
4
Stap 4
Verdeel (bijvoorbeeld met een soeplepel) beslag in de pan en bak de pannenkoek om en om mooi bruin. Herhaal dit tot het beslag op is.
Bekijk ook andere recepten
Zalmspiesen met courgette, aardappel-groentesalade en pestodressing 
Ravioli-schotel met champignons en spinazie
Een soort kapsalon, maar dan anders. Bereid als traybake in de oven, met patat, kipshaarma en paprikareepjes.
Fajita's met biefstukreepjes

3 reacties

Erick

Prima bookmark voor een perfecte pannenkoeken recept👍

Laat een bericht achter

Thomas
5/5 sterren

Alweer een mooi recept! Dank je Brenda!

Laat een bericht achter

Anke Postma

bedankt voor het idee met appel, erg lekker,

Laat een bericht achter

De beoordelingen van het recept
1 beoordeling
Wil je dit recept delen?
Delen op