Ga naar de inhoud

Haver-pannenkoekjes met banaan

Snelle ontbijtpannenkoekjes, een lekker voedzaam ontbijtje. Haver-pannenkoekjes met banaan en ei. Serveer met vers fruit en eventueel een beetje kwark.
15 minuten Bereidingstijd
Delen op
Haver-pannenkoekjes met banaan

Haver-pannenkoekjes met banaan

Lekkere dingen hoeven soms helemaal niet ingewikkeld te zijn. Of ongezond. Ik presenteer je bij deze mijn lievelingsontbijtje. Pannenkoekjes, maar dan een snelle én gezonde variant. Haver-pannenkoekjes met banaan.

Deze snelle ontbijtpannenkoekjes maak ik van slecht 3 ingrediënten, plus een paar smaakmakers. Binnen 10 minuten zet je ze op tafel. Serveer de haver-banaanpannenkoekjes met plakjes banaan en blauwe bessen. Of gewoon kaal, met een beetje Maple syrup. Want ook dat is ontzettend lekker.

Haver-pannenkoekjes met banaan

Ontbijtpannenkoekjes recepten

Pannenkoekjes als ontbijt, dat is natuurlijk een feestje! Dan is je dag meteen supergoed begonnen! Op de website zijn dan ook al meerdere recepten voor diverse ontbijtpannenkoekjes te vinden. Van ontzettend fout en lekker en uitgebreid, tot een snelle variant.

Het recept dat ik in dit artikel deel (scroll naar beneden om dit te bekijken) is mijn snelle to go recept dat ik bijna wekelijks maak. Maar wil je uitpakken en misschien ook wel voor lekker fout gaan? Dan tip ik je ook deze favoriete recepten om ontbijtpannenkoekjes te maken:

Haver-pannenkoekjes met banaan

Haver-pannenkoekjes met banaan

Na het lijstje met schandalig lekkere pannenkoekjes gaan we nu voor de meer gezondere en verantwoorde pannenkoekjes. Deze haver-pannenkoekjes met banaan kunnen iedere dag. Ze zijn voedzaam, zeer makkelijk om te maken en ook nog eens erg lekker.

Het bereiden van de haver-pannenkoekjes met banaan is ontzettend simpel. Doe de banaan, eieren en havermout in de beker van de staafmixer. Breng op smaak met wat kaneel en pureer het tot een glad beslag.

Verwarm ondertussen wat olie in een koekenpan en verdeel kleine hoopjes van het beslag. Zo kun je kleine pannenkoekjes bakken. Maar je kunt ook het beslag in 1 keer in de pan verdelen en 1 grote ontbijtpannenkoek maken. Dat is nog sneller. Bak de pannenkoekjes aan beide kanten goudbruin.

Voor de foto heb ik de haver-pannenkoekjes met blauwe bessen en banaan geserveerd. Ik moet bekennen dat ik ze in het echte leven vaak los eet, met soms wat maple syrup erbij, of een lepel kwark.

Tip: de haver-pannenkoekjes kun je ook van te voren maken. Bewaar de afgedekt in de koelkast en verwarm ze voor het serveren even kort in de magnetron, oven of koekenpan. Zo kun je ook van de ontbijtpannenkoekjes genieten als je geen tijd hebt om ze ‘s morgens te bakken.

Ingrediënten

portie

Serveer met:

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze haver-pannenkoekjes met banaan

Bereiding: 15 minuten
Stap 1
Meng in een blender of staafmixer de stukken banaan met de eieren, havermout en kaneel.
2
Stap 2
Verhit boter of olie in een koekenpan, verdeel het beslag in kleine hoopjes over de koekenpan. Bak de pannenkoekjes aan beide kanten bruin. Keer de pannenkoekjes voorzichtig om. Zorg ervoor dat je het vuur niet te hoog zet, de pannenkoekjes verkleuren snel.
3
Stap 3
Door de banaan zijn de pannenkoekjes zoet van zichzelf. Garneer de pannenkoekjes met plakjes banaan en bosbessen. Eventueel kun je dit eten met een beetje maple syrup of poedersuiker.
Bekijk ook andere recepten
Eton mess kerstkrans
Pompoenpuree met oesterzwammen en zeekraal
Eischotel met paprika en aardappel
Sinterklaaskoek met chocolate chip en kruidnoten

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op